Stijlvolle verlichting voor de keuken

Verlichting in de keuken is niet alleen belangrijk om goed te kunnen zien tijdens het koken, maar ook als sfeer element. Met de juiste verlichting maak je van jouw (woon)keuken een fijne en vooral stijlvolle ruimte. Benieuwd hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Lees dan snel verder.

Wanneer je nieuwe verlichting voor de keuken gaat uitzoeken is het belangrijk om rekening te houden met drie dingen. Je wilt allereerst voldoende licht tijdens het koken. Niemand zit te wachten op brandblaren en dat soort ongelukjes. Ten tweede moet de verlichting bij je woonstijl en je keuken passen. En als laatste wil je natuurlijk ook een bepaalde sfeer creëren. Voor het gemak zet ik een antaal soorten verlichting op een rijtje met de bijbehorende voordelen.

Spotjes

Met spotjes verlicht je bepaalde delen van de keuken waarbij het zicht erg belangrijk is. Zo hebben wij bijvoorbeeld spotjes gericht op de werkruimte van het aanrecht. Het mooie is dat spotjes naadloos opgaan in het interieur, ongeacht de stijl van je keuken. Natuurlijk geldt dit vooral met inbouw spots, maar met opbouw spots is dit ook een mogelijkheid. Om het duurzaam te houden raad ik je aan om led spots voor opbouw te kiezen.

Hanglampen

Ik hou van hanglampen in de keuken, ze geven een stijlvolle sfeer in elke keuken. Je kunt er echt een mooie eye-catcher van maken door een glazen bol of een mooie kroonluchten op te hangen. . Het grootste voordeel van hanglampen is dat ze de gehele keuken verlichten. Er zijn hanglampen in elke denkbare stijl, dus er is er altijd wel één die perfect bij jouw keukenstijl past. 

Met sfeervolle verlichting de herfst in

Indirecte verlichting

Deze manier van verlichting omvat vele verschillende soorten lampen die op vrijwel elke willekeurige plek opgehangen kunnen worden. Je plaatst de verlichting bijvoorbeeld onder, in of achter een keukenkastje, tegen de wand of bij een afzuigkap. Je verlicht hiermee meer de muren dan de daadwerkelijke werkruimte. Hierdoor kun je een fijne en stijlvolle sfeer creëren. Met behulp van een dimmer bepaal je zelf van hoeveel licht je je keuken voorziet, afhankelijk van of je bezig bent met het koken of juist gezellig aan het dineren bent vrienden of familie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.