#paterpaleis 2 | Heet leed dat Raambekleding kiezen heet

We lopen hier thuis nogal tegen een dilemma aan. Het lukt ons maar niet om de juiste raambekleding voor de woonkamer uit te zoeken. In de slaapkamers is het snel gelukt, maar in de woonkamer komen we er gewoon niet uit.. Misschien heeft iemand van jullie de gouden tip voor ons?

We hebben in ons #paterpaleis een vijftal ramen en een balkon deur naar buiten. twee grote ramen van ongeveer 2 meter breed en drie raampjes van 80 cm breed.

Slaapkamers? Keep it clean met een verduisterend rolgordijn

In de slaapkamers houd ik het graag rustig en clean. Daarom hebben we in de slaapkamers gekozen voor verduisterende rolgordijnen. Simpel wit. Clean. Hou ik van. Kan altijd nog een zacht sier gordijntje bij geplaatst worden. Laat ik wel ff zien zodra alles af is en ik een room tour ga filmen!

#paterpaleis 1 | Hoera, verhuist! momambition.nl balkondeur raambekleding veneta

Raambekleding kiezen in de woonkamer, not so simple

Maar in de woonkamer zijn we er nog steeds niet helemaal uit wat voor raambekleding we moeten kiezen. Doen we bij het raam bijvoorbeeld ook een rolgordijn, zodat we eenheid creëren bij alle ramen?

Ik zie de Houten jaloezieën trend op de een of andere manier weer helemaal terug komen. Razend populair en lekker strak, maar toch huiselijk! Ik ben er persoonlijk wel weg van. Vooral witte. Ik vind houten jaloezieën namelijk niet alleen heel erg mooi, maar ook ontzettend praktisch, tegen inkijk en in de zomer tegen de warmte.

Plisségordijnen zijn ook perfect tegen inkijk, maar daar lijkt Le husband niet helemaal weg van te zijn… Jammer want ze zijn zo mooi te combineren met overgordijnen. Daarnaast worden ze strak gemonteerd bij het raam (en dus ook deur), wat handig is met het open en dicht doen van de balkon deur….  Kan met een rolgordijn natuurlijk niet, lijkt me ook wel lelijk trouwens, een rolgordijn voor een balkondeur, haha!

#paterpaleis 2 | Heet leed dat Raambekleding kiezen heet momambition.nl mamablog rolgordijn, gordijnen, verduisterende rolgordijnen, jaloezienGEEN INKIJK PLEASE

Ons appartement zit namelijk wel op de begane grond dus mensen kunnen wel naar binnen kijken vanaf de straat… Of nemen we gewoon lekkere gordijnen, want die willen we sowieso voor de balkon deur hebben. En nemen we dan daar ook vitrage of is dat mega ouderwets?

Misschien hebben jullie wat tips voor ons? Het voelt nu nog een beetje kil aan namelijk en ik denk dat gewone gordijnen wel meer warmte zullen geven dan een strak rolgordijn. Of moet ik het combineren?

Help a mom out mensen… Als je zo de foto bekijkt… Waar zou jij dan voor kiezen? En misschien kunnen jullie mij wat inspiratie geven door een foto reactie te geven op social media? Alvast bedankt! Mijn dank is groots!

Liefs, Cassandra

 

7 thoughts on “#paterpaleis 2 | Heet leed dat Raambekleding kiezen heet

  • Ik zou persoonlijk geen rolgordijn doen op de balkondeur. Wij hebben openslaande en daar jaren rolgordijnen gehad. En daar kwam elke keer het koordje tussen, dus lelijke beschadiging op de deur en koordje kapot. Ik zou gaan voor plissé gordijnen kan je zelf bepalen hoe je ze hangt en hoeveel inkijk en een mooi overgordijn ervoor.

  • Wij hebben gekozen voor een iets dikkere variant van vitrage.. zo heb je nog genoeg licht in huis als ze dicht zijn en toch geen inkijk.. savonds als het licht brandt zie je wel silhouetten maar ze kunnen nirt zien dat je wat uit je neus haalt ofzo ?

  • Wij hebben aan de voorkant dik rolgordijnen. Ook als ze dicht zitten komt er nog genoeg licht doorheen (wij hebben een beetje zand/taupe kleur) aan de achterkant hebben wij inbitweens. Hier heb je toch je privacy maar wel genoeg licht.
    Bij zwarte kozijnen vind ik zwarte houten jaloezieën ook wel heel tof

  • Ik ben zelf wel fan van shutters maar omdat bij ons iedereen langs het huis loopt heb ik toch maar voor witte vitrage gekozen. Geeft veel licht en wij nu ben alles zien maar van buiten zie je niet naar binnen
    We hebben voor in de avond dan grijze overgordijnen erbij. Vind dat zelf wel clean en gezellig staan.

  • Ik zou denk ik gaan voor vitrages en daarover een mooie niet inkijkend gordijn. Savonds alles dicht en overdag alles open , of alleen de vitrages bij je balkondeur/ raam. Zo kan je mooi wisselen wanneer je wilt. En het geeft ook wel sfeer vindt ik..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.