Selflove: leer blij te zijn met jezelf met deze vijf tips!

Als je net een teleurstelling te verwerken hebt waarvan je het gevoel hebt dat je het aan jezelf te danken hebt, kan je zelfvertrouwen wel een boost gebruiken. Het is immers heel waardevol dat je van jezelf leert houden en accepteert dat je soms fouten mag maken. In zo’n situatie kan het helpen om je weer even te focussen op jouw positieve eigenschappen zodat je weer vertrouwen in jezelf krijgt. En soms heb je het ook gewoon even nodig om jezelf te verwennen en te trakteren op een avondje ontspanning, een mooi kledingstuk of een fijne yoga sessie. Toevallig kunnen deze dingen allemaal een positief effect hebben op je zelfvertrouwen! 

Op wat voor manieren ontwikkel je meer vertrouwen in jezelf en leer je blij te zijn met de persoon die jij bent? Hieronder zie je vijf tips!

1. Focus je op jouw sterke kanten 

Schrijf eens op wat jou uniek maakt en welke eigenschappen jij aan jezelf waardeert. Door op een rijtje te zetten waar jouw kracht ligt en waar je trots op bent, verleg je je focus naar het positieve en zie je de gebeurtenissen meer in perspectief. Dit is een effectieve manier om weer te voelen dat je het waard bent. 

2. Verwen jezelf 

Nog een goede manier om je zelfvertrouwen een enorme boost te geven: trakteer jezelf op een prachtige nieuwe lingerie set waar je je mooi in voelt. Door ondergoed te kopen dat lekker zit en goed staat, kijk je met plezier naar je spiegelbeeld en waardeer je je eigen schoonheid weer. En dat laat iedere vrouw stralen!

3. Plan een self-care avond 

Als er een gebaar is van zelfliefde, is dat wel het organiseren van een self-care avondje. Ga uitgebreid in bad, verwen je huid met een zacht en hydraterend masker, lak je nagels en wikkel je daarna in een heerlijke zachte badjas. Ben je toe aan een fijne nieuwe badjas? Dan is dit misschien wel hét ideale moment om een nieuwe aan te schaffen! Zo eentje waar je heerlijk in wegkruipt. Wedden dat jij je na je zelfzorg ritueel herboren voelt en blij bent met jezelf?

4. Neem vrij en ga de natuur in 

Ook een mooie manier om te investeren in meer zelfliefde: laat je agenda voor een dag leeg en zoek de natuur op om te kunnen opladen én opnieuw de verbinding te voelen met je ware zelf. Omdat je de rust en stilte op zo’n dag ervaart en accepteert dat je nu even je tempo mag vertragen en niets moet, voel je waarschijnlijk vanzelf meer vriendelijkheid richting jezelf! 

5. Keer terug naar binnen

Ook af en toe terugkeren naar binnen is een prachtige manier om jezelf te omarmen. Dit kun je simpelweg doen door de focus op je lichaam te richten, met behulp van een yoga of een begeleide meditatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.