Welke boeken neem ik mee op vakantie?

Het was één van de eerste dingen die in mijn hoofd popte toen mijn schoonouders ons vertelden dat we met z’n allen op vakantie zouden gaan; yes! Ik kan het lezen weer oppakken! Ik vind lezen absoluut heerlijk, maar ik neem er gewoonweg de tijd niet voor. Te druk met dit, dat, zus en zo. Je kent het wel. En pak je dan toch een keer een boek op een avond dan wordt miep weer ziek of val ik na twee bladzijdes in slaap. De vakantie is dus hét ideale moment voor mij om in volledige rust het lezen weer lekker op te pakken en daarom deel ik vandaag een lijstje met boeken die ik in elk geval mee ga nemen op vakantie. Misschien heb jij ook nog leuke aanraders?

Deze 3 boeken gaan in elk geval mee op vakantie

Om een overvolle koffer aan boeken te voorkomen heb ik een aantal “echte” boeken en een aantal e-books. Die laatste staan natuurlijk gewoon op de iPad, waar ik een handige matte folie overheen heb gegooid zodat je hetzelfde effect creëert als een e-reader. Ik vind het zelf namelijk zonde om speciaal een e-reader aan te schaffen voor op vakantie.

Saskia Noort – Huidpijn

Na alle goede recensies over dit boek en mijn liefde voor de schrijfster moest ik deze natuurlijk wel op mijn lijstje zetten.

Samenvatting: “‘Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.”

Lees ook: Boek recensie: Mindfulmama @ Work
boeken vakantie

 

No Limit Parenting : minder opvoeden, meer inspireren door Moniue Daal

Met de schrijfster van dit boek heb ik persoonlijk contact. We kwamen met elkaar in aanraking op Facebook en al snel waren we aan het skypen. Skypen moest wel want deze dame woont in het prachtige Australië. Of nou ja skypen.. We deden een poging tot want bij mij kwam het beeld niet tot stand. We hebben heerlijk zitten kletsen over onze dromen. Monique en ik zijn samen een samenwerking aangegaan en zij stuurde mij twee exemplaren van No Limit Parenting. Ons teamlid Melanie zal het boek ook in haar vakantie lezen en daarna zullen we samen onze bevindingen naast elkaar leggen om zo samen tot een goede review voor jullie te komen.

Wat mij aanspreekt aan dit boek is dat je in 6 concrete stappen gaat leren hoe jij succesvol kunt werken, leven én opvoeden. Ambities kunnen waarmaken zonder schuldgevoelen en stress. Met de 6 concrete stappen zal ik leren:

 • Mijn zelfvertrouwen te vergroten
 • Krachtige en bewuste leren keuzen maken
 • Meer genieten van het leven in het nu
 • Mijn passie vinden en mijn dromen najagen
 • Positief en meer liefdevol communiceren ( ja jongens ik weet wel dat ik een kreng ben, ik werk eraan)
 • Mijn dochter een positieve mindset mee geven, zodat ook zij zelfverzekerd haar hart kan gaan volgen, net als haar moeder.

Ik kan mij serieus nu al verheugen om mij te verdiepen in dit boek. Ik ben altijd iemand die aan zichzelf wil blijven werken en nieuwe dingen wil leren. Je bent immers nooit te oud om te leren toch? Helemaal wanneer het gaat om opvoeden en een onderneming runnen at the same time. Ik vind het behoorlijk pittig kan ik je vertellen. Dat stukje stress verminderen mag hier zeker wel gebeuren. Voor iedereen beter. Meer info? www.nolimitparenting.com

Sylvia Day – Een met jou (crossfire deel 5)

Ik kwam er vorig jaar zomer achter dat er een deel 5 uit de Crossfire serie was gemaakt.. En nog steeds heb ik hem niet kunnen lezen. Dit boek gaat dus absoluut mee op vakantie en MOET gelezen worden. Wat een heerlijke serie was dit om te lezen.

Samenvatting: “Gideon Cross. Van hem houden was het makkelijkste wat ik ooit heb gedaan. Ik was op slag verliefd. Volkomen. Verloren. Gideon heeft me alles gegeven. Nu moet ik bewijzen dat ik de rots kan zijn die hij ook voor mij is. Dat ik hem kan beschermen zoals hij mij beschermt. Samen kunnen we iedereen aan die tussen ons in probeert te komen. Maar onze grootste uitdaging ligt in de geloften die we hebben afgelegd. Ons overgeven aan de liefde was pas het begin. Ervoor vechten zal ons of bevrijden… of breken.”

 • Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
 • 352 pagina’s
 • 9789400506053
 • september 2015
 • Prijs:  €15,- op Bol.com

Zoals je kunt zien zijn het drie totaal verschillende boeken van elkaar. Van thrillers naar erotische romans tot zelfhulp boeken. Ik heb een brede smaak.. Er moeten eigenlijk nog wel een paar meer boeken bij, kan jij mij helpen zo op de valreep?

Welke boeken neem jij mee op vakantie?

One thought on “Welke boeken neem ik mee op vakantie?

 • Ooohh heerlijk! Ik ben ook gek op lezen en heb altijd ‘fases’; soms lees ik nauwelijks en soms heel veel. Huidpijn is inderdaad een leuk boek! Ik heb de hoeken van Sylvia Day t/m deel 3 gelezen en wist eigenlijk niet dat er ook (al) nieuwe delen zijn. Die zet ik op mijn wishlist dus. Thanks voor de tip! ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.