Wat zijn de voordelen van een sleutelkluis bij een bedrijf?

De kans is groot dat je er bij verschillende bedrijven of instellingen al eens een hebt zien hangen: een sleutelkluis. Groot of klein, aan de binnen- of buitenkant van het pand: er zijn verschillende opties mogelijk. Maar wat zijn nu eigenlijk de precieze voordelen van een sleutelkluis? Om déze redenen heb je hier bij een bedrijfspand baat bij.

Sleutelkluis is veilig

Een sleutelkluis is veilig qua gebruik. Het kraken van het slot, waar bijvoorbeeld een cijferslot op zit, is erg moeilijk. Dit maakt dus dat onbevoegden er niet zomaar bij kunnen. De personen die er wel bij moeten kunnen, moeten meestal enkel de codes van sleutelkluizen uit het hoofd leren. Met bijvoorbeeld ezelsbruggetjes is dat snel gepiept.

Meerdere mensen gebruiken dezelfde sleutels

Bij veel bedrijfspanden, zoals zorginstellingen, gebruiken verschillende mensen steeds dezelfde sleutels. Het zou nogal onnodig zijn om deze sleutels tientallen keren te kopiëren, of zelfs nog vaker. Een sleutelkluis is een eenvoudigere, veiligere en ook nog eens een meer milieubewuste optie. Het is trouwens wel handig om een paar versies van sleutels te hebben, mocht er bijvoorbeeld eens eentje kwijtraken of kapot gaan. Hoe meer mensen dezelfde sleutels gebruiken, hoe handiger zo’n kluisje eigenlijk is. Hang ‘m uiteraard wel op een logische plek op, waar iedereen er snel bij kan komen. Dit ziet er per bedrijf weer anders uit: probeer dit op de juiste manier in te schatten of vraag het gewoon aan de werknemers op de vloer. Zij weten dit immers het best!

Praktische werking voor een individu

Een sleutelkluis heeft ook nog eens een handige werking voor een individuele werknemer. Ook dit vormt een belangrijk voordeel om mee te nemen. Het is immers niet zo comfortabel om steeds maar met een grote sleutelbos op zak rond te moeten lopen. Met sleutelkluisjes is dit niet nodig, aangezien de sleutels juist in het kastje worden bewaard – en dus niet in de broekzak of tas. Overweeg je een sleutelkluis aan te schaffen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op kluisstore.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

Minder snel sleutels kwijt

Als je de sleutels aan een individu toevertrouwt, betekent dit in algemene zin ook dat een sleutel sneller kwijt kan raken. En dan blijf je bezig met kopiëren. Een sleutelkluis maakt juist dat sleutels op een centrale plek worden bewaard en dus minder snel in de vergetelheid raken. Het is allereerst wel even zaak om aan te leren dat de sleutels in het kluisje moeten worden gestopt. Maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Overzichtelijke bedrijfsvoering

Het werken met een sleutelkluis valt eigenlijk onder het kader van een overzichtelijke bedrijfsvoering. En het is goed om hiernaar te streven. Het is een van de dingen die duidelijkheid geeft voor de werknemers. En zo kun je er natuurlijk nog een heleboel meer bedenken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.