Witte Chocolade Fudge Recept
Fudge van chocolade, wij zijn er hier dol op! Bij de koffie, thee of gewoon voor tussendoor. Een blokje witte chocolade fudge bestaat uit instant happiness wanneer je dit naar binnen werkt.
Recept: Witte Chocolade Fudge
Witte chocolade fudge is ontzettend makkelijk en snel te maken. Een ideale lekkernij voor dé zoetekauw. Fudge is ook ontzettend lekker om op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Vooral rond de kerstdagen met cranberries of walnoten erin verwerkt. Voor deze versie kozen wij voor vrolijke sprinkles van Fun Cakes!
Benodigdheden:
- 1 kleine pan
- 1 vorm van 25cm bij 15 cm
- Kan ook een springvorm van 15 cm doorsnede(wordt de fudge wat lager)
- Bakpapier
Ingrediënten:
- 600 gram witte chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Strooisels naar keuze (pistache, walnoten, cranberries etc.)
Bereidingswijze van de fudge:
- Bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier
- Giet de gecondenseerde melk in de pan en plaats deze op een laag vuur
- Breek de chocolade in stukjes en gooi deze in de pan, blijf nu goed roeren
- Het roeren zal steeds moeizamer gaan. Dit is juist goed!
- Als alle chocolade is gesmolten, blijf je roeren totdat het stroperiger wordt.
- Nu giet je het mengsel in de vorm
- Goed verdelen, ook in de hoekjes
- Eventueel nu het mengsel bestrooien met de strooisels en dit licht aandrukken
- Laat dit mengsel één nacht staan zodat de fudge goed kan uitharden.
- Snij de witte chocolade fudge in stukjes en enjoy!
Ga jij dit recept maken? Laat ons dan vooral in de reacties weten wat je van deze fudge van witte chocolade vond en welk strooisel jij hebt gebruikt. Liefs!