Sulfaatvrije shampoos van Cattier Paris

Een tijdje terug ontdekte in het merk Cattier Paris, een biologische verzorgingslijn waarbij ik de familie shampoo & douche testte. Ik was blij verrast toen ik een perspakketje ontving met daarin 2 Cattier Paris Shampoos. Twee Sulfaatvrije shampoos, Een sulfaatvrije shampoo voor gekleurd haar en ook een sulfaatvrije shampoo extra volume bij fijn haar. Ik heb ze beide voor jullie getest en naast de resultaten vertel ik ook waarom sulfaatvrije shampoo een voordeel is..

Waarom een sulfaatvrije shampoo?

Sulfaatvrije shampoos zijn milder dan de reguliere shampoos omdat er andere reinigende ingrediënten worden gebruikt. Dit is perfect wanneer je een droge of gevoelige hoofdhuid hebt.

De sulfaatvrije Shampoos van Cattier Paris

De shampoos van Cattier Paris zijn niet alleen sulfaatvrij. Ze zijn gemaakt natuurlijke en biologische ingrediënten die de hoofdhuid zacht reinigen, en het haar voeden door de toevoeging van Aloë Vera. Bij de ontwikkeling van deze twee shampoos zijn er twee ingrediënten gebruikt om de formulering sulfaatvrij te maken: sodium cocoamphoacetate (dit wordt gewonnen uit kokosnootolie) en decyl glucoside. Door deze ingrediënten te gebruiken in de shampoos zorgt Cattier Paris ervoor dat de shampoos licht en romig schuimen voor een schoon gevoel. Ik ben benieuwd!

sulfaatvrije shampoos cattier Paris

Sulfaatvrije shampoo  voor fijn haar

Deze sulfaatvrije shampoo voor fijn haar belooft volume te geven aan het haar door een wat compactere haarstructuur te creëren vanaf de haarwortels. Het resultaat is dat je haar na het wassen met deze shampoo wat stugger aanvoelt en niet zo snel slap langs je gezicht gaat vallen. Voor mij ideaal op het eerste gezicht, want ik ben iemand met ontzettend fijn en slap haar. Naar deze shampoo was ik dan ook het meest benieuwd. De verpakking is simpel en duidelijk. Niet moeders mooiste en de geur vind ik eerlijk gezegd ook niet echt denderend. Maar geur is persoonsgebonden, dus wie weet vind jij hem wel lekker ruiken.

Je hebt weinig van deze shampoo nodig en het schuimt verder niet. Wel voelt je haar na het wassen inderdaad schoon aan, maar ook een stuk stugger. Bij het gebruik van deze shampoos heb ik er bewust voor gekozen even geen conditioner te gebruiken omdat dit het haar natuurlijk weer instant zacht maar en ik dus de werking dan niet goed kan beoordelen. Mijn haar gaat na het wassen wat makkelijker in model en blijft ook net even iets langer beter zitten. Maar dat mijn haar stugger aan voelt en ik daar eigenlijk mee bedoel dat het als stro aan voelt vind ik geen succes.

sulfaatvrije shampoos cattier Paris

Sulfaatvrije shampoo voor gekleurd haar

De sulfaatvrije shampoo voor gekleurd haar heb ik getest nadat ik een make-over ben ondergaan. Ik ben aan de slag geweest met mijn personal haarkleur specialist Syoss. Ja gewoon een pakje uit de winkel ;). En na de kleuring ben ik begonnen met het testen van deze shampoo. Heel eerlijk gezegd durf ik niet te zeggen of de kleur beter houdt. Wel geldt hier hetzelfde als voor de Volume shampoo, droog en stug haar na gebruik. Dit vind ik gewoon niet fijn.

Deze sulfaatvrije shampoos zijn voor mij persoonlijk dus echt een flop. Ik vind het uiteraard niet leuk om een negatieve mening te geven over een product wat ik heb ontvangen, maar niets schrijven vind ik ook weer zo ondankbaar. Ik wil verder ook mijn mening niet laten beïnvloeden omdat ik een product heb ontvangen. Ik wil altijd eerlijk zijn in mijn reviews en dit staat ook vermeld in de disclaimer. Uiteraard is het een persoonlijke kwestie wat je van een product vind, maar voor mij is het dus geen succes. Wie weet voor jou wel.

Ben jij bekend met deze Sulfaatvrije shampoos?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.