De Powervrouw achter Verh!p, hét duurzame babymerk

Tijdens mijn bezoekje aan de Negenmaandenbeurs kwam ik in gesprek met Brendy Boogaard, de powervrouw achter Verh!p. Een nieuw baby kleding merk van Nederlandse bodem is geboren waarbij de bijdrage aan een eerlijkere en mooiere wereld centraal staat, ik ben fan!

Brendy is een prachtige verschijning met het hart op de goede plek. Waaruit dat blijkt? Hoe open, eerlijk en gepassioneerd ze is als het gaat om het duurzamer en mooier maken van de wereld, niet alleen voor nu, maar ook voor volgende generaties. Dat vind ik persoonlijk heel erg mooi om te zien. Ze maakt tijd om een praatje te maken, iets wat ik soms mis aangezien de meeste mensen continue naar hun telefoon aan het staren zijn.

Tijdens haar studies en werk als consultant stelde ze altijd veel waarom-vragen, iets wat ze als kind ook al deed om te kijken wat voor bijdrage ze zou kunnen leveren ten goede van mensen en de omgeving waarin we leven. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor de textielindustrie, iets wat we allemaal wel gebruiken maar eigenlijk vaak niet weten hoe en door wie iets wordt gemaakt. Brendy zag daarin de uitdaging om dat uit te zoeken en transparanter te maken. Ze richt zich symbolisch gezien op een nieuw begin, een nieuw leven dat voor het eerst met textiel in aanraking komt oftewel baby’s en daar willen we toch allemaal het beste voor?

verh!p

Prematuur collectie? Verh!p, waarom niet?!

Zoals jullie allemaal weten is mijn dochter te vroeg en te klein geboren en hierover kwam ik met Brendy in gesprek, ik vond het namelijk jammer om te zien dat ze geen collectie in prematuurmaatjes had. Heel toevallig had ze ook gesproken met een aantal verpleegkundigen van een neonatologie afdeling van een ziekenhuis waarvan ik de naam even kwijt ben. Prematuurkleding heeft natuurlijk bepaalde voorschriften omdat deze kindjes hele tere huidjes hebben en daarnaast in een couveuse verblijven de eerste tijd. Omdat prematuren aan allerlei snoeren en apparaten liggen is het belangrijk dat broekjes, rompers en onesies/boxpakjes allemaal van onderen in elk geval open kunnen doormiddel van bijvoorbeeld drukknoopjes. Het leuke aan Brendy is dat ze hier heel enthousiast op reageerde en heel graag een prematuur lijn zou willen uitbrengen. Ik gaf haar zelf de tip om dan ook kleinere maatjes te maken dan alleen de standaard maat 44. Er zijn namelijk ook genoeg kindjes die maat 38 dragen (zoals mijn dochter) wanneer ze net zijn geboren.

verh!p

Ontwerpen, produceren en gebruiken ‘Verh!p, geef het door.’

Verh!p gebruikt drie stappen om tot een goed product komen namelijk; ontwerpen – in samenwerking met ouders zodat zij hun wensen en ervaringen konden delen, hierdoor heeft de kleding allerlei handigheidjes zoals onder andere mouwtjes die met je kindje meegroeien en overslagrompers. Produceren – Verh!p garandeert een collectie van 100% biologisch katoen wat is geproduceerd in eerlijke omstandigheden. Deze garantie kunnen zij bieden door samen te werken met GOTS (Global Organic Textile Standard), dit is een organisatie die strenge controles uitvoert op materiaal, maar ook de werkomstandigheden. Gebruiken – naast verantwoorde materialen en productie gaat Verh!p nog een stapje verder, het is namelijk zonde als kleding tot afval leidt en door goede kwaliteit te leveren kan een kledingstuk vaker gebruikt worden dan bij slechts één kindje. ‘Verh!p, geef het door.’ is dan ook de perfecte slogan die naadloos aansluit tot de producten.

Ik ben fan van Verh!p, jij ook?!

5 thoughts on “De Powervrouw achter Verh!p, hét duurzame babymerk

  • Wat mooi! En het ziet er echt heel leuk uit met al die lieve kleurtjes.
    Zo’n prematurenlijn zou heel fijn zijn denk ik. Hoewel mijn dochters alledrie op tijd kwamen, hoor ik geregeld bij andere moeders dat ze dat in die tijd misten.

  • Mariska van lochem says:

    Jaaa dat gesprek met verpleegkundigen van de neonatologie was met mij en mijn collega. Wij werken op de afdeling neonatologie in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. En hopelijk kunnen wij Brendy goed helpen met het opzetten van een leuke prematuren lijn!!

    • Ahhh jaa ze vertelde over jullie! Ik was alleen de naam van het ziekenhuis kwijt! Zo leuk dat jullie ook met haar hebben gesproken, die prematuur lijn moet er komen hoor! Zo leuk! Lief dat je even een reactie achterlaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.