Je kind is 4 jaar! Maar hoe vier je deze enorme mijlpaal? 

Er zijn van die leeftijden die enorm speciaal zijn in het leven van je kind. Zo vinden veel ouders één jaar een bijzondere leeftijd omdat ze dan écht afscheid nemen van hun baby en is ook 4 jaar een bijzondere mijlpaal. Dit is immers hét moment waarop jouw peuter een echte kleuter wordt. Waarop hij steeds meer zelfstandig wordt en ook nog een eigen leventje er op na gaat houden. Eentje met school, vrienden en naschoolse activiteiten. Vanaf die leeftijd zal hij echt een eigen persoontje worden. Een leeftijd die dan ook zeker gevierd mag worden. 


Is jouw kind ook bijna vier jaar oud en wil je dit dolgraag groots vieren? Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Maak dan gebruik van de volgende tips & inspiratie. 

Denk aan voldoende versieringen 


Vier is tegelijkertijd een leeftijd waarop je kind veel waarde hecht aan zijn verjaardag. Het is één van de eerste verjaardagen waar hij of zij waarschijnlijk al maanden over praat en die hij echt heel erg bewust mee gaat krijgen. Hier horen versieringen uiteraard ook mee. Bespreek van tevoren met je kind welke versieringen hij precies wilt. Is zij geïnteresseerd in een specifiek thema zoals unicorns of mogen het gewoon kleurrijke slingers en ballonen zijn? 

Kies er uiteraard ook voor om een mooie taart te laten maken. Dat is immers hét hoogtepunt van iedere kinderverjaardag. Het moment waarop ze kaarsjes uit mogen blazen en iedereen begint met zingen. Een taart met foto is voor werkelijk elke kinderverjaardag geschikt. Zo kan je de taart nét een tikkeltje specialer en geheel naar wens van je kind maken. Denk aan een foto van je kind, maar ook bijvoorbeeld van één van zijn hobby’s, favoriete televisieprogramma, enzovoorts. 

unicorn cake Eenhoorn taart buffetten boer buffet eenhoorn traktatie verjaardag kind 4 jaar mijlpaal

Samen een verlanglijstje maken 


In de jaren hiervoor was jij waarschijnlijk degene die bepaalde wat je kind voor zijn verjaardag kreeg. Nu is hij echter op een leeftijd terecht gekomen waarbij hij heel goed begrijpt dat hij jarig is en cadeaus mag verwachten. Waarschijnlijk heeft hij ook al direct een idee van wat hij wel en niet wil. Dit is stiekem ook wel prettig, want na vier jaar weet jij ook als geen ander waar zijn interesses liggen. Zo voorkom je dat speelgoed uiteindelijk onaangeroerd in de kast verdwijnt. 

Probeer samen ruim van tevoren een verlanglijstje te maken. Stuur je kind een beetje bij het maken van beslissingen, maar laat hem wel zo goed mogelijk zelf beslissen. 

Nodig ook vriendjes uit 


Misschien heb je tot op heden de verjaardagen altijd alleen met naasten gevierd. Vier jaar is echter wel een bijzondere leeftijd waarop je wat meer mag uitpakken. Daarnaast komt je kind nu ook op een leeftijd waarop hij vriendschappen begint te ontwikkelen. Denk aan kindjes uit de straat of kinderen van de opvang of peuterspeelzaal. Hoe leuk is het dan om ook hun uit te nodigen voor het feestje van je kind? Voordeel is ook dat je waarschijnlijk de hele dag geen kind meer aan ze hebt. Ze zijn lekker aan het spelen en jij kunt af en toe nog wat van volwassenpraat genieten. Win-win! 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.