De leukste Peuterpraatjes van onze 3-jarige

Peuterpraatjes die heeft mijn zoontje wel, toen er nog bijna geen woord uitkwam kon ik niet wachten tot hij echt zou gaan praten. Nu heb ik af en toe wel eens momenten dat ik het fijn zou vinden als hij even niets zegt. Want jeetje zeg, wat kan het een kippenhok zijn hier thuis met al het gekakel. Volle zinnen met de moeilijkste woorden waarvan ik denk hoe kom je erbij? Het enige puntje is dat tegenwoordige tijd en verleden tijd nog wel eens door elkaar worden gehaald.

Peuterpraatjes, een paar uitspraken van mijn zoontje.

Het leek me leuk om een aantal uitspraken met jullie te delen dus dat ga ik nu ook doen. Ik hoop dat jullie er net zo om kunnen lachen als dat ik kan. Meestal dan… zijn deze peuterpraatjes herkenbaar?

Luisteren

Luisteren is hier af en toe nog wel eens een puntje, ik weet niet meer waarom maar ik zei: Bram nu moet je naar mama luisteren. Als mama zegt nee is het nee is nee. Het antwoord dat ik daar op kreeg was: En ja is ja mam! 

Volgende keer even zelf doen goed?

Ik probeer mijn kinderen bij te brengen dat ze zelf ook de rotzooi moeten opruimen die ze maken, natuurlijk wil ik ze best helpen maar ze moeten het toch echt zelf leren. Ik vertelde Bram dat hij het stoepkrijt waar hij mee gespeeld had wel weer even in het bakje moest doen. Ik besloot hem even te helpen. Hij smijt de stukjes stoepkrijt in het bakje en rent weer naar zijn stepje. Uh mam, volgende keer moet je het even zelf doen goed?

Dino’s

Bram is gek op dino’s, speelgoed dino’s, dino spelen, kleurplaten. Eigenlijk alles wel. Hij beseft dat dino’s nu niet meer leven. Toch even checken: Mam, toen jij 3 jaartjes was he? Toen heb jij vast wel een dino gezien. Jij bent wel oud toch?

peuterpraatjes

Neus verstopt

Een tijdje terug was Bram verkouden, ik zei hem dat het erg vervelend was dat zijn neus verstopt was en dat we even gingen snuiten. Angstig grijpt hij naar zijn neusje. Uh mam… Mijn neus is niet verstopt hoor. Hij zit gewoon op de goede plek. Zien je oogjes niet goed meer?

Toetje

Als we boodschappen gaan doen mogen de kinderen vaak een toetje uitzoeken. Deze keer was Bram aan de beurt. Hij moest en zou een toetje waarvan ik dacht nou die kan ook wel in de goedkopere variant. Maar beloofd is beloofd he? Ik probeer nog; Bram dat toetje is niet zo lekker als deze hoor, terwijl ik een andere aanwijs. Nou mam gelukkig hoef jij het ook niet te eten he?

Centjes

Bram wil het liefst elke dag een nieuwe auto uitzoeken. 1x per maand mag hij een klein autootje uitzoeken. Alle andere keren krijgt hij te horen; Nee de centjes voor auto’s zijn op. Daar kreeg ik laatst als antwoord op: Ik heb een spaarpot toch mam? Ik ga er wel met een stokje in en haal er dan 2 centjes uit. Hoe komt een 3 jarig kind er op dacht ik?

peuterpraatjes

Piemels

In de Jumbo, Mama? Ik heb toch een piemeltje? Ik ben een jongen. Kijk eens naar die meneer, dat is ook een jongen. Die is wel heeeeel dik. Die zal een dikke piemel hebben… ( dik viel best mee, iets gezet misschien. Ik denk niet dat mijn hoofd ooit zo rood is geweest)

Mooie nagels

Ook kan Bram erg lieve uitspraken hebben hoor. Als ik mijn nagels lak kijkt hij graag mee. Geregeld hoor ik dan; Mama, jij hebt echt de allermooiste nagels die er zijn. Ook zo mooi rood! Past goed bij je trui he? ( of roze, groen, paars, etc)

Beste vriend

Knuffelen vindt Bram fijn, niet te veel maar als we met zijn 2tjes zijn komt hij vaak even tegen me aan liggen. Dan hoor ik geregeld; Mam ik ben jouw beste vriend he? En jij bent mijn beste meisjes vriend hoor!

 

Heeft jou peuter ook leuke peuterpraatjes?

 

Deel ze dan met me!

Liefs Madelon

One thought on “De leukste Peuterpraatjes van onze 3-jarige

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.