Personal | 6x Waarom de winter leuk is

Hoewel ik eigenlijk niet eens zo’n winter mens ben en snel last heb van een de ‘winter blues’ wanneer ik niet genoeg vitamine D (van de zon) binnen krijg, zijn er wel een aantal redenen waarom de winter leuk is voor mij. Zijn ze ook herkenbaar voor jou?

6x waarom de winter leuk is

Feestdagen en muziek

Winter betekend kerst en de kerstdagen zijn voor mij altijd heerlijke dagen. De kerstboom en de versiering, de lampjes, gezellig met familie of vrienden heerlijk eten, borrelen en spelletjes doen. Op eerste kerstdag begint ook de TOP2000 weer en dat is voor mij altijd weer genieten. Tot en met oud&nieuw staat de top2000 hier 24 uur per dag aan via de televisie, radio of telefoon. Voor sommige nummers zetten we zelfs een wekker!

Onesies & Candelight

Heerlijk in je onesie, huispak of pyjama op de bank hangen samen met je lief en een zee van kaarsjes om je heen. Het liefst de houtkachel aan en dan een film marathon houden onder het genot van warme choco met slagroom en chocolate chip cookies. Je kan natuurlijk ook op een berenvelletje of schapenvachtje gaan liggen in je blote reet, maar dat is niet helemaal mijn ding.

Sneeuw & ijs

Natte sneeuw is natuurlijk waardeloos, maar als er goed pak sneeuw ligt is het natuurlijk heerlijk om sneeuw engeltjes te maken en een mega sneeuwballen gevecht houden. Vergeet trouwens de sneeuwpop niet en wees lekker creatief met het aankleden hiervan. Schaatsennnn! Oké geen elfstedentocht, maar gewoon lekker stuntelig op een meer. Het is voor mij echt alweer jaren geleden dat ik ben wezen schaatsen, maar nu met onze dochter lijkt het me echt leuk om dit soort dingen weer op te pakken. En hoe schattig staat dat skipak waar je je kindje in hult, die vervolgens rond waggelt als een pinguïn… priceless

Winter Mode

De Timberlands kunnen weer uit de kast, net als de oversized knited coltruien/jurken, heerlijke vesten met een hoog knuffel gehalte en warme sjaals. Heerlijk jezelf weer “bedekken” in warme kleuren zoals bordeauxrood, cognac, donkerblauw en donkergroen. De UGGs kunnen ook weer, alleen ben ik daar niet zo super fan van. Ik heb ze overigens wel maar draag ze meer als een pantoffel in huis dan dat ik ermee na buiten ga… Waarom de winter leuk is

Kerstmarkten

Ik ben wel een type die graag kerstmarkten afstruint. Het ziet er altijd mega gezellig uit met al die lichtjes en leuke kraampjes. De Glühwein mag van mij gestolen worden, dat vind ik echt ranzig, maar een lekkere curryworst of braadworst maak je me dan wel weer blij mee. Vaak heb je ook wel optredens en mensen die in kerst kleden dracht rondlopen, altijd gezellig!

Beautydag houden

Een hete douche of een warm bad (met een boek), maskertje op je gezicht en in je haar, lekker scrubben, teennagels lakken,… het kan allemaal. In de winter wil ik nog wel een wat vaker de tijd nemen voor dit soort dingen en ik kan er dan ook echt van genieten, daarna beland ik meestal uitgeblust op de bank zoals bij punt 2… Waarom de winter leuk is

Wat zijn voor jou redenen waarom de winter leuk is?

waarom de winter leuk is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.