Recept | Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Eindelijk weer eens een receptje op Momambition, mocht ook wel tijd worden vinden jullie niet? Met het ambassadeurschap bij Hello Fresh beloof ik jullie plechtig meer recepten te delen, zoals deze overheerlijke orzo met knoflookgarnalen. Ik moest alleen wel ff kijken wat orzo nou precies was! Kende jij het al?

Hello Fresh Ambassedrice

Ik ben dol op koken en nieuwe recepten uitproberen, maar inclusief het huishouden en het runnen van een bedrijf merk ik toch dat ik vaak inspiratieloos ben en we weer een zelfde maaltijd eten. Een gezond weekmenu bestaat uit gevarieerd eten. Ben ik even blij dat ik sinds kort Hello Fresh Ambassedrice mag zijn! Dit houdt in dat ik de aankomende tijd om de week een maaltijd box van hen zal ontvangen om nieuwe recepten uit te proberen. Heel erg handig want zoals jullie weten heb ik een gloeiende hekel aan boodschappen doen en loop ik dus regelmatig vast met het maken van ons weekmenu.

De recepten uit de maaltijdbox ga ik in elk geval lekker eten met mijn gezin en als ze bevallen, dan wil ik ze graag met jullie delen. Dit keer is het orzo met knoflookgarnalen en courgette. Was lekkuuuuuur. Daarnaast zal ik ook de tijd vermelden of het bijvoorbeeld lactose vrij is en of je dit met een caloriearm dieet kunt verorberen.

Recept | Orzo met knoflookgarnalen en courgette momambition.nl hellofresh

Wat is orzo?

Maar eerst ff he, wat is in vredesnaam orzo? Kende jij het al? Dit was voor mij totaaaaaaal nieuw. Het is blijkbaar een pasta soort en in het Italiaans betekend het gerst. Het product wordt met name veel gebruikt in de Italiaanse, Turkse, Griekse en Arabische keuken. Daar kom je het ook tegen onder namen als kritharaki, manestra, rosa marina en riso.

Het fijne aan dit gerecht is dat hij een calorie focus heeft, wat betekend dat je dit orzo-gerecht kunt eten als je op een dieet bent. Daarnaast is hij familie-proof (Leia heeft echt zitten bunkeren) en lactose-vrij. Wel kan het gerecht sporen van noten, gluten en schaaldieren bevatten

ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 knoflooktenen
  • 2 sjalotten
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 24 blaadjes basilicum
  • 20 takjes verse oregano
  • 2 courgettes
  • 240 gram orzo
  • 320 gram garnalen
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • naar smaak: extra vierge olijfolie
  • naar smaak: peper & zout

Benodigdheden

  • pan met deksel
  • knoflookpers
  • wok of hapjespan
  • aluminium folie
  • spirelli

Recept | Orzo met knoflookgarnalen en courgette momambition.nl hellofresh

Voorbereiden

Maak de bouillon en pers de knoflook fijn. Snijd de sjalot in halve ringen en hak het amandelschaafsel fijn. Pluk vervolgens de de takjes en blaadjes van de oregano en basilicum en snijd dit fijn. In het recept van de box staat dat je de courgette in de lengte in kwarten moet snijden en vervolgens in blokjes. Wij hebben ervoor gekozen om de courgette door de spirelli te draaien omdat wij niet zo heel fan zijn van grote blokken courgette. Sliertjes vinden we daarin tegen wel heel erg lekker en dan eet Leia het ook beter.

Orzo koken

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een deksel en bak hierin de orzo al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Nu schenk je de bouillon over de orzo en laat je de orzo koken. Afgedekt, in ongeveer 10 tot 12 minuten op laag vuur. Kook het droog… Roer ook regelmatig door en voeg eventueel wat extra water toe als de orzo wat te droog wordt. (anders gaat het plakken aan je pan).

Recept | Orzo met knoflookgarnalen en courgette momambition.nl hellofresh

Garnalen bakken

Ondertussen pakken we een wok of hapjespan (wat jij prettig vindt) met een deksel en fruiten we knoflook en sjalotten ongeveer 2 minuten op laag vuur. Voeg hieraan de garnalen en het grootste geel van de verse kruiden toe. Bak dit vervolgens 3 a 4 minuten op middelhoog vuur en voeg naar smaak de extra vierge olijfolie toe en breng om smaak met zout en peper. Wij hadden de extra vierge olijf olie niet in huis, dus ik heb deze niet toegevoegd.

Courgette bakken

Haal nu de garnalen uit de pan en houdt warm in een stukje aluminum folie. In dezelfde pan gooi je nu de courgette en die bak je een minuutje op hoog vuur voeg daarna 1 eetlepel water per persoon toe en breng het op smaak met peper en zout. Dek de pak af en laat het zo’n 5 tot 6 minuten smoren op middelhoog vuur.

Op smaak brengen

Voeg de orzo toe aan de pan en verhit alles nog 1 minuut op hoog vuur en breng dit op smaak met peper en zout. (Wij voegen persoonlijk geen zout toe omdat wij natrium arm eten, dit is dus naar eigen wens).

Serveren en garneren

Serveer de courgette-orzo met de garnalen op een mooi bord en garneer met het overgebleven amandelschaafsel en kruiden. Eet smakelijk!!

Recept | Orzo met knoflookgarnalen en courgette momambition.nl hellofresh

Ook een box bestellen? Doe dit op hellofresh.nl

2 thoughts on “Recept | Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.