De Flesvoeding tag, omdat borstvoeding niet vanzelfsprekend is

Mijn dochter werd groot met flesvoeding omdat ik geen borstvoeding mocht geven, kijk je mee naar mijn antwoorden van de flesvoeding tag?

De flesvoeding tag

Deze tag is in het leven geroepen door Sander & Daantje omdat er overal genoeg borstvoeding tags te vinden zijn maar geen over flesvoeding. Omdat ik flesvoeding heb moeten geven vond ik het wel een goed idee om deze flesvoeding tag in te vullen:

Ben je direct na de geboorte begonnen met flesvoeding geven of ben je overgestapt van borstvoeding op flesvoeding?

Ik ben meteen begonnen met flesvoeding, niet omdat ik dit wilde, maar omdat het moest.

Gebruik jij liever de term kunstvoeding of flesvoeding?

Ik gebruik de term flesvoeding, waarom weet ik eigenlijk niet. Ik zeg het altijd al zo.

Waarom heb je de keuze gemaakt voor / ben je overgestapt op flesvoeding?

Ik MOEST flesvoeding geven, mijn eigen lichaam was te zwak na het verliezen van 3,5 liter bloed en de operatie die ik vervolgens ben ondergaan. Daarnaast kreeg Leia speciale prematuurvoeding.

Wat is jouw mooiste flesvoedings-foto?

Dit is één van de mooiste foto’s die van Leia is gemaakt tijdens het geven van de fles. Ze is hier zo’n 2 weken oud en de fles wordt gegeven door mijn man.

flesvoeding tag

Voor welk merk kunstvoeding heb je gekozen en waarom?

Wij gebruikten in het begin Hero Baby, speciale prematuurvoeding. Dit is wat Leia in het ziekenhuis kreeg, later zijn wij thuis ook doorgegaan met Hero Baby omdat andere merken geen succes waren. Inmiddels is ze over naar Standaard 2 en hierbij hebben wij gekozen voor Bon BéBé, deze is iets goedkoper maar net zo goed.

Welke fles gebruik je, en waarom heb je voor deze fles gekozen?

In het begin gebruikten wij de Dr. Brown fles met de prematuurspeen. De prematuurspeen is één van de grootste redenen geweest waarom wij deze hebben aangeschaft, daarnaast waren Leia’s darmpjes nog niet volgroeid door haar vroeggeboorte en dit zorgde voor vreselijk veel pijn bij het kleine meisje. Naar mate haar voeding steeds dikker gemaakt moest worden zijn wij overgegaan op de Difrax fles. De Dr. Brown gebruikten wij nog wel, maar dan alleen voor een flesje water of Roosvicee.

Doe je wel eens iets met de verhouding van water en poeder?

Ja hoor, wij voegden vaak iets minder water toe zodat de voeding iets dikker wordt ivm krampen

Ben je wel eens tegen (voor)oordelen aangelopen omdat je een fles geeft? Zo ja: welke?

Och hou op zeg. Dit gebeurde echt zo vaak en ik werd er zo ontzettend moe van! Leia is te vroeg en te klein geboren en krijg regelmatig wel vragen of ze wel genoeg te eten krijgt en of ik niet beter borstvoeding had kunnen geven. Nou mensen, dit had ik met liefde gedaan want ja, ik weet dat er anti stoffen inzitten etc. maar ga mij geen slechte moeder noemen omdat ik bijna het loodje heb gelegd bij de bevalling en daarom geen borstvoeding kon geven. Je wil namelijk niet weten hoe overstuur ik hier over ben geweest.

Veel moeders die borstvoeding geven omschrijven dat als “het meest bijzondere van het moederschap”. Wat is voor jou het bijzonderste aan het moederschap?

Dat ik toch nog moeder heb mogen worden na diverse miskramen

Borstvoeding schijnt te helpen om je zwangerschapskilo’s snel kwijt te raken. Hoe lang heb jij daarover gedaan als “flesvoedingsmoeder”?

Leia is nu 2 jaar en de struggles zijn er nog steeds. Maar dat interesseert mij niet meer zo erg als dat het in het begin was. Als mensen mij te vol of dik vinden dan moeten ze maar de andere kant op kijken. Het gaat om mijn persoonlijkheid niet om de maat die ik draag toch?!

Wat vind je het prettigste en het minst prettige aan het geven van flesvoeding?

Wat ik niet prettig vond was dat Leia ontzettend onrustig werd als ze de fles op mijn of mijn partner zijn arm kreeg. We moesten haar dan neerzetten in de box of haar bedje en dan ging ze op haar buik liggen om de fles te drinken. Ze is een beetje apart, net als haar moeder…

Soms was het ook wel prettig want dan kon ik haar gewoon even neerleggen om vervolgens wat huishoudelijke taken te doen.

Wat vind jij de fijnste manier om de fles te geven?

Het liefste gaf ik haar de fles op mijn arm, zodat we lekker konden knuffelen.

Hoe regel jij het met flesjes als je onderweg bent?

Ik hab een toren waar ik de poeder van te voren in klaar hadstaan. Dit waren 4 voedingen die ik dan mee kon nemen. Verder had ik altijd een fles water bij mij en probeerde ik dit te laten koken of opwarmen wanneer het lukt. Soms als we met de trein gingen dan maakte ik één fles van te voren klaar met gekookt water en wikkelde hem in zilver folie. Zo blijft de fles namelijk langer warm.

Hoe vaak geef je het flesjes uit handen aan andere mensen?

Liever niet, behalve aan haar vader.

Wat wil je nog meer kwijt over flesvoeding?

Ik ben zelf opgegroeid met flesvoeding en ik ben uitgegroeid tot een gezonde vrouw. Ik ben een beetje klaar met al dat maffia gedoe en mama oorlogen omtrent het borstvoeding en flesvoeding gebeuren. Ik vond het gewoon jammer. Is het nou echt zo moeilijk om een ander in zijn waarde te laten? Borstvoeding is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend. Ik vond deze flesvoeding tag heel mooi om in te vullen. Ik tag hierbij Linda, Astrid, Mary-LouBianca, Judith en Marjo

Heb jij borstvoeding of flesvoeding gegeven?

5 thoughts on “De Flesvoeding tag, omdat borstvoeding niet vanzelfsprekend is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.