Persoonlijk | Veranderen van baan?

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging op het gebied van werk. Het einde van mijn contract komt langzaam dichterbij en aangezien ik moet veranderen van baan ben ik ook druk aan het solliciteren.

Veranderen van baan?

Ja het kwam wel als een klap. Ik had het erg naar mijn zin op mijn werk en ik lag ook goed in de groep bij de collega’s. Maar helaas staat mijn naam niet op de gevel en is de beslissing niet aan mij. Na heel wat overuren wordt het nu tijd voor mij om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wellicht ook wel goed. Want ondanks dat ik hier op mijn plek zit, werk ik wel veel meer uren dan ik liever zou willen en is er geen plek voor ontwikkeling en doorgroei mogelijkheden. Dat wordt dan wel lastig voor iemand die ambitieus is ingesteld.

Nu ben ik een managementassistente, met een takenpakket uitgebreid naar online marketing en social media specialist. Alleen voor dat laatste heb ik geen papieren en eerlijk gezegd vind ik het best wel eng om zonder papieren op een dergelijke functie te solliciteren. Ik ben namelijk geen expert, maar dankzij mijn blog weet ik toch wel een beetje van hoe en wat en dankzij mijn huidige werk ervaring net zo.

Een creatief CV

Gewoon dus de stap nemen. Nee heb je allang, dus een ja kun je altijd nog krijgen. Het eerste wat ik heb gedaan is in elk geval mijn CV flink updaten met daarbij een mooie make-over. Want een saai opgesomd CV willen we tegenwoordig niet meer. Dat springt er niet uit dus gaan we voor een creatief CV.

Blijven ontwikkelen

Daarna begin je met het afstruinen van uitzendbureau’s. Zo krijg je bij Brunel Nederland, wanneer je in een sales- of staf functie start, de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door het volgen van een serie trainingen. Ik ben een persoon die zich altijd graag blijft ontwikkelen, zowel mentaal als praktijkgericht.

Het veranderen van baan vind ik eng, nieuw en een uitdaging. Het wordt weer tijd om een sollicitatie outfit bij elkaar te scoren en mezelf weer op de kaart te zetten op professioneel gebied. Mocht jij dit toevallig lezen en denken hey, wat een sprankelende dame, die kunnen wij wel gebruiken in ons team? Mailen mag hoor haha!

Zou jij veranderen van baan? Hoe sta je hier tegenover en hoe ga je ermee om?

9 thoughts on “Persoonlijk | Veranderen van baan?

  • Wat jammer dat je contract afloopt! Maar wellicht het moment om een mooie stap te maken. Ik ben eerder dit jaar in het diepe gesprongen was een leerzame tijd en ik kwam er stukje bij beetje achter wat echt goed bij me past. Op het moment dat het kwartje viel kwam de perfecte baan op mijn pad!

    Een mooi cv is al een hele goede eerste stap, netwerken is de volgende en dat kun je volgens mij prima! Succes en laat me weten als ik je ergens nee kan helpen! X

  • Hi Cassandra,
    Zolang je je hart volgt komt het helemaal goed! En juist omdat je dan je hart volgt is het extra eng! Ik wens je veel succes want als marcom specialist, en mijn vriendenkring werkt ook bijna allemaal in deze sector, weet ik hoe lastig het is een baan te vinden. Super goed een creatief cv, misschien is een video ook nog een idee (aangezien social media ook uit video en beeld bestaat) of maak je cv op in de vorm van social media posts. Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.