How to: zelfbruinroutine met Bondi Sands Tanning Foam

Wie mij volgt op Instagram heeft al gezien dat ik he-le-maal lyrisch ben over de selftanningfoam van Bondi Sands. In een fractie van een paar minuten heb je geen lasbril meer nodig om je ogen te beschermen tegen die enorme witte melkflessen. Een paar mooie bruine stelten shinen vervolgens in dat leuke jurkje… Vandaag vertel ik je precies hoe mijn zelfbruinroutine met Bondi Sands eruit ziet:

Dit artikel bevat gekregen producten

Bondi Sands

Laten we eerst even iets over het merk vertellen. Want waar komt dat Bondi Sands spul wat golden is voor je lijf vandaan?Bondi Sands is een Australisch merk en razend populair. De producten zijn ook om de haverklap uitverkocht. Met deze tanningfoam zeg jij gedag tegen het slechte zonnebanken, hoef je niet ongezond uuuuuuren te bakken in de zon en dus geen risico te lopen op huidkanker. Nee madam (of monsieur) binnen een mum van tijd heb je paar stralende gebruinde beentjes waar je mee kunt rond flaneren op een festival. Bye onzekerheid! Hello Gorgeous!

Producten van Bondi Sands en verkooppunten

Bondi Sands heeft een breed scala aan zelfbruiners maar ik laat even een kleine greep uit de collectie zien. Klik hier voor alle zelfbruiners van Bondi Sands.

  • Bondi Sands tanning foam a 200 ml in Light/Medium of Dark of Ultra Dark : €22,38 / €24,93
  • Bondi Sands Tan Eraser 200ml : €19,83
  • Bondi Sands Everydag Gradual Tanning Milk 375ml : €17,80

Alle zelfbruiners (accessoires) van Bondi Sands zijn te vinden bij bijvoorbeeld Douglas en Etos.

Hoelang blijft de Bondi Sands tanning foam zitten?

Wanneer je zelfbruinroutine volgt, behoudt je zeker wel een dikke week je kleur! Echt magisch foampje dit. Ik ben ook heel erg eerlijk, dat ik absoluut niet meer zonder wil. Mijn armen, rug, schouders verkleuren echt heel erg snel, mijn benen, gezicht en buik echter totaal niet en het resultaat is dat ik dan net duo penotti ben… Ziet er nieeeeeet uit. Ik gebruikte eerder altijd een tanningspray van Marc Inbane, maar eerlijk is eerlijk: Bondi Sands is echt vele malen beter.

En nog eerlijker: ik vind de tanning foam van Bondi Sands zelfs beter dan de spray tan die ik vorig jaar deed in een salon. De kleur is gewoon ontzettend natuurlijk en geen gele of oranje gloed. Zelfs wanneer de tanning foam langzaam aan vermindert, krijg je GEEN VLEKKEN. Dit had ik helaas na een spraytan sessie bij de salon wel. En nog leuker: dit is veel cheaper, sneller en zuiniger! Oh ja en het ruikt zó tropisch: kokos, maar niet te heftig. Nee gewoon lekker! Australische vibes zo.

Mijn zelfbruinroutine:

Laten we nu overgaan op de orde van de dag: de zelfbruinroutine. Ik leg hem even in hele simpele stappen uit:

stap 1 : exfolieren!

Je start de zelfbruinroutine met lekker douchen, scheren (lees hier mijn scheertips) , en vooral scrubben/exfoliëren. Doe dit met een product wat voor jou prettig is.

stap 2: koop de mitt!

na het douchen en afdrogen, pak je de handschoen erbij en schud je de fles goed en breng je een toef mousse aan op de tanning mitt. Koop deze handschoenen lieve mensen, hij kost bijna niks en helpt om de foam goed uit te smeren en daarnaast krijg je hierdoor ook geen bruine handpalmen (hé geertje? :p)

How to: zelfbruinroutine met Bondi Sands Tanning Foam Momambition.nl

Stap 3: smeren, smeren, smeren

Nu gaan we de tanning foam aanbrengen, we werken van beneden naar boven: dus vanaf de enkels en dan omhoog. Smeren doe je met lange halen en vervolgens met roterende bewegingen. Je wilt geen vlekken krijgen natuurlijk.

Stap 4: Na-poederkwasten (is dat een woord? vanaf nu wel!)

Nadat je je lijf volledig hebt ingesmeerd, ga je je lijf nog even na met een grote poederkwast met roterende bewegingen. Vooral in het gezicht en de hals is het fijn om even met een poederkwast na te lopen.  Je kunt ook gerust alleen je benen insmeren, doe ik meestal ook omdat mijn rug dus wel extreem snel kleurt.

stap 5: intrekken en spoelen

omdat de formule zo is gemaakt dat je meteen resultaat ziet, maak je geen vlekken. Nu is het gewoon een kwestie van wachten. Je kunt het na een uur al afspoelen, maar wil je een beetje mooie diepe bruine kleur op je benen, hou dan in elk geval die 6 uur aan. Of doe net als ik: ‘s avonds voor het slapen deze zelfbruinroutine en ga vervolgens slapen. Kan wat afgeven op je lakens, maar gaat er met wassen wel weer uit. De volgende ochtend kun je dan je benen afspoelen en tadaaaaaaaa gebronsde bruine beentjes kunnen gevierd worden.

Foto 1: Linkerbeen geen tanning foam / rechter wel! (dit is een uurtje trekken) / foto 2: na een nacht intrekken. Zoals je kunt lezen vond ik het best een beetje eng om te gaan gebruiken. Ik had de dag erna een event en was zó ontzettend bang om oranje te worden of vlekkerig. Maar het resultaat was echt zó mooi! En alle complimentjes over mijn bruine benen, heb ik even in mijn zak gestoken. Woppa!

One thought on “How to: zelfbruinroutine met Bondi Sands Tanning Foam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.