Special Forces, is dat wel iets voor een moeder?

Kira (24) had als kind altijd een bepaalde droom, een voorstelling van wat ze later wilde worden. Ze zag zichzelf al bij de Special Forces gaan, een heftig beroep… Is dat wel iets voor een moeder? In deze rubriek vertellen moeders alles over hun vroegere droombaan en wat zij daadwerkelijk zijn geworden. 

Ik wilde vroeger bij de Special Forces

Waarom was jij ervan overtuigd dat dit het beste bij jou zou passen?
Mijn vader en moeder zitten allebei in het leger en het is er min of meer met de paplepel ingegoten, ik ben wel iemand die van keiharde actie houdt. Special Forces was een normale keuze. Daarnaast ben ik niet zo’n meisje meisje, dat vind ik verschrikkelijk, ook nooit geweest. Ik speelde liever met mijn broers mee dan dat ik met barbie’s en poppen speelde.

Heb je je droom waar kunnen maken of heb je een totaal ander vak gekozen?
Ik heb uiteindelijk gekozen voor een hele andere richting en ben de opleiding Pabo gaan doen aan het Stenden in Groningen.

Wanneer je een ander vak hebt gekozen; Wanneer heb je een andere keuze gemaakt en waarom?
Ik heb een andere keuze gemaakt omdat ik ouder werd en begon te beseffen hoe gruwelijk het beroep eigenlijk is. Wat je allemaal tegen komt en dat als je een gezin hebt, de kans wel heel groot is dat je kinderen je op vroege leeftijd misschien wel verliezen omdat mama omgekomen is in een oorlogsgebied, dit raakte mij enorm. Misschien ook wel het feit dat mijn vader in het leger zit en dus regelmatig overal heen moet
en de angst dat hem iets over komt vliegt mij dan altijd weer aan.

Ben je happy in het vak wat je beoefend of zou je jezelf nog graag laten omscholen?
Ik ben best happy in het vak wat ik nu beoefen, vooral omdat ik ook mezelf kan zijn en het heerlijk vindt om te zien hoe zo’n vooruit gang kinderen maken in hun school periode. Nou heb je voor lerares best veel scholing nodig omdat er altijd wel weer wat bij komt in de ontwikkeling voor het kind, en zit ik nu te kijken of ik weer iets kan gaan doen. Vooral nu ik veel thuis zit, maar of het omscholing wordt met wat ik wil gaan doen weet ik niet.   Het is namelijk in het zelfde vakgebied maar dan op het voorgezet onderwijs, het lijkt mij ook erg leuk om docent Frans of Duits te worden. .

Wat wilde jij vroeger worden?

One thought on “Special Forces, is dat wel iets voor een moeder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.