Petra | Regenboogtaart Recept
Afgelopen dinsdag was Petra jarig en ze heeft natuurlijk leuke cadeaus gekregen. Onder andere een hele gave keukenmachine van haar ouders, zodat ze nog meer taart e.d. kan maken :-D. En om de machine maar gelijk de testen heeft ze een regenboogtaart gemaakt voor haar collega’s. Het heeft haar 5 uur van d’r leven gekost maar het resultaat mocht er zeker zijn! Het leukste was vooral alle leuke reacties op de taart!
Regenboog taart recept
Benodigdheden :
3 pakken kant en klare mix voor cake met de ingrediënten die je nog moet toevoegen (ja ik was een beetje lui), 3 soorten kleurstof, 2 zakken smarties, 3 grote pakken kitkat, 2 ronde springvormen van 28 cm.
Voor de boter creme:
250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, 250 gram poedersuiker, 2 eetlepels heet water, 1 theelepel vanille extract.
werkwijze:
- Zet de oven aan op de gewenste temperatuur.
-
Eerst maak je de cakemix klaar. volg gewoon de instructies op het pak. moeilijk is het niet.
-
Als je mix klaar is voeg je de kleurstof toe. Bepaal zelf hoe je de kleur wilt hebben. Ik heb de hele tube leeggemaakt. Cake is een beetje geel van kleur, dus vandaar de hele tube om de kleur goed te krijgen.
-
Mix de kleurstof goed door de mix heen.
- Doe de mix in een ingevette springvorm en zorg ervoor dat er bakpapier op de bodem ligt.
-
Nu kan de eerste laag in de oven. Probeer eerst minder minuten dan de aangeven tijd. Niet iedere oven is hetzelfde namelijk.
-
Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat hem goed afkoelen.
-
Herhaal nu het zelfde met de volgende cakemix, maar dan een andere kleurstof. En zet hem in de oven.
-
De eerste cake is nu goed afgekoeld. Haal hem uit de springvorm en leg hem op een grote schaal of bord. Als er maar genoeg ruimte rond de taart is voor de versiering.
-
Mocht het midden iets hoger zijn? Snij er dan iets af, zodat de taart wat rechter loopt aan de bovenkant.
-
Maak gelijk de derde cakemix klaar. Was de springvorm even af, zodat je daar de derde mix in kan doen. Deze mix is ook weer gemaakt met een andere kleurstof.
-
Nu de tweede cake erin staat, en de derde al klaarstaat kan je de botercreme maken.
-
Boter mixen totdat het zacht word.
-
Voeg de poedersuiker beetje voor beetje erbij. En even door blijven mixen.
-
Dan 2 eetlepels heet water en het vanille extract.
-
Wil je de botercrème nog witter hebben? Zorg er dan voor dat je witte kleurstof heb.
-
Onderhand kan de 3e cake erin en de 2e eruit. Ook weer af laten koelen!
-
Smeer botercreme op de eerste laag cake. Wees niet al te zuinig. Door die botercreme kan je de lagen beter onderscheiden.
-
Nu de 2e cake is afgekoeld, kan die bovenop de 1e cake. Smeer de botercreme ook op de 2e laag.
- Als alle handelingen zijn gedaan (dus ook de 3e cake klaar en afgekoeld). Kan de laatste cake op de 2e gelegt worden. En smeer je bovenop de 3e laag ook weer botercreme. Maar nu moet de taart ook rondom volgesmeerd worden met botercreme.
-
Wanneer dat gedaan is, kan je de kitkat pakken. Breek de kitkat in tweeën, anders is het te breed om dat mooi rond de taart te krijgen. Plak het netjes om de taart heen. Door de crème blijft de kitkat plakken.
- Als laatste strooi je de bovenkant vol met smarties.
-
Ik heb om de regenboogtaart af te maken een lint om de taart gestrikt.
Dit recept voor regenboogtaart lijkt moeilijker dan het is. Het heeft alleen wat meer tijd nodig dan een taart met 1 laag. Hopelijk vinden jullie dit een leuk recept! Heb je vragen? Stel ze gerust! En voor zometeen…… EET SMAKELIJK!
Ineke says:
Heel leuk geworden!!