Andrea | Uitstraling maakt mooi, mooi mens!

Door Andrea – Uitstraling maakt mooi: Appel, peer zandloper. Van deze termen hebben we vast weleens gehoord. Stoor jij je al even (of een heel leven) aan je figuur en het eventueel daarbij behorende gewicht dan zullen deze termen je sowieso bekend voorkomen. Ergens moet het toch een keertje klaar zijn met dat altijd maar vechten tegen een misschien wel onmogelijke doelstelling qua lijf? Langzaam maar zeker komen er wat rondere dames op de catwalk en dat werd tijd ook! Hoe kan een gemiddelde vrouw zich nu identificeren met meisjes (want dat zijn het vaak nog) die zich de blubbers sporten, enorme bergen water drinken en de sportschool vaker zien dan hun vrienden en familie?

Stress is een mega fatburner

Nee, het wordt tijd dat we de lat minder hoog leggen! “Ja, kan jij makkelijk zeggen, volgens mij kan jij eten wat je wilt”! Nee hoor, ook ik ben wel eens ronder geweest dan op dit moment. Stress heeft mij ooit een mega fatbunner bezorgt maar dat is niet echt een heel gezond dieet kan ik je melden.

Ken je dat, dat je op het strand aankomt en denkt; oh ja, dat was ik even vergeten…..nu moeten mijn kleren nog uit. Gewoon, en plain public met al die andere strandgasten erbij!!!! Wie heeft dat eigenlijk bedacht!!! Maar goed, daar ga je dan; eerst misschien voorzichtig dat shortje en ja,…..dan moeten we eraan geloven, ook het hemdje gaat uit. Hello zon, hello people! DIT BEN IK!                           Ik zie verderop een toch best wat ronde dame staan. Vrolijk en vol enthousiasme trekt ze haar kleding uit, het lijkt haar geen enkele moeite te kosten. Sterker nog, ondanks hier en daar behoorlijke randjes en een voor het oog iets te kleine bikini, is ze een en al lach! Ze is druk in de weer met haar kids en rent als eerste de zee in. Haar lieftallige curves dansen mee. Kijkt ze angstvallig om zich heen? Nee joh, ze GENIET! En ik denk; wow, hoe dan?

uitstraling maakt mooi

Love your curves and all your edges

Ze heeft zichzelf geaccepteerd. Met al haar randjes en extra’s. John Legend zong er al heel mooi over in zijn hit All of me. “love your curves and all your edges. All your perfect imperfections”. Is dat niet waar groter geluk begint en waardoor je ook zoveel meer uitstraling krijgt? Want weet je, die hele slanke meisjes op de catwalk of in de modebladen; ze hebben de ideale maten (voor de mode), hebben een perfect symmetrisch gezichtje en zijn fotogeniek. Maar is dat wat iemand per definitie MOOI maakt? Nee toch zeker? Dat zou betekenen dat 95% van de bevolking lelijk is. Nou, daar neem ik dus “mooi” geen genoegen mee.

Uitstraling maakt mooi

Persoonlijk kan ik enorm gefascineerd raken door iemands uitstraling. En heeft hij/zij dan een scheve tand, flaporen of een maatje meer? Boeien! In iemands uitstraling zie je zoveel meer persoonlijkheid terug. Deze kan variëren van kracht en zelfvertrouwen tot aan rust en zelfbeheersing. Uitstraling maakt mooi. Ik kan deze mensen ongegeneerd bekijken, het liefst uren lang. Goed om te weten misschien wanneer je me ooit tegenkomt en ik heel schaapachtig naar je loop te staren. Dan is dit dus niet omdat je iets tussen je tanden hebt zitten, je rok na een wc bezoek in je panty hebt laten zitten of drie dikke vegen mascara richting je oorlel hebt geveegd. NEE, dan ben ik onder de indruk. Van jou, als mens! Ben ik geboeid door jouw uitstraling!

En natuurlijk besef ik dat wanneer je wel wat meer rondingen hebt, je ook aan je gezondheid moet denken. En nee, je hoeft het zelf, als jij er echt doodongelukkig van wordt, niet te accepteren. Er zijn zoveel opties om gezonder te leven. Maar laat dat dan ook de doelstelling zijn! GEZONDER leven, een andere mindset. Dan komt dat uiterlijke gedeelte echt vanzelf! Maar accepteer eerst WIE je bent. Je bent niet je lijf! Want wat doe jij jezelf dan tekort. Je bent zoveel meer! Zo ontzettend veel meer, Uitstraling maakt mooi. MOOI MENS!!!

Afbeelding met stralende curvy vrouwen: Shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.