Recept | Kipfilet met pesto en zomersalade
Yesss, weer een recept uit de hellofresh box die is goedgekeurd hier thuis. En dat met radijsjes erin verwerkt. Die eten wij hier allemaal normaliter helemaal niet. Maar dit kipfilet met pesto en zomersalade gerechtje is er ééntje die ik wel MOET delen met jullie:
Kipfilet met pesto en zomersalade
In de zomer vind ik het behoorlijk lastig om lekkere maaltijden neer te zetten. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik blijf vaak hangen op een saaie salade of stokbrood met smeersels. Niet echt gezond die laatste. Wel zijn wij heel erg van het koken met kip; zoals het maken van een tortillataart met kip, jammie.
Deze kipfilet met pesto (i love groene pesto) is ontzettend lekker en helemaal de salade is erg goed te doen. Nu hadden wij 2 ingrediënten voor de salade niet in huis, dus daar heb ik gelukkig wel een oplossing voor kunnen bedenken dankzij de whatsapp hulp van Hello Fresh. Zo handig! Je kunt ze gewoon appen voor vragen en dan denken ze met je mee!
Dit recept is glutenvrij en kost ongeveer 25-30 minuten tijd om te maken.
ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo Nicola aardappelen
- 2 bossen radijs
- 400 gram kipfilet (voor ieder een stukje)
- 2 jonagold appelen
- 160 gram groene pesto (kan sporen van noten bevatten en melk/lactose)
- 2 rode paprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 theelepels witte balsamico azijn
- 2 theelepels honing
- naar smaak: peper & zout
Benodigdheden
- pan met deksel
- bakpapier
- cocktailprikkers
- vershoudfolie
- Saladekom
- Kleine kom
- koekenpan met deksel
Aardappelen bereiden
was de aardappelen en schil ze. Snijdt ze in grove stukken. Plaats de pannen net onder water in een pan met deksel. Voeg naar wens een snufje zout toe (doen wij nooit) en breng het geheel afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en giet ze daarna af. Laat staan met deksel erop.
Kipfilet met pesto vullen
Ondertussen gaan we door met het vullen van de kipfilet met pesto. Leg hiervoor een stuk bakpapier of vershoudfolie neer en plaats dit ook over de kipfilet. Nu mag je een koekenpan pakken en de filet plat slaan. Haal de folie weg en besmeer een helft van de kipfilet met groene pesto. Vouw daarna de kipfilet dicht en zet de randen vast met cocktailprikkers.
kipfilet met pesto bakken
Verhit nu 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met deksel. Bak de kipfilet met pesto op hoog vuur rondom bruin en zet het vuur daarna middelhoog. Dek de pan af en bak de kipfilet in 10 minuten af. Keer regelmatig om!
Groenten snijden
Ondertussen gaan we verder met groenten snijden. Begin met de paprika en appel: in blokjes. De radijsjes mag je in plakjes snijde. Meng vervolgens alles met elkaar in een saladekom.
Dressing maken
Helaas hadden wij geen honing en ook geen witte balsamicoazijn in huis. Origineel maar je nu in een kleine kom een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de honing, mosterd, peper, zout en balsamicoazijn.
Wij hebben een dressing gemaakt op basis van Olijfolie, peper, chilipoeder, 2 teentjes knoflook en verse fijngehakte basilicum.
Voeg de dressing toe aan de saladekom.
Serveren
De overige groene pesto kun je door de aardappelen roeren. Verdeel de aardappelen en de kipfilet met pesto over de borden en serveer hierbij de salade. De salade is lekker fris.
eet smakelijk lieve mensen, bestel hier je box of klik door voor meer recepten.