Jimmy moest zijn twee dochters begraven

Op mijn oude site had ik een speciale rubriek voor vaders van prematuur geboren kinderen, nu die site uit de lucht gaat vond ik het ontzettend zonde om al deze artikelen verloren te laten gaan en daarom kies ik ervoor om de prachtige, emotionele en moeilijke verhalen van deze vaders een nieuw plekje te geven. Jimmy Wenmeekers (33), woonachtig in Vlaanderen, was één van de heren die meedeed aan mijn rubriek. Hij heeft al behoorlijk wat voor zijn kiezen gehad want hij is niet alleen een papa van  een te vroeg geboren kindje, hij moest ook nog eens zijn twee dochters begraven. 

Jimmy moest zijn twee dochters begraven

Jimmy is nu zo’n 6 jaar samen met Tascha (26) en samen hebben zij 4 kinderen, twee tweelingen. Noa en Fleur hebben zij spijtig genoeg moeten afgeven. Twee kleine wezentjes werden twee mooie engeltjes. Met tranen in hun ogen hebben zij het moeilijkste moeten doen wat een ouder zich kan indenken. Hun eigen kindjes begraven.. Naast dat zij afscheid hebben moeten nemen van Noa en Fleur hebben zij Jasper en Floor mogen verwelkomen door middel van een keizersnede bij 35 weken. Daarnaast zouden zij graag nog een kindje, of zelfs wel meer dan één kindje erbij willen. Jimmy heeft namelijk altijd al het gevoel en de wens gehad om vader te worden. twee dochters begraven

“Ik zag mij zelf op 30 jaar als vader. de effectieve leeftijd was 32 jaar. Ik ben er zeker 100 procent klaar voor, dus dit is voor mij de juiste leeftijd”

Een strenge maar rechtvaardige vader

Hij mist niets, zich verschuilen achter zijn kinderen zou dom zijn. “Als wij eens iets willen doen, dan nemen wij toch gerust onze kindertjes mee… En indien nodig kunnen wij het wel aan iemand van de familie vragen om eventjes op onze kinderen te letten, ze doen het allemaal even graag en staan zelfs in de rij om deze verantwoordelijkheid eens te dragen.” Jimmy zegt een strenge maar rechtvaardige vader te willen zijn, die zorgt dat zijn kindjes de traditie, normen en waarde kan bijbrengen en qua kennis ook dingen kan bijbrengen, want onze wereld is niet voor doetjes.

Prematuurpapa zijn is uiteraard een hele verantwoordelijkheid. Als hoofd van het gezin sta je trouwens in voor de beschermende functie en de opvoeding. Als vader zal je ook moeten zorgen dat het financiële plaatje in uw gezin klopt. Het is de taak (in de meeste gevallen) dat uw gezin niets te kort komt.

Een zwangerschap vol angst

Het eerste gevoel wat bij hem opkwam toen hij wist dat hij vader zou gaan worden was euforie en een fier zijnde en bewust wordende vader te worden en zijn. De zwangerschap beleefde hij in angst door het vroegere verleden, hij was verschrikkelijk bang om opnieuw zijn kindjes te verliezen. Maar ook heeft hij de zwangerschap beleefd met veel vreugde en liefde, want elke zwangerschap is toch anders en beleef je anders. De mooiste lach op mama’s gezicht en de mooie ronde bolle buik en het bewegen van beide bollekes (Babykes). Hij voelde dan ook meteen een band met zijn kindjes, meteen vanaf de positieve test en de eerste echo…twee dochters begraven

Vrouwen zijn volgens hem inderdaad op sommige tijdstippen in de zwangerschap prikkelbaar. Ze lopen op de tippen van de tenen op het ene moment, maar op het andere moment willen ze uw aandacht en warme hand op die warme bolle buik. Een knuffel.. Zelf had hij ook wel een beetje last van zwangerschapssymptomen, hij vond het heerlijk om te shoppen voor de komende baby’tjes en betrapte niet alleen zijn vrouw maar ook zichzelf regelmatig op voorbarige aankopen.

twee dochters begraven

One thought on “Jimmy moest zijn twee dochters begraven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.