Waterpret | onze 5 favo waterspeelplekken

De zomer staat voor de deur en met deze tropische temperaturen zoeken wij eigenlijk het liefst het water op. Kinderen hebben niet veel nodig en lekker in het water spelen is altijd goed. Natuurlijk kun je dit doen in een zwembad, of nog beter; een buitenzwembad. Maar wij vinden het leuker om dit zeg maar niet te doen. Liever zoeken we alternatieve waterspeelplekken op. Bovendien, met vier kids is een dagje zwembad best een kostbare uitgave. Gelukkig zijn hier in de buurt genoeg leuke waterspeelplekken. Wij wonen in het Oosten van het land, vlakbij de grens met Duitsland, dus we gaan regelmatig over de grens.

Waterpret

Spelen met water (en zand) is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg goed voor de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. Heerlijk met de voeten in het water, zandkastelen bouwen met blote handen en over het gras rennen. Het levert allemaal een positieve bijdrage aan de ontwikkeling.

Onze 5 favo waterspeelplekken

Eigenlijk zou ik het liefst aan het strand wonen, heerlijk lijkt me dat. Maar ja, vanaf het Oosten des lands is toch zo’n twee uurtjes rijden naar het dichtstbijzijnde strand, dus helaas pindakaas. Gelukkig hebben we hier in de buurt genoeg fijne waterspeelplekken. Onze favorieten zijn:

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een recreatiegebied ten westen van Oldenzaal. Vroeger was het recreatiepark een landgoed in eigendom van een bekende textielfabriekantenfamilie, de familie Gelderman. In 1970 werd het aangekocht door het Recreatieschap van Twente, het huidige Regio Twente. Het recreatiegebied bestaat nu uit 230 ha aan bossen, waterpartijen, strandjes, ligweiden, heidevelden, vennetjes en tal van recreatieve voorzieningen. Wij komen hier erg graag, vooral als het niet zo heel erg druk is. Eigenlijk zitten wij altijd op ‘strand 1’ omdat we daar het meest centraal zitten met de kids. Ze kunnen vanaf daar zwemmen in het Hulsbeek, spelen in de speeltuinen, spetteren grote waterpartij speciaal voor jonge kinderen en een rondje maken door het klimbos. Parkeren kost 5 euro voor een hele dag, wanneer de mussen niet van het dak vallen, gaan wij vaak met de fiets.

Bekijk hier de website.

waterspeelplekken

Wilminkplein

Vlakbij het CS middenin de stad en pal voor het Wilminktheater, ligt in Enschede het Wilminkplein. Vernoemd naar Willem Wilmink, een bekende dichter en schrijver die in Enschede geboren is. Wij zijn fan van het eerste uur, want er is een groot grasveld, een trap met water en een rotsachtige waterpartij. Niet geheel onbelangrijk; ijssalon Van der Poel zit direct om de hoek evenals ons favoriete restaurant Happy Italy. Hoe toevallig kan het leven zijn?
Met mooi weer zijn we hier dan ook wekelijks te vinden, niet elke week met pizza, maar sowieso met ijs!
Meestal nemen we een kleedje mee en een bal en de kinderen vermaken zich prima.

waterspeelplekken

Dreiländersee/Drilandsee

Driland is gelegen op het op 2 km van Gronau richting Nordorn. Hier komen de “Bundeslanden” Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Nederland bij elkaar. De Dreiländersee is een groot meer met wandelpaden eromheen. Helemaal om het meer heenlopen kost ons, met kinderen, een uurtje. Je kunt er ook midgetgolfen en natuurlijk zwemmen! Het zwemgedeelte is leuk aangelegd met een kabelbaan in het water en een klein eilandje met een brug ernaartoe. Er zit ook nog een klein speeltuintje bij.
Parkeren kost slechts 2,50 per dag en onderweg halen we altijd heerlijk verse Duitse broodjes en käsebrotchen.

waterspeelplekken

lees ook: 7 leuke budget uitjes in Overijssel voor in de vakantie

Inselpark/Eilandenpark

Dit is echt onze favoriet. Wederom in Duitsland gelegen, middenin de stad Gronau. Dit unieke park is in 2003 ontworpen en bevindt zich op het oude fabrieksterrein van de van Delden spinnerij.
In het stadspark zijn grachten gegraven, waardoor er verschillende ‘eilanden’ zijn ontstaan. Je kunt er zonnen, genieten van prachtige bloemen, er is een piramide om te beklimmen en een waterlabyrint. Het waterlabyrint is ideaal wanneer je wel met water wilt spelen, maar geen zin hebt in moddervoeten (voor mijn man dus). Je kunt in het water liggen, eronderdoor lopen, erdoorheen rennen en proberen de het water te ‘vangen’. Ik vond, vind, dit echt de ideale plek wanneer kinderen nog geen diploma hebben, maar je wel relaxed bij het water wilt spelen. Eigenlijk leuk voor alle leeftijden.
In het park zijn genoeg andere leuke dingen te doen en vanuit het Eilandenpark loop je zo de stad in. Echt een aanrader dit!

Volkspark

Het Volkspark in Enschede is 15 ha groot en bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Middenin het park ligt een grote vijver met een fontein. Maar er is meer te zien; er is een oorlogsmonument, er is een zandstenen gedenkzuil ter herinnering aan Hendrikjan van Heek, er zijn sportvelden, een speeltuintje, vogels en dus water om heerlijk in te spelen. Meestal vermaken we ons hier niet de hele dag, maar het is heerlijk om even af te koelen en/of te picknicken.
2 keer per jaar staat hier trouwens een grote kermis en gedurende het hele jaar worden hier leuke activiteiten georganiseerd.

 

Klik hier voor meer info

waterspeelplekken

Ik ontdek graag nieuwe dingen plekken, dus:

Waar zoeken jullie graag verkoeling?

 

16 thoughts on “Waterpret | onze 5 favo waterspeelplekken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.