3 tips voor een unieke zakelijke look met een twist

Weer buiten de deur gaan werken is na al die thuiswerk dagen eigenlijk helemaal niet zo erg. Maar hoe geven we die gewone dagen op het werk toch een beetje extra glans? Wat denk je van een nieuwe zakelijke outfit? Maar dan wel met een twist graag. Van business chic tot casual sportief, met deze 3 tips creëer jij je eigen unieke zakelijke look.

De zakelijke stijl is dit jaar kleurrijk, ongedwongen én elegant. Een combinatie die maakt dat ik ook buiten werktijd graag nog even in mijn zakelijke tenue rondloop! Het maakt dus niet uit of de dresscode op je werk nu casual relaxed, smart business of business casual is. Er is altijd wel een mogelijkheid om jouw unieke zakelijke stijl terug te laten komen in je werkoutfit. Denk bij heren bijvoorbeeld aan een krijtstreep pak en geef deze zakelijke look een twist door hier stijlvolle gesp schoenen van Santoni onder te dragen. I love it!

Bij dames geef je zakelijke outfit een eigen twist door er spierwitte sneakers van Blackstone onder te dragen. Of ga voor een stoere veterschoen met studs om je business outfit edgy twist te geven! Laat je inspireren door mijn tips om je eigen unieke zakelijke look te bepalen

unieke zakelijke look pinterest momambition business outfit

Kies een statement-stuk en style je unieke zakelijke look er omheen:

Persoonlijk hou ik ervan om een beetje met de klassieke business look te spelen. Zo draag ik bijvoorbeeld graag spierwitte sneakers onder een zwarte pantalon met witte blouse. Maakt die strakke zakelijke look net even wat frisser. Het fijne is dat deze schoen ook gewoon fantastisch staat onder een jurkje of een jeans. Sinds ik moeder ben, style ik eigenlijk altijd al mijn outfits met een witte sneaker of met een mooie veterschoen zoals je hierboven ziet bij een donkerblauwe krijtstreep pantalon met een lichte blouse erop.

Maar een unieke zakelijke look kun je ook maken met out-of-the-box jurk. Denk bijvoorbeeld aan grafische prints.

Kies ervoor om een zakelijke ​outfit te dragen die binnen hetzelfde kleurenpalet valt:

Ik ben dol op deze tip omdat ik dit momenteel veel aan het oefenen ben! Ik ga over het algemeen namelijk graag voor donkere tonen zoals zwart, grijs of donkerblauw, die erg flatterend zijn voor mijn lijf. Je weet wel, zwart kleed af! En met al die extra corona-kilo’s is dat gewoon even fijn! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor tonen die goed bij je huidskleur passen. Als je dat nog niet hebt gedaan, probeer dan uit te zoeken welke kleuren het beste bij je huidskleur passen.

Bij mij zijn dat bepaalde roze tinten, bordeaux, maar ook blauw tinten die het goed doen voor een wat strakkere business look. Maar goed, wanneer ik haast heb, stel ik meestal gewoon een look samen met monotone tinten. Om het mezelf gemakkelijker te maken, en ik ben ook gewoon dol op het dragen van monotone business look. Super stijlvol en gemakkelijk. Geef deze werkoutfit een twist met bijzondere schoenen. Een fel kleurtje, een bikerboot of juist een paar mooie slingbacks met een printje.

Speel met vormen en snitten waar je je normaal gesproken niet meteen tot aangetrokken voelt en ontwikkel een nieuwe unieke zakelijke look

Ik hou van spelen met verschillende pasvormen en stoffen. Hier ben ik ongeveer anderhalf jaar geleden een beetje mee begonnen. Mijn eerste out-of-the-box aankoop was de prachtige bordeaux rode jumpsuit met bloemen die je hieronder op de foto ziet. Open rug, iets hogere enkel en schoudervulling.

Dit was nog in mijn rode haren fase en tijdens het passen liep er een dame langs mij die zei: “DEZE MOET JE ECHT MEENEMEN! HIJ STAAT JE FANTASTISCH!! VLAMMEND BIJ JE HAAR!” Ik moest zó hard lachen! Ik hou ervan als mensen zo spontaan zijn en geen blad voor de mond nemen. Die jumpsuit kocht ik, maar ik liet hem vervolgens eerst 3 maanden in de kast hangen. Ik durfde de jumpsuit niet buiten de deur te dragen. Nu is het één van m’n favoriete items om een zowel een casual als een unieke zakelijke look mee te creëren.

Maar wees dus niet bang om te spelen met andere vormen, snitten of kleuren wanneer je je zakelijke look een twist wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan een peterpan kraagje in plaats van een standaard blouse kraag, een oversized blazer over een strakke kokerjurk of kies voor opvallende sieraden.

Hanteer jij een strikte scheiding tussen je zakelijke outfits en de kleding die je casual in je vrije tijd draagt? Of mix je jouw favoriete zakelijke kledingstukken ook graag af met casual items om zo je eigen twist aan je zakelijke outfit te geven? Een business look die representatief is én tegelijkertijd ook jouw persoonlijkheid weerspiegelt..

Naar welke zakelijke stijl gaat jouw voorkeur uit? En hoe geef jij je zakelijke look een twist? Laat het ons weten in de reacties!

7 thoughts on “3 tips voor een unieke zakelijke look met een twist

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.