Waar te beginnen wanneer je last hebt van opruimwoede?

Ik heb last van opruimwoede, niet te verwarren met nesteldrang. Plots zie ik overal troep! wat er natuurlijk al veel langer ligt. En heel eerlijk gezegd kan ik daar bij tijd en wijlen erg slecht tegen. Ik heb besloten te beginnen met alle kasten in het huis, dressoir, kledingkast, keuken kastjes, voorraadkast.


Gedurende de tijd stouwen wij de kasten helemaal vol totdat ze eigenlijk niet meer dicht kunnen. Waar zal ik deze meuk eens laten? Ach de kast is toch al een bende dus stop het gewoon daar bij! Maarja er komt een moment dat ik echt moet gaan opruimen. En ik weet dat het minder werk is om het gewoon netjes te houden maar eigenlijk ben in daar te laks voor. Maar waar ik vroeger gewoon alles uit de kast trok (letterlijk en figuurlijk) en de halve dag bezig was is dat nu wat anders.
Ik zal eens wat tips eruit gooien die mij hebben geholpen.

Waar te beginnen wanneer je last hebt van opruimwoede?

Tja waar te beginnen, dat is de ham vraag. Heb je een kleine die regelmatig een slaapje doet dan kun je boven beginnen als de kleine slaapt. Zo slaapt die van mij twee keer op een dag dus heb ik in 1 dag in 2 etappe’s de kledingkast uitgezocht en alles weer netjes opgevouwen.
Is je kleintje lekker in de woonkamer op z’n speelkleed aan het spelen kun je mooi het dressoir leeg trekken en uitzoeken. gezellig op de grond erbij, risico op onder gekwijld spul is erg hoog. Kan je kindje zich nog niet heel lang zelf vermaken trek dan niet de hele kast leeg maar begin bij een schap. Om een slagveld te voorkomen waar je misschien die dag geen tijd meer voor krijgt.

Hoe hou je het vol?

Spreek met je zelf af dat je elke dag een beetje doet of een deel van een kast. Voor je het weet is het allemaal weer klaar om er weer opnieuw een bende van te maken. Oke een kleine rustpauze van een dag is toegestaan.

Ontspullen!

Komt de zooi je tegemoet zodra je het kastje open doet? Gooi vooral wat weg, zodat je er later weer nieuwe troep in kunt proppen!  Die broek met dat gat erin, dat zielige uit gelubberde shirt: Weg ermee! Dat ene pak cake mix in de voorraadkast waarvan je de vorige keer dacht dat je die nog ging bakken. Weg ermee!

Herhaal dit 1x per jaar, bij voorkeur tijdens een aanval van opruimwoede, en je zit goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.