Liefde op het eerste gezicht

Ik lees geregeld prachtige verhalen over dat de kersverse mama die direct hals over kop verliefd is op het kleine smotsige hoopje wat ze net op de aarde heeft gezet. Liefde op het eerste gezicht, dat klinkt natuurlijk fantastisch en daar kun je ook echt naar uit kijken! Helaas had ik in plaats van liefde op het eerste gezicht meer ‘t gevoel van pure paniek…

De Bevalling

Het was niet  echt een feestje nee. Het duurde vooral lang en na 1,5 uur persen zonder pers weeën was ik echt compleet gesloopt. Na een uur persen was ik al erg moe. Maar toen mijn cheerteam riep dat hij er echt bijna was ging ik toch nog maar even door. Achteraf hebben ze gewoon kei hard staan liegen. Maar opgeven was niet echt een optie.

Het pakketje

Daar was hij dan, onze prachtige en perfect gefabriceerde baby Bram. Een klein smotsig wurmpie die heel snel op zn gemak was eenmaal dicht bij mama. Maar man man man ik had alles gegeven, Ik kon echt niet meer. Na een uur stomverbaasd te hebben gekeken naar dat kleine wurmpie heb ik me naar de badkamer gesleept om even te douchen terwijl papa ons kleine pakketje inpakte in zn eerste kleertjes.

Lees ook: Cassandra vond zwanger zijn niet leuk

De vrachtwagen

Het was alsof ik overreden was voor een vrachtwagen, vervolgens is hij in de achteruit nog weer even terug gekomen. Ik was zoo vreselijk moe dat ik me helemaal leeg voelde. Ik was vooral blij dat t eruit was en ik niet meer hoefde te persen. Er heerste ook wel een vleugje blinde paniek. Na een ontbijtje voor zowel Bram als voor mij was het tijd voor een welverdiend dutje. Daar lag hij dan, in een aquarium bak naast mij, heerlijk te slapen. En het enige wat ik dacht: wat nou als hij begint te huilen??? Ik kan niet eens zelf overeind komen!! Ik heb geloof ik 5 minuten mijn ogen dicht durven doen. En terwijl mijn man gewoon op 5 meter afstand even lag te dutten. Maar rationeel denken behoorde niet helemaal tot de opties.

Dus net zo als dat de spreekwoordelijke wolk tijdens de zwangerschap heus niet altijd realistisch is. Is de liefde op het eerste gezicht ook echt niet altijd vanzelf sprekend. En weet je; dat is helemaal niet erg! Je hebt net een dubbele marathon gerend met je schoenen aan elkaar geknoopt. Gun jezelf even wat tijd om bij te komen en te wennen aan de nieuwe situatie. Niet alles hoeft gelijk geweldig en fantastisch te zijn!

Toen we eenmaal thuis waren en goed verzorgd werden door de kraamverzorgster ging het al een stukje beter en was ik zo verliefd als wat.

Had jij het ‘liefde op het eerste gezicht’ effect? Of duurde dat even?

One thought on “Liefde op het eerste gezicht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.