Gebarenlessen #3 | Carnaval iedereen doet Mal!

Het is weer zaterdag, dus we hebben weer een gloednieuwe Gebarenlessen voor jullie klaarstaan. En aangezien volgende week het feest weer zal los barsten tijdens het carnaval, haken we hier natuurlijk even op in: Carnavalsgebaren

Volgende week Carnaval

Volgende week barst het feest weer los, carnaval! Vinz heeft al besloten wat hij wil worden, een echte ninja! Senn twijfelt nog tussen een boef of brandweerman. Vrijdag hebben ze beide een viering op school inclusief optocht. Het was even passen en met hoe ik het ging doen. Door het feit dat ze beide op een andere school zitten met een afstand van 45 minuten reistijd is het helaas onmogelijk om bij beide heren aanwezig te zijn. Gelukkig bestaan er dan nog reddende zussen en oma. Zodat ik weer eens naar Senn zijn school kan gaan om daar mee te gaan vieren, maar, moet ik dan ook verkleed?

Carnaval als kind

Ik weet nog hoe ik altijd uitkeek naar carnaval. Op school werd er in de weken voorafgaand naar toe gewerkt. In de klas werd er hard gewerkt aan mooie dingen, zelfgemaakte muziekinstrumenten, rare versieringen. Er werd een prins en prinses op school gekozen. We gingen naar de optocht kijken waar de prins vanaf zijn wagen snoepjes gooide. Iedereen vloog erop af, wie verzamelde het meeste snoep? Ik mocht met mijn zussen mee naar “de soos”.

Bij Vinz op school zijn ze er ook volop mee bezig. De prins en prinses zijn bekend, de school is omgedoopt tot Kolderdonk. Afgelopen week heeft hij een robotpak geknutseld. Een liedje geleerd over Robbie Robot met een bijpassend dansje. Wat was hij trots! Hij heeft hier zo van genoten en kijkt erg uit naar vrijdag. Vrijdag mag ik als Ninja naar school!

Senn is er iets minder mee bezig. Hij is nog meer bezig met het huidige thema, verjaardag en feest. Ik gok dat ook Senn aankomende week 100% carnaval zal zijn.

Niet mijn feest

Carnaval is gewoon niet meer aan mij besteed. Vond ik het in mijn jongere jaren (oef wat klink dat oud) een geweldig feest waarin ik 4 a 5 dagen op een rij volledig los kon gaan, sta ik nu soms met verbazing te kijken. Er zijn dingen waar ik als moeder niet onderuit kom, daar geniet ik dan ook voor de volle 100 procent van. Onze mannetjes vinden het leuk en als je kind geniet, geniet jezelf ook.

Vakantie

Het voordeel aan carnaval is wel, vakantie!!!! Zelfs manlief is de hele week (verplicht) vrij, wat een luxe! Het komt niet vaak voor dat we buiten de zomervakanties om een week voor ons als gezin samen hebben. We gaan hier dan natuurlijk ook met volle teugen van genieten. Vinz en Senn hebben al laten weten wat ze graag zouden willen gaan doen. Maar ook wij hebben daar zelf zo onze ideeën over.

Carnavalsgebaren

Om dan maar in de sfeer van carnaval te blijven, carnavalsgebaren:

Liefs Nancy

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.