Een dekbedovertrek kopen? Dit is waar je op moet letten

De meeste mensen doen jaren met dezelfde dekbedovertrek. Toch ontkom je er niet aan zo nu en dan een nieuwe te kopen. Omdat je de hoes regelmatig wast, gaat deze op den duur slijten. De stof wordt steeds dunner, waardoor de warmte makkelijker door de dekbedhoes trekt. Ook is de kans op scheuren een stuk groter als de stof versleten is. Is jouw dekbedovertrek aan vervanging toe? Wacht dan vooral niet te lang met een nieuwe dekbedovertrek kopen. Helaas is het kopen van een nieuw overtrek makkelijker gezegd dan gedaan. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod. Om jou een handje te helpen, vertel ik je in deze post waar je op moet letten bij het kopen van een dekbedovertrek.

Materiaal

Voor het produceren van dekbedhoezen worden verschillende materialen gebruikt. Zo slapen veel mensen bijvoorbeeld onder een overtrek van katoen. Dit komt vooral doordat dit materiaal meerdere goede eigenschappen heeft. Katoen is ademend en sterk vochtregulerend, voelt zacht aan en vormt zich soepel naar jouw lichaam. Daarbij komt dat het een stevig materiaal is.

Ondanks dat veel Nederlanders onder een dekbedovertrek van katoen slapen, vindt niet iedereen dit prettig. Geldt dit ook voor jou? Koop dan een linnen dekbedovertrek. Linnen is – net als katoen – een natuurlijk materiaal. Het wordt namelijk gewonnen uit vlas. Toch is linnen een stuk sterker dan katoen. Kies je voor een linnen dekbedovertrek? Dan heb je hier langer plezier van. Je slaapt overigens ook heerlijk onder een overtrek van dit materiaal. Linnen is namelijk erg ademend en warmte regulerend. Dit maakt dat deze dekbedhoes niet alleen geschikt is voor de winter, maar ook voor de zomer. Linnen is van nature een zacht materiaal en wordt alleen nog maar zachter naar mate je het wast.

Lees ook: alles wat je wilt weten over het kopen van een kinderdekbed.

Prijs

Een nieuw dekbedovertrek brengt kosten met zich mee. Hierdoor sta je mogelijk niet te trappelen om er eentje te kopen. Toch hoeft een dekbedovertrek jou niet bijzonder veel te kosten. Nee, want je kunt tegenwoordig ook goedkopere dekbedhoezen kopen. Op het eerste oog lijkt een zo’n overtrek wellicht ideaal. Je voelt de aankoop immers minder in jouw portemonnee dan een duur dekbedovertrek. Wanneer we naar de lange termijn kijken, is een goedkoop dekbedovertrek toch geen goede keuze. Doordat een goedkoop overtrek van mindere kwaliteit is, moet je deze eerder vervangen.

Naast de mindere kwaliteit kan een goedkoop overtrek jouw nachtrust ook negatief beïnvloeden. Hoe dit komt? Doordat de stof die gebruikt wordt bij de productie van het overtrek niet van de beste kwaliteit is. Zo houdt een goedkopere overtrek vaak minder goed warmte vast. Hierdoor kun je ’s nachts op de tocht liggen. Ook is de vochtregulatie beduidend minder. Transpiratievocht zal minder goed worden opgenomen, en dat komt jouw nachtrust niet ten goede.

Waar koop je jouw dekbedovertrek?

Je kunt tegenwoordig op talloze plekken terecht voor een nieuw dekbedovertrek. Zo kun je onder meer bij een woonwinkel langsgaan. Toch hoef je de deur niet uit voor een nieuw overtrek. Nee, want bij Smulderstextiel.nl kun je deze namelijk ook online kopen. Het assortiment is hier vaak een stuk groter dan in een fysieke winkel. Hierdoor is de kans groter dat er een passende dekbedovertrek voor jou tussen zit. Bovendien kun je de overtrekken hier makkelijk met elkaar vergelijken. Zodoende betaal je nooit onnodig veel voor jouw dekbedovertrek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.