#Paterpaleis verhuisupdate #4: verlichting kiezen, help!

Sinds we zijn verhuisd naar ons #paterpaleis heb ik enorme last van keuze stress. Van het dilemma over de gordijnen tot verlichting kiezen in de keuken, slaapkamers en boven de eettafel. Waarom is dit zo lastig?

Welke ruimtes hebben nog een lamp nodig?

Op een aantal plekken in onze woning hebben we na twee maanden nog steeds geen verlichting hangen. Best slecht, i know! Maar ik vind het gewoon enorm moeilijk om een daadwerkelijke keuze te maken. Er is zoveel leuks!

In de keuken, boven de eettafel, boven de spiegel in de badkamer en in beide slaapkamers hebben we (nog) geen verlichting. Met name in de slaapkamers is dit trouwens best onhandig. Vooral nu met die korte en donkere dagen. Het is al wel eens voorgekomen dat ik er op kantoor pas achter kwam dat ik twee verschillende sokken aan had haha.

Maar goed, ik wil ook niet zomaar lukraak wat neerhangen en daarmee gaten in het plafond boren. Gaten die ik later misschien weer moet dichten vanwege een nieuwe lamp en andere boorgaten. Want dan mag ik ook meteen het hele plafond gaan verven omdat je anders kleurverschil hebt… No way.. Dus we doen het nu ff met wat losse lampen en een boel kaarsen, ook erg gezellig!

Verlichting kiezen voor in de keuken en boven de eettafel:

Voor in de keuken moeten we ook nog verlichting kiezen. Momenteel red ik het nog wel met het lampje van de afzuigzap. Maar er moet wel wat bij. Ik denk dat ik daarvoor Led inbouwspots van ledlampendirect ga bestellen. Van die dimbare, zodat je tijdens het koken duidelijk licht hebt en hem daarna op een zachtere stand kunt zetten. Sfeervol en praktisch!

Boven de eettafel is het een hel om een mooie lamp te vinden. Ik heb nu steeds mijn staande lamp naast de eettafel staan en voor de rest kaarsenstanders op tafel. Is erg gezellig, maar niet heel praktisch in de avond. Maar ja, ik vind zoveel stijlen (strak, scandinavisch, stoer, industrieel) leuk dat een keuze maken te moeilijk word haha! En de man wil uiteraard ook zeggenschap… En die is niet makkelijk kan ik je vertellen haha!

#Paterpaleis verhuisupdate #4: verlichting kiezen, help! lamp ikea KLOVAN toiletverlichting budgetverlichting momambition.nl woonblog mamablog

Budget verlichting in het toilet

Het toilet heeft wel een enorme leukerd hangen die ik bij onze Zweedse vrienden vond. De pendel kostte maar €3,- (HEMMA) en de glazen kap is €9,99 (KOVAK). Voor het toilet hebben we trouwens gekozen voor een warme lamp in druppelvorm. De stijl van een gloei lamp, maar toch led en dus energie zuinig. Deze is €8,99 (LUNNOM). Bij elkaar waren we dus maar €21,98 kwijt. Dikke prima! In de snoer van de pendel heb ik trouwens een knoop gelegd, scheelt inkorten (en kabels strippen) en staat ook nog eens leuk!

De posters herkennen jullie misschien wel, deze had ik in het oude huis bij mijn werkplek uitgestald met een aantal andere mooie posters. Ik ben in het toilet er nog niet over uit of we de muren (of één muur) gaan verven en in welke kleur dat dan zou moeten. Vind het nu nog een beetje saai ogen en uiteraard moet ik ook hier nog wat ophangen, maar ja die keuze stress en twijfel gevoelens he haha.

Het is je denk ik ook opgevallen dat we helemaal geen wandcloset houder aan de muur hebben. Zo werd het huis opgeleverd, wat ik overigens best gek vond, maar goed. So be it. Ben nog even aan het koekeloeren wat we daarmee doen. Of iets met leer of iets met zwart gepoedercoat metaal ofzo.

En dan nog lampen in de hal, badkamer en bergingen..

In de bergingen en badkamer hebben we een keuze gemaakt voor plafonnières, lekker simpel. Voor een deel van de hal hebben we ook al verlichting gekozen. De hal is best lang en groot voor hal begrippen dus hier moeten eigenlijk twee lampen worden opgehangen.

Bij de ingang van de gang hebben we in elk geval een vintage lamp hangen die we jaren geleden van manlief zijn opa hebben gekregen. In het oude huis hadden we deze lamp ook in de hal hangen. Voor de tweede plek moeten we nog verlichting kiezen.. Lastig… Foto volgt trouwens nog van die lamp zodra we de hal naar onze zin hebben haha!

Hoe hebben jullie een keuze gemaakt qua verlichting in je woning? Heb je daar bijvoorbeeld een heel plan voor gemaakt (en misschien ook uitgetekend?). Ik hoor graag jullie tips en trucjes!

Liefs, Cassandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.