Een week lang elke dag mama-time!

Doe een week lang elke dag iets voor jezelf, één van de opdrachten van de mama challenge uit 2015 die ik nu gewoon lekker doe. Stiekem vond ik dit toch best een opgave moet ik je bekennen. Want waar haal ik in vredesnaam de tijd vandaan om mama-time te nemen?

Een week lang elke dag mama-time!

Laten we voorop stellen dat ik nooit het type ben geweest dat rustig op de bank gaat zitten om te “relaxen”. Ik ben daarnaast iets te gewend geraakt aan het drukke leventje wat wij leiden, dat ontspannen voor mij een behoorlijk lastige opgave is geworden. Dus dan sta ik te afwassen, nee helaas ik heb geen luxe afwasmachine behalve mijn eigen handen, wasjes te draaien, of ik ga weer eens aan de slag om alle deco te veranderen in huis. Dus daar gaan we dan, een week lang, elk dag mama-time. Dit is wat ik heb uitgevreten:

Afbeelding netflix via shutterstock

Netflixen – Riverdale!

Televisie kijken ben ik niet zo’n held in, 9 van de 10 x krijg ik plaatsvervangende schaamte van de programma’s die momenteel op de buis zijn – denk bijvoorbeeld aan Barbie – . Dus vaak heb ik gewoon muziek opstaan en ben ik dus bezig met het huishouden of bloggen. Nu ben ik sinds een tijdje helemaal hooked on Netflix en series zoals Orange is the new black, Gossip Girl, of Stranger things heb ik al uitgekeken. Ook heb ik Gilmore Girls helemaal opnieuw uitgekeken, ja jongens, helemaal opnieuw. Inmiddels ben ik bezig met Riverdale. Heerlijke serie!

Ook leuk om te lezen: schoonmaaktips voor luie vrouwen

Shoppen, voor mijzelf en niet voor Leia.

Nou serieus, dit is echt een übermoeilijke hoor! Ik shop ALTIJD voor Leia en nooit meer echt voor mijzelf. Zij gaat gewoon voor alles. Zowel mijn man als mijn moeder zeiden laatst, koop eens iets voor jezelf, het is altijd Leia.. Ze moet natuurlijk niet een verwend krengetje worden. Nee oké, good point! Maar (ja er is altijd een maar) het feit dat zij zo’n cadeau is voor ons en ons enige kindje zal zijn maakt mij een softie waarbij ik alles op de wereld wel voor d’r wil kopen. En come on, meisjes kleding is zo schattig! Maar dus, ik kocht wat items voor mezelf en heb mij echt moeten bedwingen om niks voor Leia te kopen, maar die is binnenkort toch aan de beurt voor een nieuwe zomergarderobe.

Drop it like a squat – sporten!

Oké eerlijk is eerlijk, ik zeur al eeuwen hier dat ik meer moet sporten. En ja dat is ook zo want nu ik zo’n 11 kg kwijt ben begint alles nog meer te flubberen. Mijn buik is echt een bouncing castle, dus ja werk aan de winkel! En wat is nou het beste moment om daarmee te beginnen? Die is er niet dus gewoon werk aan de winkel! Iedere dag doe ik nu de oefeningen van de 30 day ab challenge en de 30 day squat challenge. En watskeburt? Ik krijg meer energie en ik heb het gevoel dat mijn hoofd een stuk leger wordt. Daarnaast heb ik dan een routine gecreëerd met het sporten zodat ik dit kan blijven volhouden naast het werken. Nu nog het hardlopen oppakken…. ooit….

mama-time

Wenkbrauwen verven

Dingen die niet kunnen ontbreken wanneer je mama-time hebt is jezelf lekker verzorgen. Dus ik mik ging aan de slag met de wimper en wenkbrauwverf kit van Beautylash waar ik jullie binnenkort meer over vertel en temde de bush bush op mijn benen. En als we dan toch lekker bezig zijn… Even maskertje op zowel mijn gezicht als specifiek op de ogen en in mijn haar. Ik smeerde mijzelf in met mijn allerliefste luxe producten nadat ik een heerlijke Lush bad had genomen. Dat was echt wel even genieten! Vaker doen dus!

Ik betrap mijzelf er nog steeds op dat ik het lastig vind om echt tijd voor mezelf te nemen. Echt dat momentje Mama-time waar ik mijzelf niet hoef te verantwoorden. Ik voel me zelfs enigszins schuldig. Hebben jullie dat ook als je mama-time neemt?

Hoe pakken jullie je eigen momentje? Je mama-time? Wat is voor jou totale ontspanning?

 

9 thoughts on “Een week lang elke dag mama-time!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.