zo blijf je fit met een kantoorbaan

Follow my blog with Bloglovin

Zo blijf je fit met een kantoorbaan is het eerste artikel voor Fit & Fabolous, waar jullie iedere week op de maandag leuke oefeningen of tips vinden waarbij je een fitte mama wordt of blijft. Moeders met een kantoorbaan zitten per dag soms uren achter hun bureau, natuurlijk is dit noodgedwongen want het is part of the job. Maar het is daarom wel van groot belang om naast je zittende job voldoende te bewegen. Hoe zet jij je spieren aan het werk zonder dat je collega’s het opmerken?

Creeër stalen billen achter je bureau

Je bilspieren kun je heel makelijk trainen achter je bureau. Span je bilspieren ongeveer 10 seconden aan, neem vervolgens een rustpauze van 10 seconden en span ze daarna weer aan. Doet dit zo’n zes keer in de ochtend en in de middag. Succes gegarandeerd.

Buikspieren trainen

Ga rechtop je stoel zitten. Strek je benen recht vooruit en til ze een halve meter van de grond. Beweeg je benen langzaam op en neer. Dit hoeven maar korte en kleine bewegingen te zijn. Beweeg je benen tien keer op en neer en herhaal dit drie keer.

Sexy beentjes

Ga weer rechtop je stoel zitten. Buig je knieën, zorg ervoor dat ze recht boven je enkels blijven. Houd dit ongeveer twintig seconden vol. Je traint hier trouwens niet alleen je beenspieren mee, maar ook tegelijkertijd je buikspieren. Herhaal de oefening drie keer per dag.

Andere manieren

Naast dat je je spieren kunt trainen achter je bureau zijn er nog meer mogelijkheden om fysieke inspanningen op het kantoor te verrichten. Zo kun je bijvoorbeeld voortaan de trap nemen in plaats van de lift, regelmatig een bakkie koffie halen voor je collega’s, ga in de pauze lekker wandelen of fiets naar je werk in plaats van de auto te pakken.

Hoe blijf jij fit met een kantoorbaan?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.