Fusilli Tricolore met Zalmsnippers | Fast & Healthy

Eet twee keer per week vette vis luidt het advies. En nee dat zijn geen kibbeling stukjes of een gebakken visje, maar visjes zoals zalm en makreel. Kom jij er aan toe om dit minimaal tweemaal per week te eten? Vandaag deel ik snel en gezond receptje, namelijk Fusilli Tricolore met Zalmsnippers. 

Manlief en dochter zijn dol op vis en ik, tja ik heb het nooit echt gelust. In elk geval.. Ik kocht waarschijnlijk gewoon de verkeerde want ik vond het nooit te eten, totdat ik dus bij mijn oude werkgever terecht kwam en zijn heerlijke producten moest proeven, want je moet wel weten wat je bereid en verkoopt. Ik ben hooked! Vooral aan de zalmsnippers, heerlijk vind ik het. Het volgende recept was eigenlijk een uitprobeersel van mijzelf, want ik vind het nou eenmaal leuk om dingen uit te proberen in de keuken. Hier was het een groot succes, ik hoop bij jullie ook!

Fusilli Tricolore met Zalmsnippers

Benodigdheden voor circa 4 personen

  • 200 gram zalmsnippers
  • 500 gram fusili tricolore, volkoren
  • 125 ml zure room
  • 4 tomaten
  • 1 prei
  • Dille
  • 300 gram sperziebonen
  • Zwarte peper
Neem ook even een kijkje bij dit recept: roerbakgarnalen, het slanke recept

Fusilli Tricolore met Zalmsnippers

Bereidingswijze Fusilli tricolore met Zalmsnippers

Kook de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking en kook de sperziebonen ongeveer in 5 minuten beetgaar.

Versnipper de prei en tomaten, verhit ondertussen wat olijfolie of kokosolie in de pan en gooi vervolgens de prei en tomaten erbij. Fruit het geheel even aan.

Voeg de zure room toe met de peper en dille en roer het geheel tot een sausje.

Voeg dit sausje toe aan de sperziebonen en voeg als laatste de zalmsnippers toe.

Je gerecht is klaar om geserveerd te worden. Het is simpel, snel en gezond. Natuurlijk kun je ook voor biologische pasta kiezen, maar ik heb dat in dit geval niet gedaan. Daarnaast is er tegenwoordig zelfs spelt pasta te koop, voor als je echt op de gezonde toer bent. Let op, dit is wel een stuk duurder dan de normale of volkoren pasta.

Laat je mij weten wanneer je dit recept hebt gemaakt en geproefd? Ik ben erg benieuwd naar je mening!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.