Sfeer aanbrengen in een moderne keuken | 5 Stylingtips

Heb jij net als ons een witte keuken en kun je wel wat stylingtips gebruiken om wat meer sfeer te creëren? Graag deel ik mijn stylingtips om meer sfeer aan te brengen in een moderne keuken

Als Interieurblogger voor interiorqueen.nl word ik regelmatig om advies gevraagd  over de inrichting en styling van de keuken. Zo’n 80% van mijn lezers daar kiest uiteindelijk vaak voor een witte moderne keuken vanwege de vele voordelen. Maar wist je dat een witte keuken ook nadelen heeft? Hierbij even de voor-en nadelen  van een witte moderne keuken op een rij:

  • Voordelen: geeft een ruimtelijk effect, licht, tijdloos, goed te combineren met andere kleuren.
  • Nadelen: saai, clean (kan als voordeel gezien worden), kan onpersoonlijk voelen, zichtbaarheid van vuil.

5 stylingtips voor het aanbrengen van sfeer in een moderne keuken

Styletip 1 : breng kleur aan op je muren

Iets wat instant sfeer brengt in een moderne keuken is het verven van je muren. Dus verf je keukenmuren in een vrolijke kleur, ben je zat van de kleur, dan verf je er met gemak een andere kleur overheen. Als extra tip wil ik je meegeven om een schrobvaste verf te gebruiken. Die drogen mooi mat op en zijn zelfs te schrobben met een schuurpons, ook handig in een kinderkamer trouwens haha! Zelf hebben wij de wand achter het fornuis zwart (hij is ook al early dew geweest) geverfd en daarbij Flexa Expert gebruikt. Top spul! Een andere optie (als verven je te wild wordt) is een glazen keuken achterwand van bijvoorbeeld gekleurd glas, wat te krijgen is in verschillende kleuren!

Sfeer aanbrengen in een moderne keuken | Stylingtips
De voormalige early dew wand
Sfeer aanbrengen in een moderne keuken | Stylingtips
De huidige zwarte muur

Styletip 2 : verlichting

Om een moderne keuken meer sfeer te geven is het kiezen van de juiste verlichting erg belangrijk. Boven een keukeneiland kun je bijvoorbeeld hanglampen en/of mooie inbouwspots plaatsen. Boven een aanrechtblad is het ook prettig om sfeervolle dim-spots te hebben. Kun je goed zien waar je je mes plaatst tijdens het snijden ;). En zoals hierboven verteld, hebben wij een lamp bovenop één van de keukenkasten geplaatst. Puur om in de avond wat extra sfeerverlichting aan te brengen.

Styletip 3 : kies een mooie prullenbak

Sfeer aanbrengen met een prullenbak? Jep, het kan! Durf kleur te bekennen door te kiezen voor een mooie en kleurige prullenbak in jouw stijl. Kies bijvoorbeeld voor een retro prullenbak met print voor een vintage-feel in je moderne keuken. Zelf zijn wij meer van het strakke, Scandinavische en industriële dus wij kozen 1,5 jaar geleden voor een zwart model op ranke pootjes van Brabantia. Nog steeds geen spijt van!

brabantia prullenbak Sfeer aanbrengen in een moderne keuken | Stylingtips 5
ik had hier wel even een doekje over de muur mogen halen hahahaha!

Styletip 4 : accessoires brengen sfeer in je moderne keuken

Een kaal aanrechtblad word ik persoonlijk niet zo blij van, dus hup aan de slag met accessoires. Omdat wij in een appartement wonen, zijn onze woonkamer en keuken één ruimte. Bovenop onze keukenkasten heb ik een lamp verstopt voor in de avond. Daarnaast hebben we daar een rits aan prachtige lege gin flessen staan, een medicijnenkistje en paar mooie schalen. Dit geeft het meteen een gezelliger gevoel. Op het aanrecht hebben we een mooie handenwasset van Rituals neergezet met een messenblok. Verder hebben we aan de wand waar de prullenbak staat, twee wandplankjes opgehangen. Deze heb ik ingericht met ons koffiezetapparaat, snijplanken, planten, kandelaars, foto’s en wijnglazen. Voor onze mooie bananenplant zijn we nog op zoek naar een mooie bloempot, dus vergeef me deze lelijke styling ahah!

Styletip 5 : vloer

Wanneer je een moderne keuken hebt, kun je sfeer aanbrengen met een vloer. Wanneer je houdt van modern is een strakke vloertegel, een pvc vloer of een gietvloer in beton ontzettend gaaf. Ben je meer van de landelijke stijl dan kun je wellicht beter kiezen voor een natuurstenen keukenvloer, een granito vloer of een tegelvloer van keramisch parket. Zoals je bij ons kunt zien hebben wij een combinatie van een tegelvloer met een pvc vloer. Ideaal met schoonmaken!!

Ik zal

Sfeer aanbrengen in een moderne keuken | Stylingtips 5 hendricks kaaskop kaasplankdit artikel is tot stand gekomen doormiddel van een samenwerking

12 thoughts on “Sfeer aanbrengen in een moderne keuken | 5 Stylingtips

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.