Tips en teksten voor geboortekaartje bij vroeggeboorte

Wanneer je kindje net als onze dame te vroeg wordt geboren, moet je ineens schakelen. Je gaat een rollercoaster aan emoties in met het bijbehorende medische arsenaal. Nu had ik ons geboortekaartje al redelijk op tijd ontworpen en had ik ook een proefdruk aangevraagd. Maar ik kan mij voorstellen, voornamelijk bij een extreem prematuurtje, dat je hier nog niet mee aan de gang bent geweest. Wat doe je? Wel of geen geboortekaartje bij vroeggeboorte? En nog belangrijker, wat voor teksten gebruik je op een geboortekaartje bij vroeggeboorte?

Wel of geen geboortekaartje bij vroeggeboorte?

Hier is soms nog wel ophef over. Wel of geen geboortekaartje bij een vroeggeboorte? Het is immers een spannende periode en je weet niet zeker of je kleine vechtertje het gaat halen. Vroeger werd dit altijd bepaald door de couveuse afdeling, maar tegenwoordig krijgen ouders zelf de keuze om wel of niet voor een geboortekaartje te kiezen. Het is namelijk anderzijds ook zo dat er een nieuw wonder in de wereld is gekomen. En dat verdient naar mijn mening gewoon een mooi geboortekaartje. Wel snap ik dat geboortekaartjes later worden verstuurd. Misschien kies je liever voor thuiskomstkaartjes of kies je voor een van de mooie geboorteborden voor in de tuin in plaats van een geboortekaartjes?

lees ook: Dit zijn de zorgkosten bij een vroeggeboorte

Het maakt in elk geval niet uit wat jouw keuze is. Zolang jullie je er maar goed bij voelen. Zo hebben wij zelf wel voor een geboortekaartje gekozen, ik heb het geboortekaartje zelf gemaakt, of eigenlijk ontworpen en daarvan eerst een proefdruk ontvangen. Erg fijn dat dit kan.

geboortekaartje bij vroeggeboorte, Mijn dochter kwam 6 weken te vroeg , kleine meisjes worden groot

Tips voor een geboortekaartje bij vroeggeboorte

Je weet nooit zeker hoe vroeg of hoe laat je kindje zich aankondigt. Wees daarom op tijd met het uitzoeken van het geboortekaartje. Maar wat is op tijd? Onze dochter kwam 6 weken te vroeg, ik had het kaartje ongeveer bij de 29 weken al klaar. Maar wat als je kindje met 25 weken al komt? En je hebt nog niets?

 • Om verassingen te voorkomen, kun je het beste heel erg op tijd beginnen met het uitzoeken van een geboortekaartje, je weet natuurlijk nooit van te voren dat vroeggeboorte je zal treffen. Behalve wanneer zich dit al eerder heeft plaatsgevonden..
 • Lig je in het ziekenhuis en weet je al dat je te vroeg gaat bevallen, maar proberen ze nog te rekken? Zorg dat je je laptop mee hebt naar ziekenhuis en kies samen met je partner het geboortekaartje. Bel met de leverancier en vertel wat er te wachten staat. Vertel dat er snel geschakeld dient te worden. Ze helpen je graag verder.
 • Een kaartje kan ook als een ” kom maar langs – uitnodiging” worden gezien. Dat is vaak nog niet mogelijk bij een vroeggeboorte. Ik kan mij daarom voorstellen dat je kiest voor het uitstellen van het geboortekaartje. Kies dan dus voor een thuiskomst kaartje, waarin je vermeld dat bezoek en dergelijke mogelijk zijn. Wil je wel een geboortekaartje maar nog geen visite, zet dit dan gerust op het kaartje. Laat daarin weten dat jullie tzt een berichtje doen wanneer een kraamborrel of bezoekje mogelijk is.

Teksten voor een geboortekaartje bij vroeggeboorte

Nu had ik al een tekst voor ons geboortekaartje, een tekst die niet specifiek bij vroeggeboorte hoort. Op ons kaartje stond:

” Twee harten
één liefde
uit liefde
één hart”

De tekst heeft verder niets met vroeggeboorte te maken, maar ik vind hem nog steeds ontzettend mooi. Ik wist daarnaast ook helemaal niet dat er speciale teksten voor geboortekaartjes bij vroeggeboorte. Door op voorgaande link te klikken, vind je talloze mooie teksten die je op het geboortekaartje kunt zetten bij een vroeggeboorte.

Ik hoop in elk geval dat ik jullie heb kunnen helpen met mijn tips. Vroeggeboorte is gewoon een impact op de hele zwangerschap, de kraamtijd en ook op de ouders zelf. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en wat het beste is voor de gezondheid van het prille leventje van je kleintje.

dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Geboortepost.nl

14 thoughts on “Tips en teksten voor geboortekaartje bij vroeggeboorte

 • Ik had gehoopt dat ik in deze 2e zwangerschap me niet zo zorgen zou maken-ondanks dat ik ergens wel verwachtte dat dit zou gebeuren, logisch- maar ik ben wel erg nerveus over wellicht nóg een vroeggeboorte… :( zit al vanaf 20 weken ‘oh als het nú maar niet gebeurt’…met die reden probeer ik me nu veel vroeger voor te bereiden… heb dus al tijd geleden kaartje + proefdruk gemaakt… Had ik bij Levi ook wel al vroeg hoor, maar nu dus héél bewust :/

 • SofarsoSabine says:

  wij hebben helemaal geen kaartje gedaan bij de vroeggeboorte, was een bewuste keuze, maar goed ik vind het wel een goede post met tips!

 • Mrs Mama says:

  Wij hadden wel een kaartje, maar die verstuurden we pas toen we weer thuis waren uit het ziekenhuis. Voor die tijd wilden we toch nog geen bezoek ontvangen en nu hoefden we ook niet al te vaak ‘nee’ te verkopen als mensen langs wilden komen.

 • Ins kindje is 12 weken te vroeg geboren, veel problemen gehad de eerste paar maanden van zijn leventje. Maar tussen alle drukte door heb ik zelf een geboorte kaartje gemaakt met een foto. Hierover waren de meningen verdeeld. Want op de foto lag mijn zoon aan allemaal infusen en slangetjes. En sommige mensen vonden dat “confronterend”. De kaartjes heb ik pas verstuurd toen hij van de Nicu afging en naar een perifeer ziekenhuis was overgebracht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.