Offline je naamsbekendheid vergroten, hoe doe je dat? 4 manieren

Goede offline marketing is nog steeds een hele goede manier om je naamsbekendheid te vergroten, maar hoe doe je dat? In dit artikel geef ik je aantal tips hoe je offline je naamsbekendheid vergroten kunt.

Naamsbekendheid offline vergroten

Online adverteren kan soms best agressief overkomen, daarom neem ik je vandaag mee in de wereld van offline marketing en hoe je dit kunt inzetten om je naamsbekendheid te vergroten. Hoewel veel mensen dit als ouderwets zien, is niets minder waar. Offline marketing is en blijft een ontzettend effectieve manier om je bedrijf meer bekendheid te geven en dus meer klanten aan te trekken. Er zijn namelijk nog steeds genoeg mensen die niet online zijn, die kun je dan bereiken door offline marketing in te zetten. Let’s go:

offline je naamsbekendheid vergroten tips om jouw bedrijf te promoten Bedrijf laten opvallen door reclame : 3 tips momambition ondernemen zzp

Beurzen

Een effectieve manier om de naam van je producten of diensten meer bekendheid te geven is door op beurzen te gaan staan. Denk bijvoorbeeld aan de Negenmaandenbeurs. Een perfecte plek wanneer jij producten verkoopt voor zwangere vrouwen en newborns. Op de beursvloer kun je jouw producten etaleren en je potentiële klant kan het meteen even uitproberen.

Promotiemateriaal

Met goed promotiemateriaal kun je je bedrijf flink op de kaart zetten. Heb je een webshop? Stop een leuke flyer, een visistekaartje of een ansichtkaart met je huisstijl en een persoonlijken boodschap in je a4 brievenbusdoos. Om het af te maken: brievenbusdozen kopen met je logo erop! Of een leuke tekst waarmee je inspeelt op iets actueels van het moment. Hulp nodig met een ontwerp voor je drukwerk? Stuur mij gerust een berichtje, aangezien dit precies is wat ik doe binnen mijn tweede bedrijf Cassistent.

Adverteren in relevante bladen en regionale kranten

Een andere mogelijkheid met offline marketing is adverteren in de regionale krant: laat ze weten wie je bent, wat je doet of wat je product is en krijg zo meer offline naamsbekendheid. Doe ook even een rondje bij relevante bladen. Aangezien we het hierboven over oa de negenmaandenbeurs en zwangeren etc hebben gehad, zaag ik daar even over door. Wat dacht je van Ouders van Nu of Kek Mama. Dit zijn zeer relevante bladen waarmee je offline je naamsbekendheid vergroten kunt.

Sponsoring

Een laatste voorbeeld van effectieve offline marketing is sponsoring. Sponsor bijvoorbeeld de lokale voetbalclub van je kinderen of wamnneer je liever voor grootst gaat: de businessclub van je favoriete voetbalclub. En zie je bedrijfnaam op de billboards naast het veld staan. Gaaf!

Ik hoop dat ik je een beetje wegwijs heb kunnen maken in de wereld van offline marketing en hoe dit kunt inzetten om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten.

Heel veel succes met je bedrijf op de kaart zetten. Liefs, Cass

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.