Griezelige hapjes voor Halloween
Nog maar een paar dagen en dan is het weer Halloween. De Amerikaanse “trick or treat” dat langzamerhand steeds meer zijn opmars maakt in Nederland. Petra doet er nu sinds 3 jaar ook aan mee. Vooral de horrorfilms kijkt ze graag met een aantal vrienden. Maar bij Halloween horen natuurlijk ook een paar lekkere snacks bij. Dus ze is lekker aan de slag gegaan en heeft 4 griezelige hapjes gemaakt voor jullie:
Griezelige hapjes voor Halloween
Kruipende spinnen:
Benodigdheden: ingrediënten voor cupcakes (zie hightea recept), chocola om te smelten, hagelslag, decoratie stiften, zoutstengels.
- Maak normale cupcakes ( zie mijn recept van de cupcakes bij het high tea recept).
- Als de cupcakes aan het afkoelen zijn, kun je ondertussen chocola smelten. Je kan kant en klare gebruiken of je smelt een reep chocola au bain marie.
- Dip de cupcakes in de chocola en strooi er hagelslag overheen.
- Gebruik voor de pootjes zoutstengels. En druk ze er voorzichtig in.
- Dan voor de oogjes kan je decoratie stiften gebruiken. Heel makkelijk en 4 verschillende kleuren.
Heksenbezems:
Benodigdheden: zoutstengels, plakjes jonge kaas (zonder de taaie randjes), bieslook.
- Snij een plakje kaas in 3en horizontaal.
- Dan snij je de plakjes in tot ongeveer de helft van de kaas. Dit is zodat het net haar lijkt.
- Rol het plakje om de zoutstengels heel en bind het voorzichtig vast met een stengel bieslook.
Jack o Lantarn sinaasappels:
benodigdheden: handsinaasappels, vulling voor de sinaasappels, een goed mesje.
- Snij een gezichtje of figuurtje uit de sinaasappels.
- Dan snij je de bovenkant eraf, en haal je de binnenkant van de sinaasappel leeg.
- Vul de sinaasappel met iets wat je lekker vind. Wij hadden gekozen voor slagroomijs. Ook kan je er aardbeien of ander fruit in doen om het lekker gezond te houden.
- Doe vervolgens weer het kapje erop om hem weer compleet te maken.
Mummies:
Benodigdheden: 1 blik grote knakworsten, bladerdeeg.
- Laat de knakworsten even uitlekken en droog ze een beetje op keukenrol.
- Als het bladerdeeg ontdooit is kan je ze in dunne reepjes snijden.
- Vervolgens wikkel je de reepjes bladerdeeg om de knakworsten heen. Het mag rommelig, aangezien het mummies zijn en geen topmodellen.
- Doe ze in de oven en vol gewoon de instructies van het bladerdeeg.
Natuurlijk zijn er meer griezelige hapjes om te maken zoals deze halloween cupcakes of gezonde pompoen brownies, maar ik vond dit wel een leuke combinatie van snacks. Doen jullie ook mee aan Halloween of vinden jullie het echt complete onzin? Veel griezel plezier en pas op in het donker…… TRICK OR TREAT!
Linda says:
Die sinaasappels zijn geweldig! Gaaf als toetje….die ga ik onthouden voor zaterdag! :D
Petra van der Poll says:
Hoi linde, thnx voor je reactie! Miss als tip als je de sinaasappels wilt uitsnijden. Toch is het denk ik handiger om ze eerst uit te hollen en dan voorzichtig uitsnijden. Ik deed het andersom, maar ik volgens mij werkt het beter op deze manier. Zo zie je ook precies wat je uitsnijd.
Petra van der Poll says:
Sorry zeg je naam verkeerd! Linda bedoel ik :-D
Emy says:
Wat een leuke hapjes! Ik kende eigenlijk alleen die hapjes met de bladerdeeg. Wij doen eigenlijk niks met halloween, maar ik denk dat mijn jongens dit wel kunnen waarderen, haha.
Petra van der Poll says:
Bedankt voor je comment :-D. Ik denk dat ze vooral de spinnen kunnen waarderen :-D
lifestylemommys says:
Oh wat een leuke en lekkere traktaties zeg :D