Kinderwagenaccessoires die je niet wil missen

Heb je een kinderwagen gekocht en dacht je overal vanaf te zijn: de accessoires in dit lijstje heb je niet allemaal tegelijk nodig, maar zijn wel erg handig om te hebben. Wat dacht je van een bekerhouder of parasol die je aan de wagen vastklikt?

Warme voetjes

Een gewoon dekentje kan natuurlijk ook, maar een voetenzak is nog makkelijker in gebruik. Hier kun je de beentjes gemakkelijk in stoppen en zo heeft je baby nooit koude voeten. Er zijn zelfs voetenzakken in de vorm van een soort slaapzak, die het hele lijfje omhullen. Wel zo fijn in de winter.

Verder slapen in de auto

Valt je baby halverwege de wandeling in slaap in de kinderwagen en wil je hem of haar niet wakker maken voor het ritje naar huis? Zorg dan dat je een onderstel hebt voor de kinderwagen die je zo in de auto vast kunt klikken. Met een universeel Isofix systeem is dit zo geregeld en dat is ook nog een veilige manier om je kindje te vervoeren.

Kinderwagenaccessoires maxi cosi axissfix air Negenmaandenbeurs 2018

Tegen de regen

Een redelijk voor de hand liggend accessoire: de regenhoes. Niet iets dat standaard aan de wagen vast hoeft te zitten, maar Nederland kent nogal wat onverwachte buien, dus je kunt de regenhoes maar beter bij je hebben voor het geval dat. Vaak is het een doorzichtig exemplaar dat je vastklikt aan de wagen. Zo ligt je baby ook niet helemaal afgesloten van de buitenwereld, maar wel lekker droog.

…En de zon

Na regen komt zonneschijn en ook die felle zon hebben baby’s liever niet in hun gezicht. Een ander ‘weeraccessoire’ is de parasol, die je aan de wagen vastmaakt en precies zo kunt richten dat je baby er geen last van heeft. 

Muggennet

Een speciaal net dat voorkomt dat je baby lek gestoken wordt als jullie op pad zijn. Het net kun je gemakkelijk over de kinderwagen spannen. Het zorgt voor voldoende frisse lucht, je kunt er nog doorheen kijken, maar muggen kunnen er niet bij.

Bekerhouder

In de categorie niet noodzakelijke, maar wel erg handige accessoires: de bekerhouder. Een kleine investering die zorgt voor veel gemak. Je kunt de bekerhouder aan het handvat van de kinderwagen bevestigen en er zo een flesje of koffiebeker in meenemen.

Kortom, je raakt niet uitgekeken als je eenmaal op zoek gaat naar kinderwagenaccessoires. Om te zorgen dat je niet in het wilde weg een lading accessoires inslaat die je niet gebruikt: bedenk vooral welke accessoires het meest nodig zijn voor je kindje, en daarnaast wat past bij je levensstijl. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.