Post Pregnancy Tag | Terugblik op de zwangerschap

Met de Post Pregnancy Tag die ik bij Saskia tegenkwam kijk ik terug naar mijn zwangerschap, mijn bevalling en wat er eigenlijk allemaal is veranderd sinds ik moeder ben geworden. Het is wel mooi om zo bewust weer even terug te kijken, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal gezien. Ik was zo onzeker in alles vlak na de geboorte van onze dochter. Iets wat onoverkomelijk is natuurlijk, want je zult moeten groeien in het moederschap. Je kind leren kennen op ieder aspect.

Post Pregnancy Tag

Hoe oud is je kindje nu?

Vandaag is Leia alweer 1,5 jaar. Echt ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt!

Hoe voel je je?

Op dit moment wel redelijk goed, maar het kan nog beter. Ik ben heel erg blij dat we eindelijk een goed ritme te pakken hebben en ik niet meer voor mijn studie naar Groningen hoef af te reizen. Het ritme wat wij toen hadden was gewoon echt onregelmatig en vermoeiend voor ons.

Nog last van kwaaltjes?

Zijn extra kilo’s ook een kwaaltje? Niehieet? Ah nee, dan heb ik geen last meer van kwaaltjes haha!

Is je eetlust veranderd?

Ja in de bevalling had ik soms echt ernstige cravings! Vooral naar friet van onze gele vriend MC Donalds. Na de zwangerschap verruilde ik deze cravings voor Milka hazelnoot chocolade repen en sinds ik klaar ben met mijn studie merk ik dat ik weer een vast voedingsritme heb, meer rust en dus ook gezonder en bewuster eet.

Zwangerschapskilo’s.

Natuurlijk wilde ik meteen na de bevalling al 20 kilo kwijt zijn binnen een maand ofzo.. Ja ik ben super realistisch.. I know! Ik heb echt veel, maar dan ook veel geschommeld met mijn gewicht na de bevalling. Sporten kwam er vaak niet van omdat ik zoveel moest reizen en bij mijn ouders verbleef met Leia tijdens mijn afstudeerstage. Ik weet het, excuses, excuses, maar ik merk wel sinds ik weer echt thuis ben en gewoon in de buurt werk, ook veel meer loop dus de kilo’s gaan er ook dan hopelijk wat makkelijker vanaf.  Ik moet trouwens wel zeggen dat ik het afvallen voor de zwangerschap voor mij echt veel makkelijker was en sneller ging dan dat het nu gaat. Die hormonen doen echt wel wat met je lijf.

Post Pregnancy Tag

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Ik vond mijn zwangerschap vreselijk, ik heb hier een paar weken geleden ook een blokje aan gewijd, klik hier! De mooie momenten waren voor mij echt puur de echo’s, het voelen van Leia in buik wanneer ze aan het schoppen was en alle voorbereidingen die we hebben getroffen. Voor de rest was het zwaar en heb ik echt veel pijn gehad waardoor ik niet echt kon genieten van mijn zwangerschap. Daarnaast zat mijn man toen nog in dienst en was hij ontzettend veel weg op oefeningen waardoor ik het laatste trimester, wat er nog van over was, het meeste alleen heb moeten doen.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Oh jee, dit vind ik toch wel lastig! De zwangerschap was niet fijn met al die pijntjes, de bevalling was ook behoorlijk horror. In elk geval de dingen eromheen. De angsten toen ik werd opgenomen zou ik echt niet weer willen hebben. Maar als we het echt over de uitdrijving hebben, die was serieus appeltje, eitje en zou ik zo weer op die manier willen doen. Leia was na 3 persweeën, binnen 15 minuten op de wereld alleen ging het daarna met mij enorm slecht. Mocht je hier meer over willen weten, lees het dan hier in mijn bevallingsverhaal.

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Absoluut! Ik had heel erg graag gewild dat Leia langer in mijn buik had gewoond dan 34 weken. Wij hadden een thuisbevalling voor ogen, samen, intiem. De kraamtijd idem dito. Die hebben wij gewoon niet gehad. Die hele roze wolk was voor ons één grote grap.

Post Pregnancy Tag

Hoe is het met jullie kindje?

Leia doet het nu echt fantastisch!! Haar groei blijft ze nog steeds in “achter lopen” ze volgt daarin een eigen lijntje en is altijd hartstikke vrolijk! Ze is van ver gekomen en hoe zij zich ontwikkeld in een eigen persoontje is één van de mooiste dingen die ik mag meemaken. Het is een echte ontdekker en ze heeft een ontzettende eigen wil. Echt hilarisch af en toe. Wij zijn ontzettend trots op haar.

Hoe zijn de nachten?

Ik heb momenteel echt niets te klagen. Het eerste half jaar was verschrikkelijk, vooral de eerste 2/3 maanden. Leia was echt een huilbaby en kon zo 18 uur op een dag huilen. Slapen was er niet bij. Toen ze ook nog eens gewicht begon te verliezen is ze tot twee keer toe opgenomen in het ziekenhuis. Maar nu slaapt ze heerlijk door. Ze gaat tussen 19.00 en 20.00 uur naar bed en wordt soms pas rond 09.00 weer wakker. Ja het is echt een slaapkoppie. Tussen de middag doet ze ook nog een slaapje en als ze die niet heeft gehad, om wat voor reden dan ook, dan kun je jezelf opbergen. Wat een heerlijke chagrijn kan ze dan zijn haha!

Genietmomentje?

Met Leia is het ieder moment genieten. Zoetsappig? Ja! Cliché? Vast en zeker. Maar ook de waarheid. Tuurlijk zijn er echt wel momenten dat ik haar achter het spreekwoordelijke behang kan plakken, maar ik geniet ten alle tijden van haar. Zelfs als ze een rot bui heeft. De momenten dat ze over me heen aan het klimmen en klauteren is, gefrustreerd raakt wanneer ze iets zo graag wil kunnen maar het haar niet lukt. Maar vooral wanneer ik ‘s ochtends haar kamertje binnenkom en “Goedemorgen Prinses” roep, dat ze dan door d’r bed heen sjeest (kruipt) en vervolgens haar armen na mij uitsteekt, lacht en mama zegt. Wanneer ze bij me kruipt en lekker wil kroelen. Maar vooral dat woordje Mama, het klinkt zo lief. Post Pregnancy Tag

De grootste verandering?

Het volledige ritme. In plaats van thuis kramen, iedere dag op en neer gaan naar het ziekenhuis. Dit was echt een spannende en vermoeiende tijd. Bij thuiskomst was het vooral wennen aan het feit dat je niet meer met z’n tweeën bent, dat je niet spontaan weg kunt gaan, maar ongeveer een half uur bezig bent met het voorbereiden van de kinderwagen en babytas. Oké, oké ik overdrijf wellicht een beetje, maar je snapt m’n punt wel denk ik.

Post Pregnancy Tag

Aan het werk?

Ja sinds kort heb ik een nieuwe baan. Ik werk 24 tot 30 uur op kantoor bij een modezaak en het is echt ontzettend leuk om één van mijn passies (mode) te kunnen combineren met werk. Ik werk op woensdag, vrijdag en zaterdag en Leia gaat de ene week 1 volle dag naar de kinderopvang en de andere week 2 volle dagen, de rest is ze gewoon samen met papa als ik er niet ben. Een prima combi. Post Pregnancy Tag 

Jouw tip voor aanstaande moeders?

Wees jezelf, blijf jezelf en doe wat jou hart je ingeeft. Jij bent tenslotte mama van je kind en niet iemand anders. Hoe bang ik in het begin was voor alles, zo zeker ben ik nu. Ik heb moeten groeien in het moederschap, net als iedere andere moeder. Ik heb daarin ook wel fouten gemaakt, maar uiteindelijk ken ik mijn dochter nu als geen ander en weet precies wat ze wel of niet aankan. De meningen van anderen (en dan vooral Leia’s neonatologe kinderarts) vond ik in het begin zo belangrijk, terwijl ik er nu helemaal geen waarde meer hecht. Die meid van ons doet het fantastisch. De mening van mijn man, die is wél belangrijk. Want je doet het samen. Post Pregnancy Tag

Neem jij deze Post Pregnancy Tag ook over? laat dan vooral een reactie achter! Voor de Post Pregnancy tag ik : Linda, Astrid, Mary-LouBianca, Judith en Marjo

One thought on “Post Pregnancy Tag | Terugblik op de zwangerschap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.