This or That; Sinterklaas style-tag

Ik werd getagd door de dames van Catching Up (Joyce en Carmelina) voor de This or That; Sinterklaas style-tag. Bij deze This or That-vragen worden er twee keuzes voorgelegd en moet je gaan kiezen. Met de goedheilig man weer in ons land kan ik deze Sinterklaas tag natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. 

This or That; Sinterklaas style-tag

Sinterklaas of Piet?

Sinterklaas vind ik persoonlijk een beetje stoffig, dit hoort natuurlijk bij de traditie maar de pieten maken het echte werk. Ik weet nog goed dat ik zelf hulp piet ben geweest, een rolschaatspiet wel te verstaan. En ik vond het prachtig om de kinderen zo blij te zien.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Chocolade eet ik het hele jaar al en een chocolade letter is het voor mij net niet. Het is me te dik ofzo. Doe mij maar lekker pepernoten met een glas melk, het liefst tegelijk want dan smelten die pepernoten zo lekker weg in je mond haha

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Ik ben geen fan van gourmetten, stiekem heb ik er zelfs een beetje een hekel aan. Die stank in je huis de dagen erna. Ja ook met azijn op tafel haha. Ik ben meer een zoetekauw dus doe mij maar lekker veel zoetigheid haha!

Schoen zetten of pakjesavond?

Lastige keuze. Ik vond mijn schoen zetten zo ontzettend leuk om te doen, maar pakjesavond is natuurlijk mega indrukwekkend. Het bonzen op de deur met een grote cadeau’s die dan vervolgens voor je deur staat. Nee doe mij  maar pakjesavond, dat vind ik stiekem toch wel het allerleukste.

This or That; Sinterklaas style-tag

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Leia heeft een moeilijke start gehad in 2014 en met Sinterklaas avond is de kleine meid opgenomen in het ziekenhuis. Ondanks dat ze het natuurlijk allemaal niet meekreeg, is Sinterklaas samen met zijn pieten langs geweest op haar kamertje. Ik blijf dit nog steeds heel bijzonder vinden, maar ik weet niet hoe zij er nu op zou reageren als er een Sinterklaas of piet voor haar neus staat nu ze wat ouder is. Misschien te indrukwekkend?

Intocht op TV of intocht in het echt?

Intocht in het echt uiteraard! Dit jaar hebben we dit voor het eerst gedaan en wat zo lief om te zien hoe Leia hier op reageerde. Klaasje riep ze, en al die boten vond ze heel erg mooi om te zien. Het was een heerlijk zonnige dag aan deze kant van het land en ze hebben er veel werk van gemaakt. En gezien de discussies die tegenwoordig hoog oplopen vond ik dat een mooie gedachte.

This or That; Sinterklaas style-tag

Sint geheim of open kaart?

Dit is nog een dingetje. Het is een traditie, maar ik vind het niet oké om te liegen tegen mijn kind. Dat druist in tegen mijn eigen opvoeding… Ik vind het lichtelijk hypocriet om haar te leren dat liegen niet mag en vervolgens zelf te liegen. Nu is ze sowieso nog te jong, dus dit is nog een bespreek geval. Ik pak dus gerust cadeaupapier wat ik diezelfde dag nog met haar samen heb gekocht. Die link lijkt ze gelukkig nog niet te leggen. Ook zingen we samen voor haar schoentje en knutselen we een hoop sint en piet dingen. We zien het wel.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

De echte traditie is toch echt de Surprises met gedichten. Wat een lol heb ik hier vroeger om gehad en wat een werk stak ik altijd in de surprises. Merel heeft trouwens een paar toffe alternatieven voor pakjesavond bedacht.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

 Heel eerlijk? Ik heb werkelijk geen idee! Het moment van het Sinterklaasjournaal ben ik altijd nog onderweg naar huis van werk en op mijn vrije dagen vergeet ik dat hele journaal. Ook de Club van Sinterklaas ben ik nog niet echt bekend mee. Ik zal eens wat research gaan doen!!
Dit waren mijn antwoorden op de This or That; Sinterklaas style-tag, mocht je hem willen overnemen vergeet dan niet om de dames van Catchingup even te linken. Ik tag hierbij Linda, Astrid, Mary-LouBianca, Judith en Marjo

2 thoughts on “This or That; Sinterklaas style-tag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.