De perfecte jeans? Met deze tips vind je hem zeker!

Als je aan vrouwen vraagt waar ze gefrustreerd van worden, zullen velen antwoorden: het kopen van een spijkerbroek. Hij is te kort, hij zit overal goed behalve bij mijn buik, m’n kont past er niet in, en ga zo maar door. Zodra die perfecte jeans, na een lange zoektocht, dan eindelijk gevonden is, kun je dat wel van de daken schreeuwen. Met de volgende tips help ik je hopelijk om dat grote geluksmoment sneller te bereiken.

Tips voor het vinden van de perfecte jeans

Het juiste model

Voordat je de jacht opent naar een nieuwe spijkerbroek is het goed om te weten welk model het beste bij jouw figuur past. Er zijn nogal wat verschillende modellen en als je niet weet welke je wilt hebben, wordt het een lange zoektocht. Op deze website vind je de verschillende modellen met daarbij uitgelegd voor welk figuur ze geschikt zijn.

Welke maat jeans

Naast een model dat past bij jouw lichaamsbouw, is het belangrijk dat je de juiste maat hebt. Een jeans heeft meestal twee maten; de breedtemaat (taille) en de lengtemaat (bijvoorbeeld 29/32). Kijk hier voor de maattabellen waarmee je jouw maat kunt berekenen.

Vraag om advies

Je moet je niets aan laten praten, maar er is niets mis met het vragen van advies aan een van de verkopers. Zij zijn bekend met het grote aanbod aan spijkerbroeken dat in de winkel ligt. Zij hebben zo de juiste maat voor je uit de stapel gevist en weten precies hoe een merk valt. Daarnaast hebben ze ook een goede blik op welke andere modellen goed bij jouw figuur passen.

Neem de tijd om te passen

Gun jezelf de tijd om verschillende typen broeken en maten te passen. Vermijd het winkelen op zaterdagmiddag, maar ga juist op je vrije dag of vroeg in de ochtend. Zo voorkom je dat je gefrustreerd raakt van de drukte en het wachten. Houd je nu echt niet van winkelen en wil je gewoon lekker thuis alles passen? Bestel dan een aantal broeken online bij Peter Hahn bijvoorbeeld. Het voordeel hierbij is dat je de broeken die niet goed zitten heel eenvoudig weer kunt retourneren.

Koop er twee

Als je eindelijk dat ‘ik-schreeuw-het-van-de-daken-geluksmoment’ hebt bereikt, koop dan gelijk twee exemplaren. Super handig voor als je een keer uit je broek scheurt, zoals ik laatst. Daarnaast is het goed om te onthouden bij welke winkel je de broek hebt gekocht. Ondanks dat winkels elk seizoen nieuwe collecties hebben, blijven de pasmaten vaak hetzelfde.

 

Tip: Deze klassieke veterschoenen staan echt super onder je nieuwe spijkerbroek.

Waar koop jij meestal je favoriete jeans?

 

One thought on “De perfecte jeans? Met deze tips vind je hem zeker!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.