Waarom is een doorlopende reisverzekering de ideale verzekering? 

Heb je al eens gehoord van een reisverzekering die je meer dan eens kan gebruiken? Deze reisverzekering is ideaal voor wanneer je vaak aan het reizen bent. Ondanks dat je de verzekering nooit nodig denkt te hebben, is het toch verstandig om deze af te sluiten. De verzekeringen dienen immers als financieel vangnet voor het geval je met hoge kosten komt te zitten. Maar waarom is de verzekering afsluiten dan een ideale keuze? En waarom moet je dan voor een doorlopende variant kiezen in plaats van een eenmalige optie? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij en geeft jou de gelegenheid om een goede keuze te maken. 

Er kan veel gebeuren op reis

Ben je klaar om op vakantie te gaan? Dan ben je je al goed aan het voorbereiden. Al jouw tickets zijn geboekt, je weet waar je gaat overnachten en hebt ongetwijfeld al de eerste zaken in de koffers gelegd. Zodra je op vakantie bent, kan er echter van alles gebeuren. Zo kan je ineens ziek worden, een ongeluk hebben of jouw bagage verliezen. Allemaal zaken die jou voor hoge kosten kunnen zetten. Het zijn kosten die je niet altijd kan dragen en dus extra problemen opleveren. Die mooie herinneringen die je hebt gemaakt, zijn al gauw verdwenen. Met behulp van de verzekering zijn de kosten snel gedekt en kan je voorkomen dat de financiële problemen een donkere wolk boven de vakantie geven. 

Flexibiliteit tijdens het reizen en eventuele annulering

Met behulp van een doorlopende reisverzekering van Univé ben je verzekerd van veel flexibiliteit. Je kan het gehele jaar door op vakantie en het maakt daarbij niet uit hoeveel reizen je maakt. Jouw weekendjes weg, de zomervakanties en alle last minute vakanties die er nog aan toegevoegd worden vallen hieronder. Het financiële vangnet blijft gelden. Daarbij kan je met een extra dekking ook gelijk een annuleringsverzekering hebben. De doorlopende verzekering helpt jou bij het dekken van de annuleringskosten, zodat je niet alles uit eigen zak hoeft te betalen. Kijk hiervoor wel goed in de polisvoorwaarden wat er wel en niet gedekt is. Niet altijd zit er namelijk een annuleringsdekking bij, waardoor je deze kosten toch zelf nog moet betalen. 

Een dekking voor bagage en gebeurtenissen

Wanneer je de doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, kan je ook vaak een dekking verwachten voor jouw bagage. Regelmatig neem je een koffer vol kleding en andere persoonlijke bezittingen mee. Op het vliegveld kan deze kwijt raken, maar je kan ook te maken hebben met criminelen die jouw eigendommen stelen. In dit geval kost het veel geld om alles te vervangen. Om nog maar niet te spreken over welke ongemakken het met zich meebrengt als je geen bagage meer hebt. En als laatste is de verzekering ook bedoeld voor onverwachte gebeurtenissen die buiten jouw macht liggen, zoals een natuurramp of politieke crisis. Allemaal zaken die jouw vakantie een geheel andere wending kunnen geven en veel kosten met zich meebrengen die je kan laten vergoeden. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.