Ambities en kinderopvang, Reshma doet het zo:

Waarom kiest een moeder voor een gastouder of juist een kindercentrum? In mijn nieuwe rubriek vertellen ambitieuze moeders over het kiezen van kinderopvang en hoe zij dit ervaren.. Hoelang de kindjes worden opgevangen en of ze voor flexibele of juist vaste uren heb gekozen. Zo probeer ik een duidelijk beeld te scheppen voor aanstaande moeders en hen op weg te helpen bij het vinden van de juiste soort opvang, die bij hen past. Reshma (22) mama van een meisje, haar ambities en kinderopvang combineren doet ze zo:

Hoeveel uur per week werk je? En je eventuele partner? Ik ga 2 hele dagen naar school. Omdat ik maar 2 dagen ga moet ik veel van school thuis doen.

Vanaf welke leeftijd ben je begonnen met kinderopvang en hoeveel uur wordt jou kind opgevangen in de week? Met 2 jaar en 3 maanden ging Rishaya naar de opvang. Ze gaat Drie ochtenden. ( 1 6uur)

Gaat je kind naar een kinderdagverblijf, een gastouder of naar de opa’s en oma’s? Ze gaat 3 ochtenden naar de kinderopvang en 1 dag naar Oma.

Waarom heb je hiervoor gekozen? Ik heb de uren afgestemd op mijn rooster van school. Dinsdags is het omadag en woensdags mama dag !

Heb je gekozen voor vaste uren of juist flexibele uren? Waarom? Ik heb gekozen voor vaste uren, omdat ik op school ook een vast rooster heb.

Heeft je kind moeten wennen? Hoelang heeft dit ongeveer geduurd? In het  begin was alleen maar huilen en was ze ontzettend verdrietig. Ze gaat nu 2 maanden naar de opvang en ik moet zeggen het gaat harstikke goed!

Wat zijn voor jou/jullie de voordelen van kinderopvang? Ze zijn flexibel en je merkt gewoon aan je kleintje dat ze enorm van andere kinderen leren.

Wat zijn voor jou/jullie de nadelen van kinderopvang? Je kindje uit handen geven aan een vreemde is toch eng. Daar had ik in het begin veel moeite mee. Nadeel zou kunnen zijn dat als er een ander kindje verkouden zou zijn, je kindje ook sneller verkouden wordt.

ambities en kinderopvang
SONY DSC

Wanneer je hebt gekozen voor een kinderdagverblijf of een gastouder; Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen om samen met andere kinderen te zijn. Dat is denk ik een van de grootste redenen dat ik haar naar de opvang stuur. Daarnaast had ik gewoon oppas nodig omdat ik met school zit.

Waar hield(en) jij/jullie rekening mee? Wat was voor jou/jullie belangrijk om juist die organisatie of persoon te kiezen?

Het kiezen van de juiste opvang voor Rishaya bracht veel vragen mee. Voor welke kinderopvang kies ik? Wat moet ik regelen? En waar moet ik opletten bij het maken van de juiste keus.  Omdat ik al vaker bij diverse creches heb gekeken wist ik ook waar ik op moest letten. Was er een goede sfeer? Hoe gaan ze om met de veiligheid?,  hoe zit het met de communcatie met ouders en is er genoeg aandacht voor de kleintjes? Ik moest gewoon een goed gevoel hebben bij de opvang en de mensen die daar werkte, ik ben 3 keer langs geweest voordat ik het intake gesprek had. Gewoon voor de zekerheid.

Houden ze op de opvang hetzelfde ritme aan als thuis? Waarom wel/niet? Ja, omdat het  voor kinderen goed is om een bepaalde ritme aan te houden.

Hoe gaat jou opvang om met zieke kinderen? Geen idee eigenlijk, maar als Rishaya ziek zou zijn zou ik haar niet naar de opvang sturen. Maar het lekker thuis  in bed stoppen!

Hoe houd jij het balans tussen werk, gezin en jezelf? Plan je specifieke mama-momentjes? Woensdag is het mama dag ! Ik plan die dag dan ook niks anders. Daarnaast zijn we elke avond gewoon lekker thuis en genieten we intens van alle momenten die we wel samen kunnen zijn!

Meedoen aan deze rubriek en andere ouders laten zien hoe jij met je ambities en kinderopvang omgaat? Mail naar [email protected]

2 thoughts on “Ambities en kinderopvang, Reshma doet het zo:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.