Vaccins: waarom wij er niet aan meedoen

Door Melanie – Oké, ik ga het doen. Een blog schrijven over waarom wij niet meedoen aan het rijksvaccinatie programma. Een uitleg waarom wij onze zoon geen vaccins laten toedienen.Allereerst wil ik aangeven dat dit artikel niet bedoeld is om een ander over te halen hun kinderen wel of niet in te laten enten. De ervaring leert mij dat zodra ik hierover open ben. Ik voor heel veel verschillende stukken grof vuil wordt uitgemaakt. Ik heb respect voor de mensen die wel vaccineren en verwacht dan ook hetzelfde respect terug. Ook al heb ik een andere keuze gemaakt.

Vaccins: waarom wij er niet aan meedoen

Ik zal bij het begin beginnen. Al tijden voor ik zwanger was, hoorde ik via mijn moeder dat een kennis van ons haar zoon niet liet inenten. Ik vond het maar raar en reageerde, zoals zovelen als ze voor het eerst horen dat dat überhaupt een optie is. Wisten jullie dat je een keuze had? Ik niet! Totdat ik haar verhaal eens aanhoorde. Het klonk allemaal erg logisch, maar voor mij nog een ver-van-mijn-bed-show, op dat moment.

Bestanddelen van vaccins

Op het moment dat ik zwanger was, wilde ik me er toch eens verder in verdiepen. Ik heb haar eens bij ons thuis uitgenodigd en met wat papierwerk met verschillende feiten had ze me al redelijk snel geïnteresseerd om me verder in te lezen. Ze raadde me aan bij het consultatiebureau de bijsluiters van de verschillende vaccins op te vragen. Zowel die voor het medisch personeel, als die voor de ‘leek’, zoals de meesten van ons. Ik schrok van de bestanddelen van de vaccins. Want het gaat hier niet alleen om de verzwakte ziektekiemen. We hebben het hier over formaldehyde en aluminium (ergens anders binnen de overheid op een lijst met kankerverwekkende stoffen), 2-phenoxyethanol (gebruikt voor antivries producten), dierlijke cellen (bijvoorbeeld cellen van apennieren) of cellen van geaborteerde foetussen. Dit is nog niet een kwart van alle bestanddelen waar ik zo van geschrokken ben.

“Ja, maar, dit wordt toch wel getest, voor het op de markt wordt gebracht?” Dit was mijn eerste reactie. Maar volgens de wet is het ‘onethisch’ om geneesmiddelen en vaccins op baby’s en kinderen te testen. Dit mag niet, dus vaccins worden zonder getest te zijn direct op de markt gebracht, waarna ze ineens wel aan baby’s mogen worden toegediend.

Vaccin Vrij

Ik las het boek ‘Vaccin Vrij’ van Door Frankema en viel in de twee weken dat ik het boek las van de ene verbazing in de andere. Voorbeelden van ouders, waarvan de kinderen ernstige bijwerkingen kregen, na het toedienen van de vaccins. Waar ik het meest van schrok was het feit dat er een bureau bestaat waar deze bijwerkingen gemeld kunnen worden. Maar dat ditzelfde bureau relatief makkelijk zegt dat deze bijwerking ‘niet kan voorkomen’ op deze vaccins en dat daarmee de kous af is. Ouders kunnen nergens naartoe met hun verhaal en hierdoor kloppen ook de statistieken niet.

“Claimen dat vaccins veilig zijn, omdat jouw kind er geen hinder van heeft ondervonden, is hetzelfde als zeggen dat je je hele leven 10 pakjes sigaretten per dag hebt gerookt. Dat je er niks aan over hebt gehouden en dat daarom sigaretten veilig zijn.”

Wat mij ook aan het denken zette was het volgende. Over het algemeen worden baby’s en kinderen ingeënt tegen verschillende kinderziekten, waaronder bof, mazelen en ronde hond (BMR). Als kinderen deze ziektes op natuurlijke wijze krijgen, dan gaat dit via speeksel (mond) of de lucht (neus). Dit komt via de neus en/of mond oppervlakkig in het lichaam, waardoor ze de ziekteverschijnselen krijgen. Je lichaam kan dit  zelf oplossen door bijvoorbeeld te hoesten, uitslag te krijgen (dat is de ziekte die eruit wil en moet) of een loopneus.

Je lichaam is ervoor gemaakt om op die manier de slechte bacteriën uit te scheiden. Tijdens het vaccineren worden deze zelfde virussen of bacteriën ín een spier en/of de bloedbaan gespoten. Dieper dan je bloed kan een ziekte niet gaan. Dit is veel minder oppervlakkig. Daarnaast wordt er gepretendeerd dat hiermee je immuunsysteem wordt  geleerd hoe om te gaan met de verschillende ziektes. Maar datzelfde immuunsysteem leert niet de ziektes aan te pakken die op de natuurlijke manier binnenkomen.

Het zet je aan het denken

Dit zijn de feiten die mij zo aan het denken hebben gezet, dat ik uiteindelijk heb gekozen voor het niet vaccineren van mijn zoon. Ben ik wel eens bang dat hij één van de ziektes oploopt? Ja, dat vind ik af en toe eng, maar ik heb er vertrouwen in dat zoonlief deze ziektes op de natuurlijke manier kan doorstaan. Hij is verder helemaal gezond, heeft goede voorzieningen met schoon drinkwater, hygiëne, gezonde voeding en genoeg slaap.

“In 2004 tot 2015 is in de Verenigde Staten geen enkel kind gestorven aan de mazelen. Wel zijn er 108 kinderen overleden door het mazelen-vaccin.”

Men ziet een stijging van onder anderen het aantal gevallen wiegendood, autisme, allergieën, gelijkmatig met het toenemen van het aantal vaccins. Ergens zal dit dus toch samenhangen. En nee, ik zeg niet dat jouw kind zonder vaccins nooit een allergie zal ontwikkelen of de diagnose autisme zal krijgen. En god moge behoeden dat ooit iemand zijn kleintje dood in zijn wiegje vindt, maar toch lijkt er een samenhang te zijn met de vaccins.

Ja, ik hoop uiteindelijk wel wat te bereiken door het schrijven van dit artikel. Ik hoop (toekomstige) ouders bewust te maken van de keuze die ze hebben. Ik hoop ze in zoverre bewust te kunnen maken dat ze zich inlezen en voor zichzelf volledig  bewust de keuze te maken om wel of niet te laten enten.

“Soms hebben mensen een zeer sterk geloof in iets. Op het moment dat ze iets wordt verteld, wat het tegendeel van dit geloof pretendeert, kan dit niet worden geaccepteerd. Het creëert een oncomfortabel gevoel, genoemd cognitieve dissonantie. En omdat het zo belangrijk is dit sterke geloof te behouden, wordt alles wat niet in dit geloof past gerationaliseerd, genegeerd en ontkend.” (Frantz Fanon)

115 thoughts on “Vaccins: waarom wij er niet aan meedoen

 • Ok, ik ga reageren. Ik ben voor vaccineren. Er is namelijk nog nooit een kind gestorven door vaccineren. Er zijn in Nederland wel 5 kinderen overleden aan ziektes die duidelijk werden na het vaccineren. Dit zou ook gebeurd zijn als ze geen vaccinatie gekregen zouden hebben, alleen wellicht wat later.
  Autisme is daarnaast iets wat niet door vaccineren zou kunnen komen. Het is namelijk een aangeboren genetische aandoening in de hersenen. Aangeboren, dus het is er al.
  Ik wil echt geen welles niets discussie en iedereen moet het zelf weten, maar als ik hoor dat er jaarlijks mensen overlijden aan kinkhoest die niet geënt zijn, zou ik mezelf toch wel eens achter de oren gaan krabben.

  De vaccinaties worden wellicht niet getest op baby’s, maar er word wel degelijk jarenlang onderzoek gedaan voordat het ‘zomaar’ in kinderen gespoten word.

  • Dan wil ik even op jouw reactie reageren. Ooit in de media gelezen dat het bewezen is dat een kind na vaccinatie stierf? Nee, want dat zou mensen afschrikken. Meldingen die binnen komen bij het Lareb worden niet altijd doorgezet.
   Nog altijd wordt stellig ontkend dat vaccinaties schade toebrengen. Nou kun je youtube openen en ook filmpjes vinden van Nederlandse kinderen die wel degelijk beschadigd zijn of gestorven.

   En het testen op baby’s mag niet, hoe kan er dan een jarelang onderzoek aan vooraf zijn gegaan? Op wie?
   Het onderzoek zijn de kinderen van nu, die een nieuw vaccin toegediend krijgen. Net zoals het HPV vaccin.

   Het is de onwetendheid van mensen die niet weten wat een kinderziekte precies is, hoe ze daar met om moeten gaan, hoe je zo’n ziekte uberhaupt kan krijgen + het idee dat als men gevaccineerd wordt dat men dan beschermd is.
   En dat is de grootste denktfout. Je bent namelijk niet beschermd. Je kan die ziekte evengoed krijgen.

   • WOW, Birgit, wat zeg jij nu ??? Nog NOOIT een kInd overleden door vaccinatie,s ?? Dagelijks, letterlijk dagelijks, zie ik de berichten dat alweer baby,s zijn overleden na vaccinatie. Vooral in de USA waar baby,s van amper 6 weken oud soms 13 ( ja, het staat er echt, DERTiEN) vaccins in 1 keer krijgen. Jonge kinderen en ouderen die overlijden na de griep-prik, meer dan 200 meisjes overleden na het HPv- vaccin en zo kan ik doorgaan. Het is allemaal terug te vinden. Wees aub heel, heel erg voorzichtig met die soort uitspraken want JIJ hebt ongelijk !!! Schokkend? Ja, absoluut, maar ga zelf eens kijken WAT er nu werkelijk in vaccins zit en wat er dus bij baby,s ingespoten wordt.

    Erg goede blog !! Mijn complimenten.

    • Ik reageer normaal nooit op reacties zoals deze, maar… we wonen in Nederland? Het zorgsysteem (en daarbij ook vaccinatie systeem) verschilt enorm met de onze! Hierdoor schep je nu een enorm verkeerd beeld! Ik ga verder niet in op of je je kind nu wel of niet moet vaccineren; als doktersassistente heb ik daar een duidelijke mening over. Maar zo heftig reageren op een reactie en daarbij een heel ander zorgsysteem vergelijken is niet nodig volgens mij.

    • Ik heb zelf als een doktersassistente een andere mening over niet vaccineren bij kinderen (en volwassenen!), Ik vind het wel tof dat je er zo open over bent en uitlegt waarom je hier voor kiest. Als ouder maak je natuurlijk zelf de beslissing over je kind, niet anderen.

  • Drosoula says:

   Helaas krijg je kinkhoest ook al ben je gevaccineerd het eerste jaar van je leven je laten vaccineren helpt niet, het is een nutteloze vaccinatie. De meeste ingelezen huisartsen zullen ook zeggen, vermeid vaccinatie store tijdens het eerste jaar. Kinkhoest wordt als voorbeeld gegeven, juist omdat het vaak voorkomt onder jaja gevaccineerde babies

  • De Lareb jaarrapportages (online beschikbaar) wijzen, helaas, toch wel wat anders uit. Eén tot 10 overlijdens per jaar, nà vaccinatie, is een feit. In de casusbesprekingen wordt wel degelijk een ‘waarschijnlijk-mogelijk-zeker’ verband gelegd met vaccinatie. En de paar duizend meldingen van bijwerkingen per jaar, waarvan zo’n 100 door het Lareb als ernstig worden beschouwd (vlgs de internationale criteria), is ook een feit. Daarnaast wordt slechts 1-10% gemeld wegens het niet (h)erkennen van bijwerkingen door arts/verpleegkundige/cb/ziekenhuis.

   Ter info: het aantal door de WHO genoteerde kinkhoestgevallen in 1980 (Ndl): 30 en in 2014 bijna 9000, roept kritische vragen op of het massaal vaccineren niet juist de ziekten in stand zouden houden.

   ‘Jarenlang onderzoek’? De logica van de wetenschap is: «We weten pas of een vaccin werkt, als we het grootschalig hebben uitgetest».

   Zolang de overheid, de farmaceutische industrie en gezondheidsautoriteiten ons NIET kunnen garanderen dat vaccins 100% veilig zijn, zullen steeds meer goed geïnformeerde ouders zich verzetten tegen het ‘opgedrongen’ vaccinatiebeleid. Zolang men uitgaat van een ‘acceptabel risico’ wanneer sprake van ongewenste bijwerkingen en zelfs sterfgevallen, zullen de autoriteiten rekening moeten houden met tegengas van een snel groeiende groep kritische burgers…

  • Er is geen degelijk aantonen onderzoek dat vaccinaties werken. Er sterven wel degelijk kinderen aan vaccinaties EN ook zijn de bewijzen duidelijk dat kinderen voor vaccinatie zeer anders zijn dan na vaccinatie. Voordat je zomaar dingen roept, verdiep je er in. Lees lees en lees! En niet alleen op de site van het RIVM. Bezoek ook eens de website van vaccin vrij en bekijk YouTube filmpjes van kinderen die autisme hebben gekregen na de vaccinatie. Ik weet dat er ouders zijn bij wie dit is gebeurd ik heb ze namelijk gesproken. Alsjeblieft lees je in voordat je nog eens gif in je kind zijn bloedbaan spuit wat langs de hersenen en alle organen gaat, lees je alsjeblieft in voordat je zelf een ouder wordt van een kind met vaccinatieschade.

   • Mijn kind is autistisch en dat was hij al voor hij vaccinaties kreeg. Ik vind die redenering zo dom, dat meen ik echt. Ieder voor zich hoor, als je niet wil vaccineren, moet je het zeker niet doen, maar om een neurologisch aangeboren (erfelijke) aandoening zelfs af te schuiven op vaccineren, gaat wel erg ver. Als al die vaccinaties zo slecht waren, waarom zouden ze dan gegeven worden. Wat voor baat heeft de overheid erbij om kinderen ziek te laten worden?

    Ik heb me zeer goed in gelezen of officiële sites en niet op diverse propaganda-achtige sites zoals Vaccin-vrij, want zo zie ik het.

    De reacties dat er wel kinderen zijn gestorven door vaccinaties is uit de lucht gegrepen. Wel is er 3 maanden terug nog een 3 jarig kindje overleden aan difterie. Een ziekte die volgens Veilig Prikken en Vaccin Vrij niet voorkomt. Het kindje was bewust niet geënt. et risico dat het kind de bewuste infectieziekte krijgt, is groter als het kind deel uitmaakt van een niet-gevaccineerde hechte gemeenschap. Hoe meer mensen vaccinaties weigeren, des te groter de kans dat uit ons land verdwenen ziekten weer de kop opsteken.
    Vaccins worden, net als alle andere geneesmiddelen, uitvoerig getest voordat ze op de markt komen. Juist omdat vaccins, anders dan geneesmiddelen, aan gezonde kinderen worden gegeven, moet extra kritisch gekeken worden naar bijwerkingen.

    Het voorkomen van bijwerkingen wordt continu bewaakt. Daarom zijn de meest voorkomende bijwerkingen bekend. Als er bijwerkingen optreden als gevolg van de vaccinatie, zijn ze meestal mild en duren 1 of 2 dagen. Ernstige bijwerkingen komen zelden voor en leiden nooit tot blijvende problemen. Ook is het goed te beseffen dat de ernst van de bijwerkingen niet in verhouding staat tot de ernst van de ziekte waartegen wordt ingeënt

    • Beste Birgit, je volgt alle redenaties niet goed en je sluit buiten wat niet past binnen jouw paradigma. Dat doet mij sterk vermoeden dat je last hebt van cognitieve dissonantie, precies iets waar in deze blog ook naar verwezen wordt, maar waar je gemakshalve blijkbaar overheen gelezen hebt of gedacht hebt dat dat op jou onmogelijk van toepassing kan zijn. Dus hoe jij hier reageert, dat vind ik pas dom, en dat meen ik echt. Natuurlijk kan autisme aangeboren zijn, maar niet alleen maar! Maar het past niet binnen jou paradigma, dus wijs je het a priori af.
     En de overheid heeft net zo zeer het beste met haar bevolking voor als dat de Paashaas, de Kerstman én Sinterklaas bestaan. Het is een mooi sprookje dus. Net zo’n mooi sprookje als de officiële verklaring voor 9/11.
     Heb je er wel eens bij stil gestaan dat alle vermeende objectieve informatie van de overheid misschien wel eens je reinste propaganda zou kunnen zijn? Zolang je je niet ook verdiept in het tegengeluid, ben je het perfecte, willoze slachtoffer zoals de overheid haar burgers het liefste ziet, namelijk diep in slaap geïndoctrineerd.

     • Ik heb mij zeker wel verdiept in het tegengeluid, alleen komen die nergens met keiharde bewijzen! Alleen met wat volgens tegenstanders van vaccineren het beste is of wat een broer van de buren van een arts in verweggistan uitgezocht heeft.

      Ik sluit niet uit wat niet binnen mijn plaatje past, want ik heb al meerdere malen aangegeven dat als mensen niet willen vaccineren, dat hun keuze is en die zal ik ten alle tijden respecteren, zo kiest mijn zusje er ook voor om niet te vaccineren, dus ik heb met haar ook al lange gesprekken gehad en weet heel goed de voor en tegens. Ik zou er persoonlijk niet voor kiezen.

      Ik zeg niet dat ze het beste voor hebben met de bevolking, maar ze hebben ook geen baat bij het opzettelijk ziek maken van kinderen en mensen door te vaccineren.

      In jouw verhaal lees ik helaas veel van wat ik allemaal niet goed zie/lees/hoor, maar ik zie ook niet wat ik dan eventueel zou moeten zien/lezen/horen. Je komt niet met feiten boven tafel

     • Feiten kan ik helaas ook niet aandragen, maar heb je de website https://vaccinvrij.nl/ al eens bestudeerd? Ook dit vind ikzelf interessant: http://nvkp.nl/veelgestelde-vragen/. Daar zetten ze antwoorden van het RIVM en henzelf naast elkaar.
      En ken je het verhaal over Freek al? http://meerwetenoverfreek.nl/
      Maar mogelijk heb je dat allemaal al gelezen en ben je gewoon niet voldoende onder de indruk geraakt. Daarom krijg ik ook steeds vaker het gevoel dat de mens op jacht naar ‘bewijzen’ ergens vastloopt. De cognitieve werkelijkheid is maar zo’n klein deel van de werkelijkheid en het is zo belangrijk voor de mens om zijn intuïtie te ontwikkelen. Er is een grote paradigmaverschuiving gaande. Steeds meer mensen leren op hun intuïtie te vertrouwen en er worden momenteel in hoog tempo oudere zielen geboren, die dus, zodra zij volwassen zijn, echt een verschil zullen gaan maken in hoe onze wereld er uitziet. In die wereld zal geen plaats meer zijn voor de huidige oplichtingspraktijken van overheden en grote bedrijven, waaronder ook Big Pharma valt. De overheid zoals wij die zien is ook alleen maar een façade en onze democratie is een farce. Een schaduwregering heeft de touwtjes in handen via het grote geld en bestiert in grote lijnen hoe alles verloopt. En dat zal altijd in het voordeel van de grote bedrijven en van de rijkste mensen zijn. En omdat de grote bedrijven de overheden in hun zak hebben, de overheden dus dansen naar de pijpen van die grote bedrijven, en in dit specifieke geval Big Pharma gebaat is bij zoveel mogelijk zieke mensen. Het is tenslotte een bedrijfstak met winstoogmerk. “A customer cured is a customer lost.” Indirect is dus ook de overheid wel degelijk gebaat bij zieke mensen. Die krijgt namelijk zo z’n ‘beloningen’ voor het doorvoeren van plannen en wetten, die Big Pharma de ruimte geeft die het nodig heeft. Dat hele gedoe rond de Mexicaanse griep een aantal jaren terug bijvoorbeeld was ook gewoon een ‘business deal’ en was niet gericht op de volksgezondheid. De mensen die werken bij de overheid, t/m de Min.Pres. aan toe, zijn gewoon marionetten. Het zijn ordinaire pionnen in een groot schaakspel.
      Als je nog de fut hebt, is dit ook nog een interessante pagina om te lezen: http://www.hetgrotereplaatje.nl/cures-for-diseases.html. Überhaupt is dat een interessante website, maar dat terzijde. :)

    • een aantal jaar geleden is er polio uitgebroken in staphorst, de plaats waarvan mensen denken dat niemand hun kinderen laat vaccineren . wat geheel niet klopt. 70 procent van de inwoners doen dat dus wel. de kinderen die niet ziek werden waren geen van alle ingeent. de kinderen die wel polio kregen waren dat wel. niet van horen zeggen,maar met een therapeute van dichtbij meegemaakt. zelf hebben wij twee kinderen ,die beide zijn ingeent omdat ik er toen te weinig van af wist en met de meute mee ben gegaan ,wand dat hoorde nu eenmaal zo. er word je ook niet gevraagt of je wel of niet wil vaccineren ,laat staan dat ze je de nadelen er van vertellen. mijn zoontje kreeg steeds een dag of 3 na de vaccinatie in het c.b. veel last van slapenloze nachten , en werd steeds onrustiger. tot dat ik hem de op een na laatste prik gaf voor zijn negende jaar. ook weer 3 dagen later kreeg hij verschillende tics. met zijn mond en ogen. de glans was uit zijn ogen weg en werd een heel boos onrustig kind. dat ebde gelukkig wat weg nadat we hem hebben laten ontstoren. ik heb toen besloten de laatste prik voor zijn negende jaar niet te laten geven . en als ik voor hun geboorte zou weten wat ik nu allemaal weet over inenten, zouden beide kinderen nooit een naald in hun lijfje hebben gehad.

  • Niet alle kinderen worden geboren met autisme. Mijn zoon heeft een mri van de hersenen gehad toen hij 3 maanden oud was. Zijn hersenen waren toen helemaal normaal. Na 7 jaar is de mri nogmaals herhaald en was er zeker sprake van hersenschade. Waar het door komt dat blijft een vraag, maar er zijn wel degelijk verschillende vormen van autisme

   • Autisme kan je niet altijd zien in de hersenen. Een scan van de hersenen van onze zoon was ook altijd in orde en toch is hij autistisch geboren. Dat er verschillende vormen van autisme zijn, dat klopt zeker.

  • jij leeft echt onder een steen sorry dat ik het zeg.mijn eigen vader viel dood neer op straat 4 uur na vaccinatie en ik ken helaas heel veel mama,s die of nu geen kind meer hebben of een zwaar gehandicapte

  • Helaas heb ik in real life moeten meemaken wat een vaccinatie voor reactie kan geven bij je kind. 2x een ambulance aan de deur,mijn kindje vechtend voor haar leven. Opgenomen in het ziekenhuis. En in mijn omgeving (via vrienden)al drie kinderen met een soortgelijke reactie. Goddank was ik alert en zag ik bij het in bed leggen dat het niet goed ging. Als ik was weggelopen was dit weer een ‘onverklaarbare’ wiegendood geweest. Ik lees me ook in, in betrouwbare sites. Kijk naar de bijsluiter van het rivm…ik dacht ook zo kort door de bocht, maar wanneer je dit meemaakt en het bewijs van de nadelige effecten van de vaccins in je eigen armen ligt te vechten voor haar levendje ga je er wel anders over denken! Er is helaas meer te doen om vaccins dan jij hier pretendeert..

  • Ik reageer hier toch ook echt even op. Wij verloren onze zoon bijna ten gevolge van vaccineren! Diagnose… toxische vergiftiging! Nee, hier ook geen vaccins meer.

  • Nou dan wil ik mijn kinderen wel even langsturen. Die zijn normaal geboren. Na een bepaalde vaccinatie hopla weg waren ze.. drama. Weg ontwikkeling die ze al konden. En dan sta je dan als moeder, wat is hier gebeurd? Ze zouden toch veilig zijn? Om te janken. 2 kinderen erngstig beschadigd zo erg dat de hulpverlening niet voldoende toereikend is dat ze thuis kunnen blijven wonen. Als je dit persoonlijk hebt meegemaakt dan zal je nooit meer zeggen dat vaccinaties geen autisme meer veroorzaakt.

  • Dus wel hè, er zijn al zàt kinderen aan overleden. Helaas wordt het weggewuifd met een andere reden.
   Sorry maar blijkbaar heb jij je niet verdiept in vaccinaties dus ten eerste snap ik niet waarom je zo’n reactie geeft en ten tweede vind ik dat je dan zelfs ook nog onverantwoord bezig bent door je kinderen iets te geven waarvan je niet eens weet wat erin zit.

  • Reageer voor je zelf, dat jou kind na de vaccinatie niets is overkomen betekend niet dat dit voor ieder kind geld. Mijn kind is dood en dood ziek geworden na haar vaccinatie en zelfs op de ehbo beland met ademhalingsproblemen, hoge koorts, rollen met haar ogen en tal van andere enge verschijnselen. Dit was de nacht na haar vaccinatie. Mijn moeder gevoel wist meteen waardoor dit kwam.

   Hierop volgde tal van oorontstekingen,eczeem altijd maar ziek etc etc, zelfs bij het consultatiebureau hebben ze aangegeven dat zij mogelijk toch allergisch kan zijn voor iets wat in het vaccin zat.

   Mijn dochter die ik niet heb laten vaccineren is kern en kern gezond, 2 keer ziek geweest, nooit een antbiotica kuurtje hoeven krijgen in tegenstelling tot mijn dochter die er zeker al 10 of meer gekregen heeft. Op de opvang heerstede zesde ziekte en alle 2 hebben ze het niet gekregen.

   Dit soort uitspraken kunnen mij boos maken, ik als moeder zijnde ervaar de negatieve gevolgen van een vaccinatie, mensen die gaan roepen dat dit absoluut niet kan omdat het bij hun kind toevallig niet is gebeurd zijn erg kortzichtig.

  • Interessante quote van Mahatma Gandhi:
   «Vaccination is a barbarous practice. And one of the most fatal of all the delusions current in our time. Conscientious objectors to vaccination should stand alone, if need be, against the whole world, in defense of their conviction.»

 • Ik respecteer je keuze, maar ik ben altijd zo bang dat deze ‘onderzoeken’ gestoeld zijn op complottheorieën. En je zegt wel dat er in de VS geen doden zijn gevallen, maar in Nederland is dit wel anders. In 2013 is nog een jongen van 17 gestorven aan de mazelen en in 2003 3 sterfgevallen door mazelen. Allen in de biblebelt waar ze niet meeprofiteren van de kuddeimmuniteit, omdat er veel niet vaccineren.
  Daarnaast, je lichaam maakt zelf formaldehyde aan, dit is geen enge stof, maar ren lichaamseigen stof. 2-fenoxyethanol (Zoals jij antivries noemt) is een middel dat wordt gebruikt om de spuiten steriel te houden. Het is echter geen antivries!
  De kwik die in de vaccinaties zit (om ervoor te zorgen dat het bewaard kan blijven) is ethylkwik. Door de verbinding met ethyl wordt de kwik snel door de nieren uitgescheiden en kan het geen kwaad voor het lichaam.
  En zo is het met veel bestanddelen. Tegenstanders verdraaien de feiten en deze worden niet gecheckt want het klinkt heel geloofwaardig. Op de een of andere manier geloofwaardiger dan het rivm. En er zullen vast kinderen zijn die sterven NA een vaccinatie, maar dat staat niet in verhouding tot de kinderen die helemaal niets merken van de vaccinatie. Er zijn ook kinderen die stikken in een druif, maar daar gaan we ook mee door.
  Besef je alleen heel goed dat de keuze die jij maakt voor je kind ook gevolgen heeft voor kinderen in je omgeving die nog niet geënt kunnen worden ivm leeftijd of omdat ze een bepaalde ziekte hebben. Ik zou er persoonlijk niet aan moeten denken dat mijn ongevaccineerde kinderen een kindje in gevaar brengen waarvan de ouders nog niet de keuze van vaccineren hebben kunnen maken.
  Stap je dan ook niet met je kind in een auto want het is een feit dat de kans dat dan iets gebeurd veel groter is.

  • Volgens mij was het een meisje van 17 dat in 2013 gestorven is en volgens mij had zij een complexe ziektegeschiedenis.
   Ik begrijp niet goed waarom je zegt dat een moeder die haar kinderen niet laat vaccineren een gevaar zou zijn voor anderen met een bepaalde leeftijd of lage weerstand. Ben jij zelf up-to-date met je vaccins? Ze werken namelijk niet levenslang. (Als ze al werken, daarover zijn de meningen verdeeld) Afgezien daarvan, weet je vast wel dat vaccineren niet betekent dat je geen ziekteverwekkers meer over kunt dragen.

  • Joyce, ik snap dat je angst dat het ober complottheorieën gaat maar de meeste miet vaccinerende ouders zijn welopgeleide mensen met een gezond en liefdevol verstand die keuzes maken op basis van (zelf)onderzoek. Kuddeimmunisatie bestaat niet. Gevaccineerde kinderen dragen de virussen ook, worden ook ziek, besmetten andere kinderen ook, sterker nog, ze zijn besmettelijker dan niet gevaccineerde besmette kinderen. Immunisatie verkrijg je alleen door de ziekte op een natuurlijke manier door te maken, wat gunstig is, want dat heeft namelijk een functie; een sterker immuumsysteem creëeren. Zodat je minder vatbaar bent voor allergieën en dergelijke. En wb. Autisme, tuurlijk is een aangeboren gevoeligheid nodig, maar als je op de leeftijd van 6 weken stoffen je lichaam ingespoten krijgt, die je lichaam aanziet voor toxines, en waar je lichaam nog heen adequate reactie voor heeft ontwikkeld; dan doet het lichaam een noodgreep, het wordt opgeslagen in vetvellen; en laten die nou met in grote getale aanwezig zijn in de hersenen bij baby. Dus dat er een causaal verband is tussen autisme en beschadigde hersenstructuren.. Lijkt mij gewoon 1+1=2.

  • Ps. deze ‘onderzoeken’ waarvan je bang bent dat ze op complottheorieën gestoeld zijn, worden onder andere gehouden door artsen/specialisten die op onderzoek zijn gegaan nadat ze de gezondheid van hun patiënten drastisch achteruit zagen gaan en als algemene deler vaccins constateerden…

  • Christina says:

   Kudde-immuniteit kan alleen ontstaan bij het op natuurlijke wijze doormaken van een ziekte (immunisatie). Alleen dát biedt levenslange bescherming. Vaccins werken niet levenslang. Dat zou dus betekenen dat de meeste volwassenen ook onbeschermd rondlopen en evengoed “een gevaar” zijn voor anderen. Zoals het RIVM de term kudde-immuniteit gebruikt is misleidend, want immunisatie, een door het doormaken van de ziekte natuurlijk verworven immuniteit, en vaccinatie, een door vaccins opgejaagde productie van antilichamen (B-cellen) zijn twee volslagen verschillende dingen. Bij het doormaken van een ziekte is het gehele lichaam betrokken, bij vaccinatie slechts een klein deel van het immuunsysteem. Bovendien is het voor gevaccineerden goed om in contact te komen met het wilde virus om hun immuniteit op te frissen. Dit werpt een ander licht op het argument dat ongevaccineerden niet solidair zouden zijn door niet mee te doen aan het vaccinatieprogramma en het streven naar kudde-immuniteit. Juist doordat zich zo nu en dan nog uitbraken voordoen van bijv. mazelen met het wilde virus profiteren gevaccineerden hiervan mee. Maar goed, dat is mijn mening. Het staat uiteraard iedereen vrij om te doen wat hij of zij goed acht. Het vervelende vind ik alleen dat mensen vaak gelijk hun oordeel klaar hebben over mensen die besluiten om niet te vaccineren. Ik denk namelijk dat deze mensen zich over het algemeen beter hebben geïnformeerd over de voors en tegens van vaccineren dan de mensen die vaak klakkeloos het RVP volgen omdat ‘het zo hoort’.

  • even ter onderbouwing van wat eva zei maar ook in het algemeen. Vaccins (als ze werken) werken volgens het RIVM maar een bepaalde duur. Dus als volwassenen kun je nog ziek worden en ook kinderen aansteken.

   http://rijksvaccinatieprogramma.nl/Veelgestelde_vragen/Algemeen

   Wat is de effectiviteit van – en beschermingsduur na vaccinatie?

   De effectiviteit en duur van de bescherming na vaccinatie is afhankelijk van het vaccin en de infectieziekte waartegen wordt gevaccineerd. In tabel 1 staat de gerapporteerde effectiviteit en beschermingsduur van elk vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma beschreven.
   Tabel 1 Gerapporteerde effectiviteit en beschermingsduur van vaccins

   Infectieziekte

   Effectiviteit

   Duur bescherming na een
   volledige serie vaccinaties

   Bof
   61-91%

   Nog onbekend

   Difterie
   87-96%

   10-15 jaar
   met een booster: 20-30 jaar

   Hepatitis B
   80-100%

   > 20 jaar

   Hib
   94-100%

   > 20 jaar

   HPV
   > 99%

   > 5 jaar, waarschijnlijk langer

   Kinkhoest
   35-96%

   5-10 jaar

   Mazelen
   90-95%

   > 20 jaar

   Meningokokken C
   > 90%

   Nog onbekend, waarschijnlijk lang

   Tetanus
   > 90%

   ≥ 15 jaar
   met een booster: 20-30 jaar

   Pneumokokken
   83-100%

   Nog onbekend

   Poliomyelitis
   90-100%

   > 20 jaar

   Rodehond
   95-100%

   > 20 jaar

   naar boven

  • Juist JOUW kind is een gevaar voor andere kindjes wanneer hij/ zij zojuist ingeënt is want het gebeurd maar al te vaak dat een kind die ziekte doormaakt na het krijgen van de vaccinatie. En wist je ook dat kindjes die ingeënt zijn helemaal niet altijd beschermd zijn? En waarom zou een kind wat niet is ingeënt een gevaar vormen voor een ander niet-ingeënt kind? Leg me dat eens uit… die begrijp ik niet helemaal

 • Wij laten ons zoontje ook niet vaccineren. Hij is nu bijna een half jaar en mijn gevoel wordt eigenlijk alleen maar sterker en sterker met alles wat ik lees. Ben ik nooit een keer bang? Jawel, maar mijn geloof in niet vaccineren is groter dan de angst. De discussie rondom wel of niet vaccineren is oneindig lijkt het haast. Ik denk dat het belangrijk is dat ouders zich goed inlezen en dan zelf een keuze maken. Gelukkig hebben wij een behulpzaam en fijn regulier consultatiebureau, dat ons helemaal vrij laat in onze keuze. Ik hoor hier nog wel eens andere verhalen over. Er zullen altijd hele sterke meningen voor en tegen zijn. Het is niet aan de één om de ander mee op zijn of haar trein te krijgen. Volg je eigen gevoel en doe wat goed is voor jouw kindje.

  • Fijn dat het cb zo soepel ermee om gaat. bij ons gelukkig ook. Mijn eerste bezoek: ik was helemaal klaar voor de strijd (haha). Was uiteindelijk helemaal niet nodig.

 • Mooie blog Melanie!
  Ik herken veel in je verhaal, en ben het helemaal met je eens.
  Ouders zouden veel beter geïnformeerd moeten worden, zodat ze daarna de keuze kunnen maken die bij hen past.
  Groetjes Becky

 • Wat mooi omgeschreven! Met respect naar beide kanten toe, zoals het hoort.. Ik heb ook eerst de stroom gewoon gevolgd, niet wetende dat ik een keuze had.. En had me ook totaal niet ingelezen.. Toen mijn zus zwanger was begon zij zich in lezen en vertelde zij regelmatig iets tegen mij waardoor ik ook begon na te denken.. Ik heb besloten om niet meer te vaccineren.. Niet omdat ik tegen vaccinaties ben, wel omdat ik niet van de chemische troep hou die voor serieuze nevenwerkingen kunnen zorgen! Een mooi alternatief is homeopatische profylaxe :) het vaccineren zonder troep, zo noem ik het.. Zelf ken ik een meisje wiens zus zwaar gehandicapt is geraakt, door een verkeerde reactie op een vaccinatie.. Het zet je wel aan het denken!

 • Sharon Korfer says:

  Wat fijn dit artikel tegen te komen . Je hebt je duidelijk goed geïnformeerd in de voors en tegens van vaccineren .

  Trots & Dapper in een tijd waarin onwetendheid van vaccineren nog steeds heel erg groot is en “angst “de leider vaak is

  Onderzoek , afhankelijk onderzoek kan zo verRIJKend zijn , de waarheid komt boven water . Ongeacht welk onderzoek !! Wij moeten onze verantwoording zelf nemen en niet aan de pharma / regeringen etc over laten . Goed gedaan !! Iedereen die twijfelt of skeptisch is over NIET vaccineren , clear your mind , zet je ego & angsten aan de kant en onderzoek , laat je leiden door een gezond verstand !! En besluit dan pas

 • Patricia says:

  Opmerkelijk dat er hier met twee maten gemeten wordt in de berichten van voorstanders van vaccineren.

  Overlijd een kind na vaccinatie dan is de oorzaak het onderliggende lijden en gaat een 17 jarig meisje wat in een rolstoel zit met toch al een slechte weerstand en longproblemen dood na doormaken van mazelen dan is de doodsoorzaak het mazelen virus.

  Hier absoluut Geen angst meer voor de virussen waartegen een vaccin is en als eenmaal je angst verdwenen is dan heb je die vaccinaties ook echt niet meer nodig.

  Straks ook waterpokken in het rijksvaccinatie programma en de jaarlijkse griep vaccinatie voor alle kinderen (zoals in Amerika nu al het geval is).

  Laat jij je steeds banger maken door rivm/overheid en wil je die angst weg laten nemen door telkens weer een nieuw vaccin in je zelf of je kind te laten spuiten?

  • Ze overleed bovendien waarschijnlijk aan een longontsteking of hersenontsteking, twee bijkomende aandoeningen bij mazelen die levensbedreigend kunnen zijn. Had ze die bijkomende aandoeningen niet ook kunnen krijgen met een verkoudheid of griep? Door een vergroeiing in haar rug had ze problemen met ademen. Ze was zich bewust van haar zwakke gezondheid. Als je de bijsluiters leest, dan zijn er sowieso een aantal situaties dat er helemaal niet ingeënt mag worden… Wat nou, ‘Biblebelt’?!

 • Wij vaccineren ook niet. Wat ik erg jammer vind is dat er niet word belicht dat je een keuze hebt en wat ook de gevolgen kunnen zijn na een vaccin. Ik heb mij tijdens de zwangerschap heel goed verdiept om zeker te zijn van onze keuze. Bij de eerste afspraak op het consultatie bureau werd er meteen na 5 minuten al gezegd dat ze voor de volgende keer de prikjes zouden regelen. Er word niet eens gevraagd of je wel of niet mee doet aan het vaccinatie programma, ze gaan er al gewoon vanuit. De enige informatie die ik kreeg was de informatie uit het consultatie bureau boekje, ben blij dat ik dat niet blindelings heb vertrouwd en zelf op onderzoek ben uit gegaan.

  • Dit precies! Ik had ook geen idee dat ik een keus had waardoor mijn tweeling de eerste twee prikken wel gehad hebben, het voelde alleen niet goed, kreeg er zon naar en akelig idee bij toen ik het zag gebeuren. Twee van die kleine babylijfjes die ingespoten worden met…. ja wat eigenlijk? Vanaf toen ben ik me gaan inlezen en ze zijn nu bijna een half jaar en er komt geen prik meer in. Heb al onwijs veel spijt van de eerste twee. De vraag zou gesteld moeten worden of je het wel wil, maar dat gebeurt helemaal niet

 • Mooi en helder blog!
  Wij vaccineren ook niet meer. Van huis uit ben ik verpleegkundige en wist ik niet beter dan dat vaccineren verstandig was. Onze oudste is tot z’n 14 maanden volgens schema gevaccineerd. Toen bleek mijn vader ALS te hebben en was ik aanwezig bij een gesprek met een arts. Deze stond sceptisch tegenover vaccineren en dat zette me aan t denken. Ik heb me toen in de wereld van (niet) vaccineren gestort en heel veel onderzoeken erover gelezen. Keuze was snel gemaakt: stoppen met vaccineren!
  Onze jongste is helemaal niet gevaccineerd. Beide kinderen zijn kerngezond.

 • Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Ik vind alleen wel dat de jaren lange studies die door mensen gedaan zijn met een goede medische opleiding niet zo van tafel kan schuiven. En ben blij dat iedereen een eigen keuze kan maken. Ik vind ook dat we elkaar niet van onze mening moet overtuigen, respecteer gewoon iedereen zijn eigen mening. We willen allemaal één ding en dat is het beste voor onze kinderen.

  • Hoi Esther, ik snap wat je zegt. Voor mij ebt het vertrouwen steeds meer weg als er wetenschappers naar buiten treden over gemanipuleerde onderzoeken betreffende dit onderwerpen.

 • Ik heb mijn kinderen destijds zonder al teveel bezwaren in laten enten, en ben daar ook wel blij om. Maar de HPV vaccinatie hebben we niet gedaan, omdat ik vond daar nog te weinig over bekend was.

 • Klopt als een bus!

  Het gaat om het meest dierbare in je leven. Dan blind vertrouwen op de farmaceutische industrie, die werkelijk over lijken gaan, is niet verstandig. Iedere aanstaande ouder zou de boeken ‘Vaccin vrij’ en ‘Dodeljjke medicijnen en georganiseerde misdaad’ moeten lezen om zo een kloppend beeld te krijgen van de werkwijze door farmaceuten en de gevolgen van deze werkwijze.

 • Goede blog Melanie ? ben het helemaal met je eens! Wordt tijd dat ouders goed ingelicht worden en niet dat het consultatiebureau doet alsof het verplicht is..dan kunnen de ouders zichzelf voorlichten en inlezen en vanuit daar een keuze maken!

 • Ik hoop, dat de ouders die besluiten om niet te vaccineren, niet later denken ..had ik maar..

  Jaren terug was er nog niet het hib-vaccin, laat mijn dochter nu net die bacterie in de bloedbaan krijgen en genesteld op haar hartklep..
  Wat had ik er wat voor gegeven, dat ik mijn dochter voor deze rotziekte ,had kunnen vaccineren met het hib-vaccin..
  influenzae type b.. Normaal leven deze bacteriën in je keelholte.. Soms dalen ze af met alle gevolgen van dien. Meningitis , sepsis,

  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Haemophilus_influenzae_type_b

  4 maanden in het UMCG gelegen, waarvan weken kritiek. Een week na thuiskomst, kreeg ze weer hoge koorts, bij controle en een keelkweek, bleek weer de hib-bacterie actief. De dienstdoende kinderarts vertelde ons dat er net een nieuwe vaccin op de markt was, tegen de bacterie, de hib-vaccin.. Wij hebben geen moment getwijfeld en haar laten vaccineren..
  Er is bij latere controles en keelkweek nooit meer de hib-bacterie aangetoond.. Voor ons bewijs genoeg dat het werkt.. Wij hebben geluk gehad en mochten onze dochter houden.. Maar er zijn ouders die minder geluk hadden..

  • Tineke, heftig verhaal van je dochter. Je zegt, “voor ons bewijs genoeg dat het werkt” Wat bedoel je met het? Jou dochter heeft de ziekte gekregen en is dus levenslang immuun! Een vaccin werkt (als je daar al in gelooft) maar een beperkt aantal jaren!

   • Ze was dus duidelijk niet immuun , want als je het goed gelezen had , had ze een week bij thuiskomst hoge koorts en weer de hib-bacterie gekweekt ( misschien was de bacterie nog zwak aanwezig, dat zullen we nooit weten..) De vaccinatie is een week later gezet en ze is nooit weer positief gekweekt… Heb later wel eens gevraagd of ze nog een hib-vaccin weer moest, maar dat was niet nodig…
    Je snapt wij zijn dus wel grote voorstander voor vaccineren..

 • Mooi en goed geschreven artikel, met respect naar beiden partijen. Mij oudste kinderen zijn gevaccineerd en mijn jongste heft er maar een paar. Daarna gestopt. Blijft een lastig onderwerp, met belangen naar zoveel partijen. Wereldwijd een interessant discussie punt.

 • Heldere uiteenzetting. Wij hebben ook veel gelezen, uitgezocht en afgewogen. Puur omdat zowel wel vaccineren als niet vaccineren voordelen/risico’s met zich kan meebrengen. uiteindelijk ook besloten om niet meer te vaccineren en ben nog elke dag erg blij met deze keuze voor onszelf. Iedereen moet zelf kiezen, maar weet idd dat er een keuze is!

 • Helaas heeft mijn dochter epilepsie gekregen na de BMR, misschien zat het in het lichaam, misschien had zij het ook door een andere ziekte met koorts uit kunnen breken. Het feit dat de medicijnen zo snel aansloegen is ons geluk geweest, anders had zij deze form van epilepsie niet overleeft. Zij heeft er een ontwikkelingsachterstand aan overgehouden, maar wij zijn blij dat zij er nog is ! In Japan worden baby’s niet meer voor hun 2 jaar ingeënt, omdat de overheid verantwoordelijk is voor de schade en moet betalen. In Amerika worden miljoenen uitgekeerd aan vaccinatieschade. Maar hier is het vrijwillig en als je kindje er iets aan overhoud, dan is het “eigen schuld-dikke bult” . Sinds mijn dochter ontstoord is heeft zij geen middenoorontsteking meer en is zij veel minder ziek.
  Oh ja en de complot=theorieën, die er zo regelmatig genoemd worden als je tegen vaccinatie in het eerste jaar en tegen de cocktails bent, dat is echt een beetje makkelijk gedacht.

 • Wij hebben er ook net op tijd voor gekozen onze kleine meid niet te vaccineren. Alleen al te lezen wat voor een rotzooi er in die vaccins zitten heeft ons over de streep getrokken. Ja, die stoffen zitten ook in ons voedsel, maar dan komt ‘t oraal binnen en niet direct via de bloedbaan.

  Het is spijtig dat mensen zo fel reageren terwijl ze zichzelf niet eens goed ingelezen hebben. Ik was ooit ook pro-vaccineren, maar ja… De overheid doet er allesaan om je bang te maken en hun fouten in de doofpot te stoppen. Voor geld gaan ze letterlijk over lijken.

  Top artikel! Mag je trots op zijn!

 • Onze dochter (10 mnd) wordt ook niet gevaccineerd. Het is mij overduidelijk dat het schadelijk kan zijn. Afname van ziektes heeft te maken met goede hygiëne. Het is juist aantoonbaar dat kinderziektes bijvoorbeeld kinkhoest juist weer de kop op staken nadat het vaccin weer toegediend werd. Ik heb drie kinderen twee wel meegedaan met het vaccinatie programma tot 4 jaar en ik heb spijt dat ik toen niet iets met mijn twijfel gedaan heb mijn (10 en 7 jaar geleden) nu wel gelukkig! Alle ouders wil ik aanraden om je goed te laten informeren voordat je een keuze maakt!

 • Wij vaccineren ook niet, puur omdat ik geloof dat vaccinaties niet werken en meer schade aanrichten dan wij denken. En na het inlezen voelt het ZO goed om het niet te doen! Hier geen gronisch verkouden kinderen, oorontstekingen enz. Gewoon lekker gezond! Zonder troep in het lichaam!

 • Mijn zoontje heeft ook epilepsie en ernstige oorproblemen (oa gehoorschade) over gehouden aan het vaccineren. De prikken tot 2 jaar hebben ze allemaal gekregen. Vervolgprikken zullen er nooit meer komen. Met wat ik nu weet, zou ik nooit meer vaccineren.

  • Hoi Corine, bedankt voor je reactie en wat rot dat jij er op deze manier achter bent gekomen!
   Ik hoop dat het nu neter gaat met je zoontje. Heb je er al aan gedacht om hem homeopatisch te laten ontstoren?

 • Ik verbaas me over het feit dat mensen zo enthousiast zijn over je artikel, vooral omdat een groot deel van wat jij zegt niet klopt. Ik weet niet wat voor achtergrond jij hebt, maar dit is zeker geen medische achtergrond.

  Zo ken jij het verschil niet tussen ‘correlatie’ en ‘causaal verband’.
  Je zegt dit: ‘Men ziet een stijging van onder anderen het aantal gevallen wiegendood, autisme, allergieën, gelijkmatig met het toenemen van het aantal vaccins.’
  Wist je dat het aantal mensen met diabetes mellitus type 2 in Nederland is gestegen de afgelopen 10 jaar? En dat ook het aantal keer dat Ajax Landskampioen is geworden, is gestegen de afgelopen 10 jaar? Dat zegt nog niet dat het kampioenschap van Ajax, diabetes veroorzaakt. De correlatie die jij weergeeft, zegt dus niet of er een causaal verband is tussen bijvoorbeeld vaccinaties en het vaker voorkomen van allergieen.

  Waarschijnlijk (een) oorzaak van een stijging van de allergieen is de toegenomen hygiene, waardoor je immuunsysteem ‘lui’, wordt, lees bijvoorbeeld dit artikel op pubmed: Paediatr Perinat Epidemiol. 2007 Nov;21 Suppl 3:2-7. Hygiene theory and allergy and asthma prevention. Liu AH1. Link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17935569

  Daarnaast geef je aan dat er geen ‘onafhankelijk’ wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Waar denk jij dat de onderzoekers op de universiteiten mee bezig zijn, in Nederland maar ook in het buitenland? Juist! Zij doen onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, de subsidie hiervoor komt van de overheid, of van fondsen/beurzen en die hebben er geen baat bij dat een bepaald vaccin wel of niet positief uit een onderzoek komt. Daar komt echt geen farmaceutische industrie bij kijken. En daarnaast, als een onderzoek andere uitkomsten weergeeft omdat dit ‘gesubsidieerd’ is, dan zal de wetenschapper snel worden aangeklaagd voor wetenschapsfraude.

  Wat je aangeeft over dat de ziekte binnen komt via de neus of de mond, en dat je lichaam het ‘oplost’ door te hoesten, of uitslag te krijgen(???), of een loopneus, daar klopt niets van. Hoesten is inderdaad een heel klein onderdeel van de bescherming van je lichaam, maar alleen met hoesten zal je een ziekteverwekker nooit gaan verslaan. Kleine bloedvaatjes zitten overal in je lichaam, dus ook in je keel en in je neus. Je lichaam kan een ziekteverwekker níet bestrijden, zonder dat het een immuunreactie aangaat met witte bloedcellen, en dit gebeurt in de bloedbaan. De ziekteverwekker die ‘in de keel’ zit, wordt gewoon door de cellen heen, opgenomen in het bloed, waar de immuunreactie begint. Volgens jou verhaal, dat het lichaam ‘hoest’ en een ‘loopneus’ krijgt, kan een kind nooit immuun worden na het doormaken van een ziekte, dat heeft namelijk niets met een loopneus te maken en alles met de antistoffen die je gaat aanmaken in het bloed. Daarnaast is uitslag géén teken van ‘de ziekte die eruit wil’, maar is een rode, gezwollen huid een teken van infectie.

  Hier een link voor de basics over immuniteit: http://www.biologielessen.nl/afweer/immuniteit

 • Wat mooi om te lezen. Goed om te lezen hoe jullie besloten hebben (na je er goed in verdiept te hebben) om jullie kind niet te vaccineren. En zoals je aangeeft iedereen zijn keuze. Maar ik vind het, net als jij, belangrijk dat mensen weten dat ze een keuze hebben. Een keuze om te vaccineren, een keuze om deels te vaccineren, een keuze om niet te vaccineren. Zoals jij het aangeeft merk ik ook dat mensen soms fel reageren als ik zeg dat ons zoontje niet gevaccineerd is. En wat ik vooral erg vind zijn de uitspraken: ik laat mijn kind niet bij ongevaccineerde kinderen. Waarom niet!?

  Maar iedereen zijn keuze en laat iedereen in zijn waarde, dat is iets wat belangrijk is.
  Bedankt voor het delen van jouw verhaal, mooi om te lezen.

  • Hai Jessica, dank voor je reactie! Het gaat inderdaad om de bewustwording.
   En dat onze kinderen niet bij ‘andere’ kinderen in de buurt mogen komen, spreekt toch boekdelen? Als zij er zo zeker van waren geweest dat de vaccins werken, was er toch geen enkel probleem?

 • Melanie,
  Ben echt zo trots. Je hebt dit zo mooi en duidelijk geschreven. Het is en blijft een lastige keuze. Maar mijn ervaring is dat hoe meer ik erover lees, en verdiep hoe zekerder ik ben. Ook door mijn ervaring met het werken met jonge kinderen, zie ik zeker een verandering kwa gezondheid in vergelijking met 10/ 15 jaar geleden. Ik vind dat de baby’s van nu veel te vroeg worden opgeroepen voor hun eerste vaccinaties. En er veel te veel krijgen. En ik moet al helemaal niet aan de gevolgen denken van de gevaccineerde zwangeren..
  Doodeng.
  Het belangrijkste wat ik mijn omgeving mee wil geven is dat moeders èn vaders weten dat zij een keuze hebben, en dat er meer info te vinden is. Welke keus je daarna maakt is de goede. En dat als je kind ook maar een snotneus heeft je de mogelijkheid hebt om het uit te stellen. Het lichaam is al met iets bezig, en krijgt daar bovenop nog de vaccinaties te verwerken. Je moet zoals jij zelf ook gemerkt hebt heel stevig in je schoenen staan om deze beslissing te nemen.
  Mijn kinderen groeien vaccin vrij op! En dat is een heel weloverwogen en bewuste keuze.

 • Mijn dochtertje is nu 13 maanden en is tot nu toe altijd gevaccineerd, ook al heb ik vanaf het begin mijn twijfels. Nu twijfelen we over de BMR, geloof het of niet.. maar mijn neefje is totaal anders geworden na de BMR. Hij is autistisch..
  Kan iemand goede en betrouwbare sites doorgeven waar ik me in kan lezen over vaccinaties? Voor én tegens?

  • Misschien is nvkp.nl iets voor je om op te kijken?
   Zolang er twijfels zijn zou ik sowieso uitstellen.
   Het kost tijd om je in te lezen.. lees boeken (bijv VaccinVrij van Door Frankema of Vaccinaties doorgeprikt)
   Of bekijk de lezing van Dr. Hans Moolenburgh op YouTube, lang verhaal maar zeker de moeite waard om de ervaringen van deze huisarts aan te horen.
   Ook zijn er regelmatig lezingen over dit onderwerp.
   Succes!

   • Birgit, ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar het moeilijke van autisme is toch dat het een ziektebeeld blijft. Het is lastig om te zeggen dat een kind die de zelfde kenmerken van autisme vertoont, geen autisme heeft ‘omdat het niet genetisch bepaald is’. Er word ook zeker niet bij elk persoon die gediagnosticeerd met autisme is gekeken naar het DNA, of ‘autisme-gen’. Er zijn zoveel vormen en gradaties. Dus uiteindelijk, als je echt kritisch kijkt, zijn er heel veel mensen die autisme zouden hebben, maar eigenlijk geen autisme hebben omdat het niet in hun DNA zit. Maar ze hebben wél de zelfde kenmerken. Toch word het autisme genoemd. En daar ligt eigenlijk de ‘fout’. Dat ligt niet aan de mensen die kinderen hebben met vaccinatieschade wat lijkt op autisme. Dus uiteindelijk heb je gelijk, genetisch-bepaalde-autisme kan niet komen van vaccinaties. Maar het niet-genetisch-bepaalde-autisme, kán dat dus zeker wel door vaccinaties komen.

   • Waarom denk je dat, Birgit? Denk je dat autisme maar één oorzaak kan hebben? Of dat er maar één vorm van autisme is? Het zoontje van mijn zus was ‘anders’ bij de geboorte, het is niet waarschijnlijk dat vaccinaties op hem van invloed geweest zijn. Maar wil dat dan zeggen dat bij andere kinderen, die bij geboorte en in de eerste 14 maanden gezond waren en zich normaal ontwikkelden, vaccinaties niet iets getriggerd kunnen hebben? Hoe normaal is het dat een kind zijn eerste woordjes al gesproken heeft, zijn eerste stapjes gezet, en dat dat alles wegvalt soms al op de dag na vaccinatie? Hoe wetenschappelijk is het om te zeggen dat dat niet kan? Wetenschap is zeggen: we gaan het onderzoeken zodat we vaccins veilig kunnen toedienen. Politiek is zeggen: we gaan door en we onderzoeken niets, want kosteneffectief is het niet interessant. Wist je dat ouders die melding maken van bijwerkingen na vaccinatie, nooit meer iets horen van het onderzoek, als dat al plaats vond?

 • Respect voor jullie keuze om niet te vaccineren en om hier zo open over te vertellen! Ikzelf ben een moeder met kinderen die helaas allemaal gevaccineerd zijn, ook weer omdat ik niet beter wist. Hoorde er gewoon bij.

  Ik ben me verder gaan verdiepen in de materie en in de zorg in het algemeen na problemen bij de oudste die ernstige rugklachten kreeg, pijn had, niet kon slapen, depressief werd, flauw viel en zwart voor de ogen werd.. En de HPV vaccinaties had gehad.

  Ze heeft een scoliose, maar volgens de kinderarts konden daar de klachten niet door komen. De opmerkingen en vragen over vaccinaties en dan met name HPV werden weggelachen. Maar dat mijn oudste een probleem had, daar was hij het wel mee eens… en heeft doorverwezen. Moest maar gaan praten met een psycholoog om de pijn een plek te geven. Vreselijke tijd.

  De scoliose en daarnaast de allergieen, concentratieproblemen, oogproblemen bij al onze kinderen kunnen een gevolg zijn van o.a. vaccineren. Maar met je vragen kun je niet bij de gewone zorg terecht. Gekke is, wij zijn verder gaan zoeken en behandelen in de alternatieve zorg. Mesoloog, orthomanuele therapeut, wij zijn geen heilzoekers in de alternatieve hoek… maar wat denk je: ontstoren aluminium in het lichaam van ons allemaal (BMR) heeft merkbaar resultaat gehad (mesoloog). Met supplementen, een aantal kuren en het aanpassen van mijn dieet ben ik zelf grotendeels van migraine en allergieen (vooral heel erge hooikoorts) afgekomen, en na een aantal behandelingen voor de rug (orthomanuele therapeut), met zichtbaar resultaat, functioneert de ruggewervel van onze oudste, ze kan alles weer! Ook met de concentratie van de kinderen gaat beter.

  Mijn ervaring intussen is, dat de huidige zorg niet gericht is op de patient en zijn/haar verhaal. Belangen liggen ergens anders (verkopen medicijnen/zorg? kostenbesparing?) en ze weten veel ook niet, kritische vragen worden niet beantwoord. Standaard protocollen? Onwetendheid? Zeg het maar… er wordt van alles geroepen, maar de kwakzalverij die ik tegengekomen ben, was toch voornamelijk in de reguliere zorg!

  Mijn conclusie is nu dat ik zelf moet zoeken, en niet in de voor de hand liggende hoek. En wat ik al tegengekomen ben… ik had, met wat ik nu weet en ervaren heb zeker niet gekozen voor het volgen van het vaccinatie-programma!

  Nogmaals respect voor al diegenen die hun keuzes gemaakt hebben nadat ze kennis hierover opgedaan hebben, ongeacht of dit wel of niet vaccineren inhoud. We weten geen van allen wat we in ons leven op ons pad tegenkomen! Maar vertrouwen op iemand in de zorg, omdat zij het zus of zo ergens geleerd hebben, is niet iets wat ik nu nog zomaar doe.

  • Hallo Marjan, bedankt voor je reactie! Ontzettend naar dat je dat mee moet maken!
   Ik merk het sinds dat ik gestart ben met bioresonantie, hoeveel last ik had van alle troep die in je lichaam zit. Beetje bij beetje worden gelukkig steeds meer mensen bewust.

 • Mooi om te lezen en goed dat je, je er in verdiept hebt.
  Hier gestopt met vaccineren na vaccinatie schade bij de jongste. Wanneer je dat mee maakt dan ga je, je er wel in verdiepen! Helaas toen pas, maar ik weet zeker dat er hier nooit meer een vaccinatie in komt!! En gelukkig zijn er artsen die het toegeven en volledig achter mij stonden toen ik stopte!! (huisarts en cb arts)
  Een ieder moet doen waar die zich goed bij voelt, maar men moet ook weten dat er een keuze is!!

 • Ik lees mee en wat mij stoort is dat er over mensen die niet vaccineren wordt gezegd dat zij zich hebben verdiept, zij zouden meer bewust zijn en zelfs ‘hoog opgeleid’. Alsof mensen die er bewust wel voor kiezen zich niet verdiepen?? Laag opgeleid zijn??

 • Allereerst ontzettend veel respect dat je hier een blog over hebt geschreven! Dit is echt een onderwerp waar altijd zoveel verschillende reacties op komen. Ik ben nog geen mama, maar als ik ooit mama mag worden, zal ik hier zeker eens naar gaan kijken. Je zou inderdaad zeggen dat vaccinaties niet op de markt zijn als ze niet goed zijn, maar je spuit eigenlijk een ziekte in een gezond kindje…. Lieve Melanie, bedankt voor je openhartige blog, ik ga me er zeker eens in verdiepen! Ik vind jou/jullie keuze super dapper en wens jullie (wat ongetwijfeld gaat lukken, zonder vaccinaties) alle gezondheid toe, en dat jullie kleine man maar heeeeeeel graag en gezond mag blijven.

 • Hmmm – hier moet ik even opletten wat ik schrijf….

  Want oké, respect voor ieders mening en ieder moet doen wat hij/zij het beste vindt en nog van dat ….

  Maar komaan mensen, denken dat autisme iets is wat voortkomt uit een vaccinatie?
  Dus dyslexie, dyscalclie, NLD en alle andere ‘stoornissen’ zouden dat dan misschien ook wel zijn?
  Als je deze denkwijze doortrekt ga je me straks nog vertellen dat homoseksualiteit ook zoiets is?

  Een kind met autisme wordt zo geboren – punt!

  Wat ik me wel kan voorstellen dat je iet ‘echt’ iets merkt aan een kleine baby en dat als hij dan een vaccinatie krijgt hij voor het eerst gaat reageren zoals een kind met autisme reageert…. En ja dat kan even schrikken zijn!

  http://www.autisme.nl/autisme-nieuws/september-2015/standpunt-nva-autisme-wordt-niet-veroorzaakt-door-vaccinaties.aspx

  • Zoals bepaalde drugs processen in een lichaam in gang kunnen zetten, denk aan xtc en wiet, of hormonen (in de pubertijd) en iemand met aanleg voor bepaalde geestesziekte dan symptomen kunnen ontwikkelen, zo kunnen ook de hulpstoffen in de vaccinaties de informatie-overdracht (prikkels) verstoren en processen die al dan niet in aanleg aanwezig waren, op gang brengen. Ook bepaalde ziektes kunnen processen in gang zetten, maar we moeten niet onderschatten wat drugs/medicijnen/vaccinaties kunnen veroorzaken. Dat vaccinaties niets doen, daar ben ik het niet mee eens, en niemand is dat, want dan werden ze niet gegeven (bedoeling is toch dat het imuunsysteem een reactie geeft). Dat vaccinaties soms (en ik ben bang dat dat veel meer is dan wordt toegegeven) ook een andere, niet gewenste reacties teweeg brengen, daar ben ik, ook door eigen ervaring , van overtuigd.

   Het lijkt me wel dat de een gevoeliger is voor bepaalde prikkels/allergieen etc, maar je zult die persoon maar zijn (of je kind).

   Er wordt steeds meer ontdekt over de werking van ons imuunsysteem en de processen binnen ons lichaam. En steeds meer informatie brengt feiten aan het licht waarbij te bewijzen is dat veel van wat we van vaccinaties verwachten meer een wens is, dan dat het precies doet wat wetenschappers bedacht hadden…

   Hier ervaring met verstoorde prikkels/informatie-overdracht door aluminium-belasting (BMR). Aluminium is een toxine/hersengif, en wordt na vaacinatie door een babylichaam, o.a. in het vet van de hersenen opgeslagen.

   Hier zijn wij na informatie ingewonnen te hebben begonnen met zoeken naar een eventuele oplossing. Als dan na ontstoren de concentratie verbeterd is, dan weet je dat er wat in de weg gezeten heeft… En dan waren de gevolgen bij ons nog maar vrij eenvoudig (lastig, dat wel). Er zijn er die veel harder geraakt worden door ongewenste rotzooi in js systeem.

  • Hallo beste allemaal,
   ook ik wist niets van vaccinaties toen mijn zoon (’89) geboren werd, helaas ook hij is er niet beter van geworden. In 1972 was 1-50.000 gediagnostiseerd met ADHD of een aanverwante aandoening terwijl dit in 2013 1-50 is. Tsja ik weet het ook niet, maar houdt een open mind en bekijk het van alle kanten. Mijn boodschap think twice als het om vaccinaties gaat, zeker bij baby’s!!

 • Ook ik kan het niet laten om te reageren… natuurlijk heb ik respect voor je, want jij doet dit om je kind te beschermen. Zo is jouw gevoel. En ik snap het ook, want sommige verhalen of boeken kunnen heel overtuigend werken. Maar zijn ze ook gebaseerd op waarheid? De ‘feiten’ waar je het over hebt zijn veelal geen feiten maar aannames. Feit is dat vaccins je kind beschermen tegen dodelijke ziektes. De kans dat je kind iets krijgt van een vaccin is velen malen kleiner dan dat je kind overlijdt aan de ziektes waarvoor je hem (bewust) niet beschermt. Heb je enig idee wat er zou gebeuren als meer mensen zouden stoppen met vaccineren? Pas dan zouden veel, heel veel kinderen overlijden. We weten het, omdat dit vroeger zo was, toen er nog geen vaccins waren. We zouden terug in de tijd gaan.
  Dat je nergens heen kan voor registreren van bijwerkingen is niet waar. Het Lareb registreert ze.
  Ik zou je willen zeggen: geloof niet blindelings in meningen en aannames van anderen die beren op de weg zien die er niet zijn, maar lees je in op de bewezen feiten. Je zou je kind pas echt beschermen als je je zou bedenken…

 • okay ik ga ook reageren.
  Ik ben namelijk in mijn directe familie (mijn achterneefje) en mijn petekindje en zo nog meer kinderen verloren door het niet vaccineren
  Ik heb van dichtbij meegemaakt dat ik familie en bekende verloren ben aan de dood omdat ze niet gevaccineerd waren.
  Autisme is inderdaad een aangeboren hersenafwijking die vaak ook nog eens erfelijk is.
  Zowel mensen die gevaccineerd worden als niet gevaccineerde mensen kunnen autisme krijgen
  Vanaf ongeveer 9maanden kan een diagnose worden vastgesteld. Vanaf 18maanden bestaat er een vragenlijst waarbij het wat duidelijker gemaakt worden..

  De wetenschapper die de hypothese van een verband tussen autisme en vaccinaties in 1998 gelanceerd heeft, dr. Andrew Wakefield, is ondertussen veroordeeld voor belangenvermenging bij het uitvoeren van zijn onderzoek en in 2004 trokken 10 van de 13 auteurs van het artikel dat ze met Wakefield schreven over autisme en vaccinaties hun suggestie over een mogelijk verband terug.

 • Ik denk dat het goed is om kritisch te zijn en niet zomaar aan te nemen wat de meute als gesneden koek accepteert. Ook wij geven onze kinderen NIET ALLE vaccinaties. We maken een afweging van risico’s en kiezen, met ons gezond verstand, maar wel als leek. Ik hoop daarbij maar dat het de juiste keuze is. Ik vind het wel een lastig punt!

 • Mooi geschreven Mèlanie.
  Wij kozen bewust voor vaccinaties, hebben ons ingelezen, maar ik begrijp ook goed waarom jij en anderen er bewust niet voor kiezen.

  Moet wel zeggen dat ik het echt absurd vind hoe fel sommige mensen op elkaar reageren. Het maakt toch niet uit dat je niet dezelfde keus maakt? Zolang een ieder maar doet wat hij het beste vindt voor zijn kindjes.

  Overigens, ook ik ben van mening dat autisme niet komt door vaccinatie. En ik heb echt onderzoek gedaan, voor ik onder dezelfde steen als Birgit word geschoven (overigens wel gezellig!), maar de bewijzen nooit gevonden.

  Los hiervan ben ik dan weer niet van plan die laatste prik te laten toedienen bij mijn dochter, omdat ik -net als Nicole- vind dat hier te weinig over bekend is. Denk dat het als ouders heel verstandig is om kritisch te blijven, wat je ook uiteindelijk kiest.

 • Melanie van D. says:

  En dit is waarom vaccinaties verplicht zouden moeten zijn. Sommige ouders weten blijkbaar niet hoe ze hun kinderen moeten opvoeden. Onacceptabel.

   • Melanie van D. says:

    Dat respect kan ik helaas niet opbrengen wanneer je tegen al het gezonde verstand in de gezondheid van je kind doelbewust in gevaar brengt.

    • Gezond verstand betekent in dit geval met een open en ontvankelijke geest, dus zonder vooringenomenheid, op onderzoek durven gaan. Heb jij dat ook gedaan…?

  • Hallo Melanie van D., wat onacceptabel is, is jouw belerende en rigide houding. Is het nooit bij je opgekomen dat je zelf misschien wel de verkeerde opvattingen hebt, puur en alleen omdat die je zo geleerd zijn, omdat je bepaalde instanties ‘blind’ vertrouwt en dus napraat? Heb je je ooit wel eens verdiept in waarom mensen niet vaccineren? Het lijkt mij duidelijk van niet. Of je hebt zodanig behept met cognitieve dissonantie, dat je behendig alle tegenargumenten m.b.t. vaccinatie wegwuift en terzijde schuift.
   Ik verwacht het niet echt van je, maar als je ruimdenkend genoeg bent, kan ik je aanbevelen zoiets als dit eens te lezen: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/vaccineert-u-mijn-kind-teken-dan-ook-hier-even/.
   En stap hoe dan ook af van de aanmatigende houding dat je denkt ‘het allemaal wel te weten’, want laat me je dit zeggen: dat is simpelweg niet zo. Sterkte. Zet ‘m op!

 • Ach het is niet zo dat wij ons kind doelbewust inspuiten met chemische troep, vergif en ziektekiemen van een virus waar hij zelf prima van kan genezen.
  Nogmaals, ieder zijn mening. Ik heb respect voor je keuze, maar niet voor de manier waarop je omgaat met iemand die een andere keuze maakt. Alsof ik moedwillig mijn kind kwaad zou doen, reken maar van niet.

 • Toevallig kende ik het artikel al ;)
  Ik snap dat het heel lastig om om te gaan met iemand die bewust na inlezing heeft gekozen voor vaccinatie.
  Is misschien ook nieuw voor je ;)
  Het is niet “erg makkelijk” het is gewoon een voldongen feit dat deze kinderen waren blijven leven indien zij gevaccineerd waren.

  Verder is vooral mijn ervaring dat niet vaxers dit soort verhalen juist als “incidenten” en broodje aap verhalen af doen.

  Ik ken de verhalen namelijk wel.
  En ken ook persoonlijke mensen in mijn omgeving waarbij dit gebeurt is, vaak als dit gebeurde, kwamen ze er naderhand achter dat een kind al iets onder de leden had. Terwijl ik gewoon weet bij de kinderen in mijn omgeving dat dit absoluut niet het geval was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.