Week 4 – 2018

Week 4 – 2018:

Week 4 is een prima week, ik ben wat productiever, ben weer begonnen met lezen, ons dak wordt gerepareerd en we ontvangen de bloeduitslagen van Le Husband. Wel merk ik dat iets minder goed eet.

Maandag 22 januari

We starten de week met de uitslag van man zijn bloedonderzoek. Hij blijkt een ernstig te kort aan vitamine D te hebben. Waar waardes normaliter rond de 75 liggen en de max op 50 mag liggen, zit hij op 14. Ik heb het even snel gegoogled en vind deze symptomen lijst:

 • Tekort aan energie
 • Zwakkere botten
 • Bloedend tandvlees
 • Spier- en/of gewrichtspijn
 • Lusteloosheid
 • Angstaanvallen
 • Hyperventilatie
 • Krampen en spiertrillingen
 • Wie langdurig last heeft van een vitamine D-tekort kan zelfs last krijgen van hartproblemen of darmkanker ontwikkelen.

Laatste stukje schrik ik toch wel van, want le husband heeft last van zijn hart en dat betekend dat dit te kort toch wel van langere duur al is. Hij is al 4 jaar niet bij een arts geweest en bloedprikken is volgens mij nog wel veeeeeel langer geleden geweest. Hoelang speelt dit al?

Met Leia neem ik een video op! Voor het eerst haha! We hebben namelijk de LOL Surprise pets gekregen om uit te proberen en hebben daar dus een uitpak video van gemaakt. Ik moet alle video’s nog monteren hoor, dik gedoe, ben ik niet zo goed in haha! Maar komen er allemaal aan. Het lijkt me sowieso wel leuk om een vaste dag te pakken voor video’s… Vrijdags?

Leia staat alleen in het begin full face op de video. Even hallo zeggen, maar we hebben hier thuis regelmatig gesprekken over wat er wel of niet online mag komen van haar. Helemaal nu ze ouder wordt vinden we het erg lastig. Je wilt natuurlijk van alles delen van je kleintje omdat je rete trots bent, maar daarachter zitten ook een boel gevaren op het online net.

Op Instagram verdwijnt zo’n bewegend beeld na 24 uur, maar op youtube is dat toch weer een ander verhaal. Ik zou het echt rot vinden als ze later op school gepest zou worden om zo’n video. Ik vind het echt lastig, hoe zou jij hier mee omgaan?

Wat eten we vandaag? : Burrito Bowl! Jum!

Dinsdag 23 januari

Tijdens de stormschade heeft Leia eenaantal nachten bij ons geslapen. Ze slaapt dan altijd heel erg lief in de pit van mijn oksel zeg maar. In de nacht is ze op mijn arm gedraaid die in een vreemde positie lag en ik krijg nu al een paar dagen een irritante zenuw pijn in die schouder. Man adviseert toch ff langs de arts te gaan wanneer ik mijn arm niet meer kan gebruiken en daaruit blijkt een frozen shoulder. Echt hoor, we zijn wel eens tel sukkeltjes hier in huize Pater. Dat wordt dus weer fysio -_-.

Wat eten we vandaag? : Nog een keer burrito bowl, ik maak ALTIJD veeeeel te veel!

Woensdag 24 januari

De laatste weken breng ik Leia weer lopend naar de opvang. Ik geniet in de ochtend echt van haar kletspraatjes samen en meestal loop ik nog even met iedereen mee wanneer de kids naar de 3+ groep worden gebracht.

Wat eten we vandaag? : Gevulde Punt paprika met gehakt en ernaast rijst met bonen en mais, bullebeest van Toy Story eet ook gezellig met ons mee!

Donderdag 25 januari

Oh ik geniet hier even van mijn ontbijtje en lees momentje. Ik ben begonnen aan ” Een werkweek van 4 uur”, één van de boekentips die ik van Cynthia mee kreeg na de masterclass. Lijkt me best relaxed, een werkweek hebben van 4 uur haha! Leia heeft haar luiermuts op en leest ff haar LOL pets boekje door in opperste concentratie. Het is een rustige dag waarin we genieten van elkaar. Spelletjes doen, lezen, puzzelen. Gewoon relaxed.

Wat eten we vandaag? : Lekker slecht een patatje met een kebab-kaas soufle.

Vrijdag 26 januari

Om 8 uur staat de dakdekker op de stoep, (vanwege die storm) ik breng Leia naar het kdv en ga daarna boodschappen doen. Bij terugkomst is het dak alweer gerepareerd. Wat een topper! Nadat de boodschapjes zijn ingeruimd begin ik keihard te werken. Volgende week ben ik twee dagen van huis, dus ook daar moet ik ff wat voorbereidingen voor treffen.

Verder komt de pakketman langs en krijg ik mijn ipad binnen, whooohooo. Mijn hoesje wordt blijkbaar in een andere levering gedaan. Jammer. Het is best een productieve dag en ik krijg veel gedaan. Fijn! Ook wel weer een keer lekker. Op de ipad vind ik de app: sketches, waar ik die bloementekening mee maak. Leuke app! Veel mogelijkheden, echt een aanrader voor de creatievelingen hier onder ons!

Wat eten we vandaag? : Courgetti kip pesto

Zaterdag 27 januari

Druk dagje! Eerst krijg ik mijn nieuwe hoes binnen voor mijn ipad, een met een toetsenbord. Wel zo handig voor onderweg. Daarna stap ik op de fiets naar de schoonheidsspecialiste en laat mijn wenkbrauwen doen. Vervolgens fiets ik door naar de Action, haal daar een koffer, billendoekjes, batterijen, afwasborstels en dat soort meuk, maar ook een nieuw kleed omdat Leia die van ons rond oud en nieuw heeft ondergekotst. 20 euro! Maar goed hoe vervoer ik die op de fiets inclusief koffer? Ode aan het fietszitje van Thule! Want ik zet het kleed vast in de voetensteun en klik hem daarna met de gordels vast. De koffer zet ik voor op mijn mandje en gaan met die banaan haha!

Ik ben in een opruim modus en zoek alle kasten in de woonkamer uit. Je weet wel die beste kasten die we hebben. Ook in de badkamer sla ik mijn slag en gooi een dikke zooi aan makeup de prullenbak in. Een boel was al meer dan 8 jaar oud… Lijkt me niet heel gezond om nog te gebruiken op je huid?

Wat eten we vandaag? : Het is een slechte week qua voeding deze week. We bestellen, Le Husband kiest een pizza, ik probeer nog een beetje veilig te gaan voor een pasta carbonara.

Zondag 28 januari

Vandaag knal ik enorm met het schrijven. Ein-de-lijk heb ik weer een lekkere flow en heb ik dus alvast wat nieuwe dingen klaar kunnen zetten voor de aankomende periode. Zo irritant als je je flow even kwijt bent. Dankzij de tips van de Structuurjunkie masterclass van Cynthia ben ik in elk geval al een stuk productiever dan een aantal weken terug. Erg fijn.

We nemen een lekker groen Kneipp badje om te relaxen, ik doe nog ff een masker en we kijken ‘s avonds Wie is de Mol terug. Dit is ons ritueeltje eigenlijk een beetje geworden voor de zondagavond. heerlijk!

Wat eten we vandaag? : Zoete aardappel ovenfriet met broccoli en kip saucijsjes

One thought on “Week 4 – 2018

 • Ik krijg honger van dit overzicht, joh :D
  Hopelijk voelt je vent zich snel weer beter! Ook ooit eens gehad, een serieus vitamine D-tekort en je voelt je echt ellendig…. :(

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.