Binnenkort verloven? Kies voor een verlovingsringen set!

Wil je jouw vriendin een huwelijksaanzoek doen? Dan moet je de nodige voorbereidingen treffen. Het belangrijkste is een verlovingsring kopen. Met zo’n ring kan jouw geliefde namelijk aan iedereen laten zien dat jullie verloofd zijn. De meeste mannen kopen alleen een ring voor hun partner. Toch zien we de laatste jaren steeds vaker dat mannen een ring voor zowel zichzelf als voor hun partner kopen. Op zich valt hier iets voor te zeggen, want jullie zijn immers samen verloofd. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Dan kun je voor jullie allebei een eigen ring kopen. Een verlovingsring set behoort ook tot de mogelijkheden. Ik vertel je in deze post alles wat je moet weten over zo’n set met ringen.

Wat is een verlovingsringen set? Twee dezelfde soort ringen

Van vroeger uit is het gebruikelijk dat de man een verlovingsring koopt voor de vrouw als hij haar ten huwelijk vraagt. Veel Nederlanders houden ook nu nog vast aan deze traditie. Daarom kopen de meeste mannen eigenlijk alleen een ring voor hun partner als zij een aanzoek willen doen. Desondanks zijn er ook steeds meer mannen die niet alleen een ring voor hun partner kopen, maar ook voor zichzelf. Dit is een trend die over is komen waaien uit Groot-Brittannië, waar dit al sinds jaar en dag tot de traditie behoort.

Wil je een ring voor zowel je partner als jezelf kopen? Dan kun je voor een verlovingsringen set kiezen. Zo’n set bestaat doorgaans uit twee dezelfde soort ringen. Qua ontwerp zijn ze hetzelfde, maar qua uitstraling kunnen ze van elkaar verschillen. Zo kan de ring voor de man bijvoorbeeld een andere kleur hebben dan de ring voor de vrouw. Niet iedere man vindt het namelijk mooi om met een (rosé)gouden ring om zijn vinger rond te lopen.

Gelukkig hoeft dit ook niet, want tegenwoordig heb je behoorlijk wat te kiezen op het gebied van een verlovingsringen set.

verlovingsringen set zilver

Lees ook: 5 redenen waarom we sieraden dragen

Met of zonder steen

Verlovingsringen zijn er vandaag de dag in allerlei verschillende kleuren. Vroeger koos men vaak voor een zilveren of een gouden ring, maar andere kleuren worden nu ook veel gekozen. Een roségouden verlovingsring is hier een goed voorbeeld van. Kies je voor een verlovingsring set? Denk dan niet dat je alleen voor een kleur hoeft te kiezen. Nee, want je moet ook bepalen of je een ring met of zonder steen wilt. Veel vrouwen vinden een ring met edelsteen mooi. Dit komt doordat de ring een luxe uitstraling krijgt door de steen.

Evenals voor de kleur van de ring heb je ook op het gebied van stenen veel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld voor een verlovingsring met diamant kiezen. Hier scoor je ongetwijfeld punten mee. Probleem is alleen dat een ring met diamant nogal prijzig is. Gelukkig kun je ook voor een verlovingsring met saffier of een andere edelsteen kiezen.

Lees ook: 3 sieraden trends die jouw look naar een hoger niveau tillen

Wel of geen verlovingsring set kopen?

Niet iedere man vindt het prettig om en ring te dragen. Geldt dit ook voor jou? Voel je dan vooral niet verplicht om een verlovingsring set te kopen. Het is misschien mooi dat jij en je partner allebei een ring dragen, maar doe het vooral niet omdat het moet. Nee, je moet jezelf er ook prettig bij voelen.

Is dit niet het geval? Koop dan alleen een verlovingsring voor je vriendin. Je hebt in dat geval wat meer te besteden, want je hoeft maar één ring te kopen. Hierdoor kun je misschien wel de perfecte verlovingsring kopen en dat kan ongetwijfeld de goedkeuring van jouw vriendin verdragen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.