Vaccineren | Waarom wij het wel doen

Kim is inmiddels 6 jaar actief als moeder en heeft zichzelf goed ingelezen over het wel of niet vaccineren. Ze wilde zichzelf laten geen verwijten maken dat ze niet alles had onderzocht. Vandaag deelt zij haar verhaal en waarom zij wel koos voor het vaccinatieprogramma 

Enge verhalen over vaccineren

Ik kwam een heleboel enge verhalen tegen over moeders die hun kind waren verloren door vaccineren. Ook kon er autisme van komen, zo werd mij door een wetenschappelijk artikel ingefluisterd.

Maar ik zou geen Kim heten, als ik niet die kritische verhalen zou onderzoeken. Het zogenaamde “wetenschappelijke artikel” bleek een artikel te zijn die geschreven was door een fraudeur. Iemand die met de onderzoeksresultaten had gesjoemeld. En behalve met de moeders die een kind hadden verloren door vaccineren,  werd ik ook geconfronteerd met verhalen van moeders die kinderen waren verloren door niet vaccineren.

Needless to say, dat ik daar dus niet zo heel veel verder mee kwam

Ik besloot in overleg met mijn vader om mijn oudste dochter gewoon te laten vaccineren volgens het rijksvaccinatieprogramma. Mijn dochter nam de prikjes als een echte heldin. Nooit heeft ze er echt last van gehad, geen echte klachten. Super goed natuurlijk en vervolgens werd ons tweede wonder geboren.

Overlijden door niet-vaccineren

Ik ben begonnen met het vaccineren en vervolgens overviel in mijn familie het ergste wat er kan gebeuren. Mijn achterneefje kwam te overlijden. Niemand die ook maar iets begreep van wat er nou aan de hand was. Hij kreeg een ziekte waar hij normaal gesproken inentingen voor zou hebben gekregen. En mijn nicht vertelde me dat ze dus niet gevaccineerd hadden. Nu was hun zoontje dus overleden, als direct gevolg van niet vaccineren.

Er zijn een diverse hoeveelheid aan onafhankelijke onderzoeken geweest. En het blijkt echt dat dit een direct gevolg van niet vaccineren is geweest. Kindje was kerngezond verder, een enorme schok voor alle kinderen. Ook voor mij natuurlijk ik was immers net voor de tweede keer moeder geworden. Zo ben ik ook mijn petekindje verloren en nog meer dierbare kinderen in mijn leven, het was heel intens om daar door heen te moeten

Wees kritisch over het wel of niet vaccineren

Nee dit wordt geen heel verhaal waarin ik mensen vertel dat ze moeten vaccineren. Dit is mijn verhaal, waarom ik uitleg waarom ik vaccineer. Moeders leer om kritisch te zijn niet alleen over vaccineren maar ook over niet vaccineren.

Laat je niet bang maken door doemverhalen, laat je vooral ook niets op de mouw spelden. Wat ik ook nog kwijt wil is dat mensen elkaar meer met rust moeten laten.

Iedere ouder wil uiteindelijk het beste voor zijn of haar kind. En als jij je keuze maakt op eigen onderzoek en je komt bij een van de twee kanten uit. Is dat goed, want je doet het in belang van je kind

Het enige wat ik wel echt wil zeggen is: Autisme is een aangeboren hersenafwijking. Oftewel hiermee wordt je geboren, dit wordt niet door vaccineren veroorzaakt.

Heb jij jezelf ingelezen over vaccineren?

13 thoughts on “Vaccineren | Waarom wij het wel doen

   • Jeetje, dat is wel heel zeldzaam hoor, dat je doodgaat aan rode hond en aan mazelen dood gaan is ook heel zeldzaam.

    Ik begrijp je angst en de keus voor wel vaccineren als je twee sterfgevallen hebt mee gemaakt maar in Nederland gaat vrijwel nooit iemand dood aan mazelen (ook voor invoering mazelen vaccin al niet) dus je laat je nu ook leiden door angst door hiertegen in te enten en dood gaan door rode hond is nog zeldzamer (als deze twee virussen überhaupt al de oorzaak zijn van sterven en niet de gegeven medicatie of ongezonde leefomstandigheden, stress, koortswerende middelen, ondervoeding, etc).

    Aan griep gaan ook mensen dood dus zou je dan ook jaarlijks, uit angst om dood te gaan aan de griep, de griepvaccinatie nemen?
    En aan waterpokken kun je ook doodgaan maar ook dat is zeeeer zeldzaam. Ook daartegen uit angst gaan vaccineren?

    En als je gaat bijhouden hoeveel kinderen er dood gaan na doormaken vijfde/zesde ziekte en een link gaat leggen met doormaken vijfde/zesde ziekte en overlijden en dan zeggen dat de kinderen vermoedelijk zijn doodgegaan door vijfde/zesde ziekte, wil je dan daar ook tegen laten inenten als het vaccin op de markt is? Voor vijfde ziekte zijn onderzoekers nu namelijk al een vaccin aan het ontwikkelen.

    Of autisme wel of niet (mede) door vaccinatie komt weet ik niet. Daarvoor zijn de wetenschappelijke onderzoeken die nu gedaan zijn te beperkt volgens mij.

    Je kunt pas zeggen of autisme door vaccinatie kan ontstaan als je hele grote groepen van miljoenen 100% vaccinvrije kinderen gaat vergelijken met hele grote groepen (volledig) gevaccineerde kinderen maar deze onderzoeken zullen nooit gedaan gaan worden omdat het, volgens het rivm, onethisch is om een kind een vaccinatie te onthouden. Of vaccinvrije kinderen procentueel gezien even vaak autisme hebben als gevaccineerde kinderen weten we nu, met de huidige wetenschappelijke onderzoeken niet.

 • Ik denk ook altijd dat ouders vooral datgene moeten doen waar ze zelf achter staan. Elkaar bang maken met doemscenario’s vind ik dan ook echt not done. Om eerlijk te zijn heb ik mijn kinderen volgens het boekje gevaccineerd (nu was het 13 en 15 jaar geleden geen hype om NIET te vaccineren), ik heb er nooit een slecht gevoel bij gehad. Ik zou in ieder geval nooit anderen overtuigen om wel of niet te vaccineren, die keuze moeten ouders zelf maken door zich idd goed te laten voorlichten en zich goed in te lezen.

 • Wat goed hoe je mensen aanspoort on op alle vlakken kritisch te zijn. Mijn belangrjkste argument vóór vaccineren is de immuniteit van de bevolking. Een ziekte kan uitgebannen worden als minstens 90% (of zoiets) van de bevolking ertegen gevaccineerd is. Met vaccineren bescherm je dus niet alleen je eigen kindje maar ook de bevolking als geheel, incl. de kinderen die niet gevaccineerd zijn.

  • Ik vindt het heel belangrijk dat mensen zich goed inlezen en niet klakkeloos roeptoeters volgen.
   Aan beide kanten zitten een aantal hele engen mensen die op een hele nare manier communiceren. Ik probeer me met deze post daar heel duidelijk vandaan te houden

  • Vaccinatie is niet hetzelfde als immunisatie. Helaas ben je door vaccineren niet immuun voor deze ziektes. Op de site van het RIVM staat ook vermeld hoe lang vaccinaties gemiddeld bescherming bieden. Dit varieert van 5 tot 20 jaar :)

 • Ik ben me na de tweede pas echt gaan inlezen en zeker na de derde maar toch werd ons vierde kindje gevaccineerd. Als mama met autisme van twee kinderen met autisme heb ik vooral dat stuk uitvoerig bekeken en van 1 ding ben ik heel zeker… De onwaarheden zijn me te groot.
  Ook na verder lezen en onderzoeken kwam ik al snel tot de conclusie dat ik mezelf later geen verwijten wilde maken en zodoende zit onze jongste dus nu ook weer netjes ‘in het systeem’ van vaccineren.

 • Ik raakte ook nieuwsgierig door alle doemverhalen en ben op onderzoek uitgegaan. Heb daar een blog over geschreven, waarvoor ik ook contact had met een goede bekende die zelf medicijnen gestudeerd heeft en tijdelijk arts was op het consultatiebureau. Zij bevestigde mijn vermoedens.

  http://www.lotuswritings.nl/merel-onderzoekt-waarom-zou-je-niet-vaccineren/

  Ik vind net als jij dat iedereen een vrije keus heeft. Alleen denk ik ook dat het belangrijk is ook als tegenstander kritisch te blijven.

  Verschrikkelijk trouwens dat je op deze manier je achterneefje en andere kinderen moest verliezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.