Spannende tijden voor deze thuisblijfmoeder

Heel bewust hebben wij ervoor gekozen dat ik ging stoppen met werken. Ons eigen bedrijfje liep toen best redelijk en mijn man heeft een goede baan. Een half jaartje later was ik zwanger van onze kleine man. Heel bewust hebben we er dus voor gekozen dat ik een thuisblijfmoeder zou zijn. Lekker thuis bij de kleine, heerlijk. Alles kan op ons tempo en er is weinig gehaast en weinig verplicht. Maar er zit een keerzijde aan deze prachtige glimmende medaille.

Thuisblijfmoeder zijn is eenzaam

Het is enorm genieten als thuisblijfmoeder dat je alles van je kindje zelf mee kunt maken, alle eerste keren en tweede keren en derde.. Nou ja jullie snappen het wel. Toch kun je je wat eenzaam voelen als je zo alleen zit met een dreumes niet praat en de hele dag alleen maar “PAPA!” roept.

Power to me!

Eind vorig jaar heb ik een aantal knopen door gehakt en mezelf een schop onder m’n reet gegeven! Ik wil toch wel wat meer met mijn leven. Begrijp me niet verkeerd, moeder zijn is echt mijn roeping en het is fantastisch. Maar toch wil ik mijzelf nog ontwikkelen en ergens anders nuttig zijn. Want hoewel het huishouden doen best nuttig is, is het daarnaast behoorlijk ondankbaar.

Drie seconden na dat je voldaan en uitgeput op de bank ploft keert je kleine een kist duplo om, de hond komt stiekem met blubber poten naar binnen en je man snapt nog steeds niet dat je afwas ook kunt stapelen.

Dus mijn eigen voetafdruk op mijn derrière heb ik besloten om met ingang van 2018 weer meer te gaan bewegen. Ik doe nu 3x per week 20 minuten yoga. Het liefste ‘s morgens als de kleine nog slaapt want als ik het dan niet doe dan blijf ik het de hele dag uitstellen. Tot de dag uiteindelijk voorbij is en het niet meer kan.

Work work work

Daarnaast ben ik serieus actief gaan zoeken naar een baantje. Ik wil iets gaan doen waar ik echt blij van ga worden en waar ruimte is om mezelf te ontwikkelen. Het moet het wel echt waard zijn om de kleine niet bij me te hebben. Daarnaast heb ik nogal wat eisen: op fietsafstand, bepaald aantal uren, ruimte voor ontwikkeling enz. Ik verwacht dus niet zomaar iets te vinden wat overal aan voldoet. Gelukkig heb ik geen haast. Er gaat dus een tijd komen dat ik geen thuisblijfmoeder meer ben maar een workingmom.

Stiekem vind ik het heel erg spannend.

Hoe vonden jullie om weer aan het werk te gaan na een periode als thuisblijfmoeder?

3 thoughts on “Spannende tijden voor deze thuisblijfmoeder

  • toen de kinderen naar school gingen en ik meer tijd kreeg overdag, ben ik begonnen met bloggen. En inmiddels is dat mijn fulltime werk geworden. Ideaal omdat ik het vanuit huis kan doen. Zo ben ik thuisblijfmoeder/wahm : )

    En niemand die tegen me kan zeuren dat ik een gat in mijn cv heb, want ik ben eigen baas.

  • Hier al 7 jaar thuisblijfmama en op die 7 jaar ben ik ondertussen al begonnen met hardlopen, yoga, krachttraining, fietsen, bloggen en naailes :D Ik houd van het ‘thuisblijfmoederen’, echt wel, maar de uurtjes dat die koters op school zitten en mijn huishouden op orde is (of ik doe alsof het op orde is :D) wil ik toch ook net iets meer ;) Ik begrijp je volkomen :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.