Van rommelhok naar werkkamer

Het is inmiddels bijna 5 jaar geleden dat we dit schattige jaren 30 huisje kochten en nog steeds moet er een hoop aan de woning gebeuren, maar we wonen hier met plezier en we kunnen ervan maken wat we zelf willen. Dit weekend hebben we een kamer, of beter gezegd volgepropt rommelhok, aangepakt met behulp van Kwantum en daar een werkkamer van gemaakt zodat ik mijzelf af en toe lekker kan terugtrekken en volledig kan focussen op wat ik schrijf. Tijd om van rommelhok naar werkkamer te gaan

Van rommelhok naar werkkamer

Mijn ouders zijn een dagje langs geweest om ons te komen helpen, mijn vader en manlief zijn bezig gegaan met de afwerking van het nieuwe kunststof kozijn en ik en mijn moeder zijn bezig gegaan met behangen. Na een lange dag hadden we echt een super resultaat neergezet, helemaal het behangen was een drama, want de muren zijn hier echt ontzettend krom haha. De dag erna ben ik los gegaan met verf. In plaats van de gebruikelijke wit en grijs tinten die wij in de rest van onze woning hebben, wilde ik dit keer voor een andere kleur gaan. Van de Kwantum ontving twee potten verf in twee verschillende tinten blauw om mee aan de slag te gaan. De kleuren heb ik zelf uitgezocht en ik ben gegaan voor Vintage Blue en Frosted BlueBlauwe muren creëren rust en creativiteit en dit leek mij een goed uitgangspunt voor een werkkamer waar ik mijn blogjes type. Daarnaast koos ik voor beide potten 2,5 liter. De reden hiervan is omdat ik normaal gesproken vaak met minder vierkante meters uitkom dan aangegeven wordt op de pot en omdat een verf niet altijd perse dekkend is, terwijl dit misschien wel wordt aangegeven op de pot.

Foto’s van het rommelhok:

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

Stappenplan muren en vlakken schilderen

De verf is van het merk Ashford & Sons en het is een afwasbare en dekkende verf voor muren, plafonds en meubels. De inhoud van 2,5 liter zou goed moeten zijn voor 20 m2. Een blik van 2,5 liter kost €20,- en dat vind ik echt een koopje voor een matte krijtverf. Ik wilde 2 muren in de kamer graag Vintage Blue maken en een vlak met de Frosted Blue, daarnaast wilde ik ook 2 deurtjes van mijn IKEA kast ermee verven, dus aan de slag dan maar:

Stap 1: 

Maak altijd eerst de ruimte stof vrij en leeg. Zo kun je het makkelijkst werken. Schroef stopcontacten eraf en plak de kozijnen af met schilderstape.

Stap 2:

Roer de verf goed door. Schuur je kwast om loszittende haartjes ertussen uit de te vissen en begin dan met verven. Je kunt de verf natuurlijk eerst overgieten in een kleinere pot, maar ik werk met kanten gewoon vanuit de pot. Ik verf altijd eerst alle hoekjes en de stukjes bij het stopcontact etc. en daarna kleur ik de rest in met een roller.

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

Stap 3:

Nadat ik alle muren heb geschilderd en gewit begin ik met het aftekenen van het vlak wat ik wil creëren met de Frosted Blue. Hiervoor gebruik ik

 • een potlood,
 • een waterpas
 • en omdat mijn afplak tape op is, gebruik ik washi tape.

Ik kies ervoor om een vlak te maken van 60 cm hoog, die doorloopt op 3 muren om zo een rustig geheel te krijgen. Het vlak zit op ooghoogte zodat ik er later nog lijsten in kan hangen.

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

Stap 4:

Nadat je het vlak hebt afgetekend en ervoor hebt gezorgd dat deze waterpas is, begin je met het afplakken. Ik had dus geen afplak tape meer dus ik heb washi tape gebruikt. Prima om mee te werken

van rommelhok naar werkkamer

Stap 5: 

Nu kun je beginnen met schilderen. Ook hier begin ik eerst met de randen zodat ik later het geheel kan gaan inkleuren. Ik had ervoor kunnen kiezen om een roller te gebruiken, maar omdat het niet zo’n heel groot vlak is, kleur ik het verder in met de kwast.

Stap 6:

Wanneer je klaar bent met schilderen haal je de tape weg en voilà, zie daar een super strak vlak waar je diverse soorten lijsten in kunt hangen en ook in verschillende hoogtes zonder dat het druk wordt.

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

Stap 7: 

Reinig je verf spullen en laat de kamer goed luchten!

Mijn ervaring met Ashford & Sons verf?

Ik moet zeggen, ik ben helemaal verliefd op de kleur Vintage Blue en omdat de ver ontzettend goed dekkend is, kon ik na afloop zelfs nog 1,5 wand op Leia’s kamer ermee verven. Een wand die eerder olifantengrijs was, pakt de kleur prachtig op en dekt in één keer! De Frosted Blue is ook een prachtige kleur, die zelfs wel een beetje op de vintage blue lijkt, de kleuren passen echt perfect bij elkaar. De deurtjes van mijn Ikea expedit kast zijn ook super goed gelukt en door de kleur verandering past de kast nu heel mooi bij de rest van de ruimte. Ik heb de deurtjes overigens niet voorbehandeld, alleen goed schoongemaakt met Saint Marc en natuurlijk even de knopjes eraf geschroefd.

van rommelhok naar werkkamer

Voordelen van de verf:

 • Dekt in één keer. Ook wanneer je over donkere kleuren heen schildert.
 • Geen voorbehandeling nodig
 • Sneldrogend (mijn muren waren binnen 2 uur al behoorlijk droog)
 • Mooie matte krijt Finish
 • Afwasbaar, hoe handig met kleine vieze kinderhandjes!!!
 • Veelzijdig te gebruiken, op muren, meubels etc.
 • Lage prijs voor een heel goede kwaliteit.

De verf is ook te verkrijgen in

 • 250 ml = plusminus 2 m2 en kost €4,-
 • 1 liter = plusminus 8 m2 en kost €10,-

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

van rommelhok naar werkkamer

Wil je dus iets aan de interieur doen terwijl je misschien maar een laag budget hebt? Dan raad ik je absoluut deze verf aan. Natuurlijk zijn wij nog niet volledig klaar met de werkkamer, het afgetimmerde gedeelde bij het raam moet nog mooi afgewerkt worden. Zo moeten bijvoorbeeld de gaatjes nog gedicht worden, er moet nog worden behangen en het deurkozijn en de deur moeten nog geschilderd worden, de plinten moeten nog gelegd worden en natuurlijk moet er nog een leuke lamp komen te hangen en raamdecoratie. Maar project van rommelhok naar werkkamer is dankzij de prachtige kleur van Kwantum absoluut gelukt!

Eindoordeel

Ik geef de verf 5 sterren omdat de dekking echt fantastisch is.De kleuren komen ontzettend mooi uit en dat al na 1x verven!

Dekkingskracht:
De dekking van deze verf is werkelijk fantastisch. Waar je normaliter een donkere muur moet voorbehandelen met bijvoorbeeld een voorstrijk, is dat met de verf van Ashford & Sons totaal niet nodig.

Prijs/kwaliteitsverhouding:
Ik vind de prijs kwaliteitsverhouding ontzettend goed, een pot van 2,5 liter kost je €20,- en dankzij de goede dekkingskracht kon ik naast mijn werkkamer, ook nog een muur op mijn dochters kamer ermee verven!

Voor welke klus zou jij deze krijtverf gebruiken?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf/merk

9 thoughts on “Van rommelhok naar werkkamer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.