5 goede redenen om (nu al) voor een traplift te kiezen

Een traplift in huis: heb jij het weleens overwogen? Misschien droom je er stiekem al van, misschien heb je er juist nog nooit bij stilgestaan dat het een optie zou kunnen zijn. Daarom zetten wij vijf redenen op een rijtje waarom een traplift zo fijn kan zijn, ook als je hem eigenlijk (nog) niet nodig hebt.

We houden ervan om te kunnen kiezen

Wij mensen houden er niet van als we geen keuze hebben. Als al voor ons bepaald is hoe we iets moeten doen. Komen we op een plek waar we naar een bovengelegen verdieping moeten, dan verwachten we de keuze tussen een trap en een lift te hebben. Is die er niet, dan kunnen we daar best narrig van worden. Waarom zou je thuis die keuze niet ook aanbrengen? Juist hier is het fijn om de vrijheid te hebben, toch? 

Je kan hem maar alvast in huis hebben

Bij trapliften denken de meeste mensen aan een voorziening voor gehandicapten en ouderen. Voor mensen die niet zelf de trap op kunnen. En inderdaad, dit is vaak een reden om de lift te laten plaatsen. Merk jij dat bewegen langzaam maar zeker wat lastiger wordt? Dan hoef je niet af te wachten tot de trap echt onmogelijk is geworden. Door hem nu al te laten plaatsen, voorkom je dat je straks geen kant meer op kan als je wacht op plaatsing.

traplift in huis

Van een beetje comfort wordt niemand slechter

Wij Nederlanders kunnen soms best een beetje streng zijn voor onszelf, en ook voor anderen. Waarom zou je een lift laten plaatsen terwijl je ook nog gewoon kunt traplopen? Nou, waarom niet, eigenlijk? Geef toe, het is erg comfortabel om de keuze te hebben, en waarom zou je jezelf dat comfort niet gunnen? Het leven is er ook om van te genieten, je mag het jezelf best lekker naar de zin maken, daar doe je niemand kwaad mee.

Het is makkelijker en goedkoper dan je denkt

Trapliften van Handicare kunnen gewoon op een bestaande trap gemonteerd worden, en zijn vaak al binnen een dag volledig gemonteerd. Veel last ga je dus niet hebben van de plaatsing, en ook de kosten vallen veel mensen behoorlijk mee. Zeker als je ziet hoeveel comfort je ervoor terug gaat krijgen, is het een relatief goedkope aanpassing.

Je wilt er zo lang mogelijk plezier van hebben

Een traplift laat je meestal in een wat latere fase van je leven plaatsen. Net als het aanschaffen van een rollator. Omdat het best een investering is, is het natuurlijk wel fijn als je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben. Daarom kiezen steeds mensen ervoor om het op een wat vroeger moment te doen. Zo kun je al op wat jongere leeftijd gaan genieten van het comfort, waarom niet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.