PVC Jaloezieën voor in de kinderkamer zijn makkelijk schoon te houden

PVC Jaloezieën hebben het prachtige uiterlijk en gevoel van hout, maar alle voordelen van PVC. Maar toch wordt het schoonmaken en onderhouden van PVC Jaloezieën gezien als een lastig klusje, terwijl dat helemaal niet zo hoeft zijn. Ik geef daarom een paar handige tips voor het onderhouden en schoonmaken van PVC Jaloezieën. 

Waarom PVC jaloezieën?

PVC jaloezieën zijn naast het makkelijk schoonhouden ook uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals een badkamer. En nog zo’n mooi voordeel is dat ze beschikbaar zijn in diverse kleuren. Nu hebben wij een rolgordijn op dochter haar kamer. Op dit moment heel erg bewust. We hebben namelijk rolgordijnen door het hele huis heen. Lekker strak, en allemaal hetzelfde.

In eerste instantie wilden we namelijk niet al te veel geld uitgeven aan dit huis omdat we van te voren al wisten dat we hier niet voor eeuwig zouden blijven. Inmiddels weten we het niet meer en zo kwam ook het verhuizen of verbouwen blogje uit mijn vingers. Wat ik wel weet is dat ik in een nieuw (of verbouwd) huis wel graag voor PVC jaloezieën wil gaan. Minimalistisch, strak en makkelijk schoon te houden.  Hoe? Nou gewoon zo:

Hoe onderhoud je jaloezieën?

Algemene tips

Om het je wat makkelijker te maken voor je gaat beginnen heb ik nog een aantal handige tips om het onderhoud wat simpeler te maken. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • ongeveer eens per maand de PVC jaloezieën echt moet onderhouden? Stof en vuil hechten zich aan de jaloezieën. Tussendoor moet je natuurlijk wel gewoon afstoffen, maar het echt onderhouden en schoonmaken doe je eens per maand. Zo blijven ze het langst mooi.
  • je de jaloezieën ingesloten stand het snelst kunt afnemen?
  • je roestplekken kunt voorkomen door ervoor te zorgen dat de stalen bovenbak droog is en blijft?

Stof verwijderen van PVC jaloezieën

De meest eenvoudige vorm van onderhoud is het verwijderen van stof. Toch kun je dit op diverse manieren doen en hou hierbij in je achterhoofd dat je voorzichtig bent bij de ladderkoorden, want deze kunnen soms kwetsbaar zijn.

  • Jaloezieën borstel. Een speciale en handige tool om stof mee te verwijderen.
  • Stofzuiger! Haal de stofzuiger eroverheen met een opzetborstel en maak hier bij lange bewegingen.
  • Rubberen spons. Dit doe je door de spons stevig over dePVC jaloezieën te bewegen.
  • Stofdoek van lamswol. Deze beweeg je op dezelfde manier als de stofzuiger.

Vlekken verwijderen van PVC jaloezieën

Voor het verwijderen van vlekken kun je gebruik maken van een allesreiniger. Maak ze uiteraard eerst stofvrij met één van de mogelijkheden die ik hierboven heb beschreven. Spuit vervolgens de allesreiniger op een schone, droge doen en veeg de vlek van het oppervlakte. Wat je in elk geval nooit moet doen is de allesreiniger direct op de PVC jaloezieën spuiten want dit kan schade veroorzaken, net als het gebruik van een hogedrukspuit of het onderdompelen in een bad. (wie dat  heeft bedacht?…)

Wat voor raambekleding hebben jullie in huis? En waarom heb je daarvoor gekozen?

uitgelichte afbeelding via shutterstock

One thought on “PVC Jaloezieën voor in de kinderkamer zijn makkelijk schoon te houden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.