Shoppen met kids | liefde voor de Ikea

Minimaal 1 keer per kwartaal zijn we er te vinden; bij de Ikea! En serieus, ik vind alles daar leuk. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook echt alles :-)

De meeste vrouwen kunnen het zich misschien moeilijk voorstellen, maar ik hou niet van shoppen. En dan is ‘niet houden van’ nog relatief zacht uitgedrukt. Ik heb er een gloeiende hekel aan! Ik vind het niet leuk, ik kan nooit wat vinden, te warm, te druk, teveel licht, teveel mensen and so on… Zelfs mijn wekelijkse boodschappen doe ik het liefst online.

 Lees ook eens Boodschappen doen

Shoppen met kids

Enne, wat ik dus nog erger vind dan het shoppen an sich, is shoppen met kids. Man man, wat een gedonder is dat. Vaste prik bij ons is: “Mama, ik moet plassen!” Nog voordat we überhaupt een winkel hebben gezien. En dan eenmaal in de winkel; achter elkaar aanrennen, verstoppertje spelen waardoor ik telkens denk dat ik een kind kwijt ben en last but not least: “Mag ik dat hebben??” Eh, nee dus, wat moet je trouwens met een schaar/scheerschuim/badeendjes/paperclips?
Verder ben ik het type moeder ‘kijken doe je met je ogen, niet met je handjes’, maar daar trekken mijn kinderen zich vrij weinig van aan. Dus shoppen met kids? Ook liever niet.

ikea

Uitzondering

Maar er is altijd die ene uitzondering die de regel bevestigt en in dit geval is dat: de Ikea!
Minimaal één keer per kwartaal zijn we daar te vinden, maar meestal dus vaker. Het is niet zo dat ik trouw alle nieuwe collecties volg of vol verwachting op de deurmat zit te wachten op de nieuwe catalogus. Maar als ik minder vergeetachtig en vooral minder laks zou zijn geweest, zou ik dat zeker doen!!! Aard van het beestje, doe je niks aan.
En dit is dus ook de enige winkel waar ik graag kom met de kinderen. Het is ruim opgezet, ze mogen overal doorheen lopen, opzitten, aanzitten en er is eten…

Liefde voor de Ikea

Mocht je nou geen idee hebben waar ik het over heb; de Ikea is een van oorsprong Zweeds concern dat zich richt op het aanbieden van meubelen en woonartikelen die je thuis lekker zelf in elkaar kunt zetten. Ik raad iedereen die overweegt om te gaan trouwen ten zeerste aan om eens samen een Ikea kast in elkaar te zetten. Gaat dat goed? Dan kun je gerust aan een huwelijk beginnen ;-)

Laatst was ik er alleen met de kids, echt een unicum voor mij, want met vier kinderen naar een winkel doe je over het algemeen niet voor je plezier. Naar de Ikea dus wel! Ik had ze verdeeld in koppels en ze moesten behalve mij in de gaten houden ook bij hun ‘maatje ‘ blijven. Een truc die ik afkeek van de juffen op school, werkt perfect. Ik heb geen verstand van styling en interieur, maar ik doe hier altijd ontzettend veel inspiratie op. Ik denk dat mijn huis dan ook voor 70% bestaat uit Ikea-aankopen. Ook dit keer ontzettend gave dingen gezien, kijk je mee?

Ikea inspiratie

 

Foto 1: De Slättbo hanglamp in koper. Wil ik! Ik weet nog niet waar ik ‘m op zou hangen, maar ik wil ‘m! Foto 2: Ook liefde voor deze Strandmon oorfauteuil. Deze wil ik eigenlijk heel graag in mijn kamer, maar nu past dat niet. We zijn eerst nog op zoek naar een andere (kleinere) bank.

Foto 1 :Dit is echt mijn droomkeuken…. Alles hieraan vind ik mooi; de vloer, de plantjes, de kleuren, het eiland midden in de keuken. Wauw! Ik heb deze doorgestuurd naar le husband. Maakt me niet uit hoe, maar dit wil ik #goals

Laatste hoor, maar foto 2 is ook zo mooi. ‘Kamertje wissel’ is een populair spelletje bij ons thuis, maar nu heeft iedereen eindelijk een vaste plek. Wij slapen op zolder en moeten hier nog steeds een ‘grote mensen slaapkamer’ van maken. Onze zolder is best ruim met twee grote dakramen, maar super onhandig ingedeeld. Met een zoldertrap in het midden en een grote balk. Deze kamer ga ik als inspiratie gebruiken, lijkt me heerlijk om zo wakker te worden in plaats van in een hele grote inloopkast.

Zoals je ziet, genoeg inspiratie opgedaan en behalve dat ook nog ontzettend veel lol gehad met mijn Fanstastic Four!

ikea

 

Kan ook nooit normaal!

 

Zijn jullie ook zo fan van de Ikea of gaan jullie liever ergens anders naartoe?

15 thoughts on “Shoppen met kids | liefde voor de Ikea

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.