Wanneer beginnen met kerstversiering?

Wanneer beginnen met kerstversiering? Dat is een vraag die ik mezelf wel eens stel. Voor wij Leia kregen had ik het huis voor Sinterklaas al wel versierd. Meestal de laatste week van November trok ik alle spulletjes uit de kast, maar nu…

Wanneer beginnen met kerstversiering?

Mijn buren hebben de boom al een dikke 2/3 weken staan en de vensterbank staat bij hen al vol met allerlei kerst tierelantijntjes en kerstverlichting. Persoonlijk vind ik dit nogal vroeg, maar ik woon dicht bij de Duitse grens (circa 20 minuten rijden) en sinds wij hier wonen zie ik het steeds vaker terug komen. Mensen die al eind oktober beginnen met kerstverlichting.

Zelf hebben wij afgesproken dat zodra Sinterklaas het land uit is, de kerstspulletjes weer uit de kasten worden gehaald. Stiekem heb ik al een doos met kerstversiering in de woonkamer staan omdat ik al druk ben met artikelen schrijven voor de kerst periode en daar dus ook bijpassende foto’s bij nodig heb. Mijn eerste kerst aankopen heb ik inmiddels ook al gedaan.

Onze kerst kleuren van 2016

Toen manlief en ik net gingen samenwonen hadden we een rode boom. Nou ja niet een rode boom maar rode kerstversiering. Een jaar later werd dit wit met zilveraccenten. Dat laatste is een beetje traditie geworden en die wil ik na 5 jaar wel een keer verbreken. Dit jaar gaan wij dus voor andere kleuren. Oké het witte blijft (denk ik, ik ben nog niet helemaal zeker). Maar ik wil een combinatie maken van zwart met brons en dus wat wit. Meer de Scandinavische kant op, want dat trekt mij sowieso wel heel erg.

wanneer beginnen met kerstversiering

Kerstverlichting

Kerstverlichting is bij ons altijd een drama. Ieder jaar moeten we weer de lampjes uit honderdduizend knopen halen, verschrikkelijk! De lampjes waren ook flink verouderd en de een aantal waren zelfs stuk. Afgelopen jaar heb ik ze dan toch maar weggemieterd. Maar dit jaar wil ik ook graag een keer buiten mooie verlichting ophangen. Op de website van LampenOnline vond ik een gave lampen slinger die ik na de feestdagen ook nog kan gebruiken voor feestjes of gewoon ter deco op Leia haar kamer kan hangen. Uiteraard hebben we gekozen voor LED omdat dit een stuk energie zuiniger is en het design is lekker simpel. Ik hou dr van.

Wanneer gaan jullie beginnen met kerstversiering?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.